Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2011-09-05, 8:19 pm

Cygan napisał(a):To co ten Miszczuk wyprawia woła o pomstę do nieba! Kto go przygotowywał do sezonu!?

Widać jaki ze Stanka jest "fachowiec". Bednar też by się przydał. Tyle, że jak nie ma kasy to Baczyński moze sobie co najwyżej w zębach podłubać.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-09-05, 8:27 pm

Nie sądzę, żeby nie było takiej firmy. Raczej nikt jej na poważnie nie szuka, bo przecież jest "firma" Miasto. Podobnie z "fachowcami" pokroju Stanka i Stacha. Jedynym sposobem na uratowanie klubu jest zatrudnienie na normalnych zasadach menedżera spoza układu, który będzie potrafił rozmawiać ze sponsorami i rozgoni towarzystwo wzajemnej adoracji.
django

Postprzez Cygan 2011-09-05, 8:32 pm

August napisał(a):
Cygan napisał(a):To co ten Miszczuk wyprawia woła o pomstę do nieba! Kto go przygotowywał do sezonu!?

Widać jaki ze Stanka jest "fachowiec". Bednar też by się przydał. Tyle, że jak nie ma kasy to Baczyński moze sobie co najwyżej w zębach podłubać.

To, że ze Stanleja pseudo treneiro to niestety było wiadomo...

Mamy tu klasyczny przykład kolesiostwa - Stanlej, Stachu i kierowniś Brynda...
I tylko Maciuś Z. jakoś z parkingu się wybić nie może....

Wracając do tematu: wie ktoś, dlaczego Szlakotin woli 1 trening tyg. (tak ktoś napisał) u Salachny, niż profesjonalne granie w Zagłębiu? Nie wiem ile zarabiał - ale lepsza kasa nawet mniejsza i regularne występy, niz sytuacja Oleksa teraz? Tak mi się wydaje...
Cygan

Postprzez RUDI 2011-09-05, 8:42 pm

Wracając do tematu: wie ktoś, dlaczego Szlakotin woli 1 trening tyg. (tak ktoś napisał) u Salachny, niż profesjonalne granie w Zagłębiu? Nie wiem ile zarabiał - ale lepsza kasa nawet mniejsza i regularne występy, niz sytuacja Oleksa teraz? Tak mi się wydaje...[/quote]

Ano właśnie,czy liczy na to że ktoś go tam wypatrzy ,a może problem jest gdzie indziej .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2011-09-05, 8:45 pm

django napisał(a):Jedynym sposobem na uratowanie klubu jest zatrudnienie na normalnych zasadach menedżera spoza układu, który będzie potrafił rozmawiać ze sponsorami i rozgoni towarzystwo wzajemnej adoracji.

To co napisałem chyba wczoraj. Mało realne aby Kaziu, który wyspecjalizowął się w przygarnianiu do spółek miejskich kolegów po szalu, umiał załatwić bezpartyjnego fachmana. Mission Impossible 4.
August

Postprzez tigers96 2011-09-05, 8:51 pm

Ciekawe kto będzie chciał sponsorować klub z takim zadłużeniem..
tigers96

Postprzez August 2011-09-05, 9:02 pm

tigers96 napisał(a):Ciekawe kto będzie chciał sponsorować klub z takim zadłużeniem..

Biorąc pod uwagę wysokość kapitału spółki i wysokośc zadłużenia to zapewne dotąd byc może nie było konieczności podjęcia uchwały co do daleszego istnienia spółki. Poza tym biorąc pod uwagę ewentualne gwarancje finansowe Miasta może oznaczać szansę poprawy sytuacji spółki jak i zachęcić ewentualnych sponsorów. Do tego jednak potrzebne profesjonalne działania zarządu. I w tym jest problem. A nie w skali zadłużenia. Dlatego przestańcie wreszcie pierdolić jedno i to samo w kółko i siać defetyzm. Dla mnie to był tylko pretekst ludzi, którzy tworzyli 1906. Niech ktoś raczy pogadać wpierw z jakimś sensownym ekonomistą i a nie bezmyślnie powtarzać jedno i to samo.
August

Postprzez pyla 2011-09-05, 9:14 pm

August napisał(a):
tigers96 napisał(a):Ciekawe kto będzie chciał sponsorować klub z takim zadłużeniem..

Biorąc pod uwagę wysokość kapitału spółki i wysokośc zadłużenia to zapewne dotąd byc może nie było konieczności podjęcia uchwały co do daleszego istnienia spółki. Poza tym biorąc pod uwagę ewentualne gwarancje finansowe Miasta może oznaczać szansę poprawy sytuacji spółki jak i zachęcić ewentualnych sponsorów. Do tego jednak potrzebne profesjonalne działania zarządu. I w tym jest problem. A nie w skali zadłużenia. Dlatego przestańcie wreszcie pierdolić jedno i to samo w kółko i siać defetyzm. Dla mnie to był tylko pretekst ludzi, którzy tworzyli 1906. Niech ktoś raczy pogadać wpierw z jakimś sensownym ekonomistą i a nie bezmyślnie powtarzać jedno i to samo.

Całkowicie się z Tobą zgadzam , nieszczęściem jest że mamy nie tylko na tym forum samych specjalistów od wszystkich dziedzin a ekonomia wiedzie prym :-)
pyla

Postprzez homer44 2011-09-05, 9:55 pm

Aleks nie woli chciałby bardzo grać w Zagłębiu. Jest wdzięczny klubowi za to, że go przygarnął w trudnej chwili. Za Adamczyka była koncepcja, żeby go sprzedać (ponoć parę chętnych zespołów z ekstralklasy). Ale po zmianie prezesa nie wiem, co dalej z tym tematem.

On naprawdę nie zarabiał wiele (podobnie jak Miszczuk....). Więc dla mnie decyzja Prezesa Baczyńskiego i trenerów, żeby się go pozbyć to coś dziwnego.
homer44

Postprzez STACH PL 2011-09-06, 7:25 am

homer44 napisał(a):Aleks nie woli chciałby bardzo grać w Zagłębiu. Jest wdzięczny klubowi za to, że go przygarnął w trudnej chwili. Za Adamczyka była koncepcja, żeby go sprzedać (ponoć parę chętnych zespołów z ekstralklasy). Ale po zmianie prezesa nie wiem, co dalej z tym tematem.

On naprawdę nie zarabiał wiele (podobnie jak Miszczuk....). Więc dla mnie decyzja Prezesa Baczyńskiego i trenerów, żeby się go pozbyć to coś dziwnego.

Panowie konkrety proszę"nie zarabiał wiele"tzn ile ? Od paru lat nikt nie wie ile dokładnie zarabiają piłkarze,ile zarabia trener,prezes, jaki jest budżet,jakie mamy zadłużenie,ile wnieśli kasy w klub panowie KK że nie wspomnę rozliczenia dotacji na szkolenie młodzieży itd wiemy jedynie ile przekazało miasto,a jak już miasto utrzymuje klub to ja chce wiedzieć dokładnie może ktoś i wie ale nie powie.
STACH PL

Postprzez August 2011-09-06, 12:43 pm

Mówicie, macie:
Z drużyną z Sosnowca trenuje bramkarz Ołeksij Szlakotin
22-letni Ukrainiec po sezonie był zdecydowany na zmianę klubu. Zagłębie liczyło, że jeszcze zarobi na jego transferze. Nic z tego nie wyszło i niewykluczone, że Szlakotin wróci do bramki drugoligowca. To dobra wiadomość, gdyż Jakub Miszczuk nie broni zbyt pewnie, a jego konkurenci Mateusz Wieczorek i Paweł Grzywa narzekają na urazy.

Szanse na podpisanie kontraktu w Sosnowcu ma też Adam Mójta. 25-letni piłkarz grał ostatnio w czeskiej Viktorii Żiżkov.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1XAiMnnAM
August

Postprzez MrCricket 2011-09-06, 1:10 pm

Oby udało się zakontraktować Szlakotina. Miszczuk broni niepewnie, kilka goli można zapisać na jego konto. A jak drużyna straci szybko bramkę to później podłamuje się i przeciwnik ustawia sobie mecz. Ukrainiec świetnie bronił na wiosnę i aż dziwne, że kluby z wyższych lig go nie wzieły.
MrCricket

Postprzez Darian 2011-09-06, 3:03 pm

No właśnie bronił świetnie a to nie jest równoznaczne z tym że teraz będzie równie dobrze się prezentował. Jednak brak gry robi swoje. Niemniej i tak Szlakotin będzie na pewno pewniejszy w swoich interwencjach niż Miszczuk.

Odnośnie Adama Mójty to by było niebagatelne wzmocnienie patrząc na naszą formację defensywna. Jeszcze jakiś dobry boczny obrońca i można grać. Bo z przodu nie ma tragedii. 1 bramka na mecz to niezła średnia jak się weźmie pod uwagę ile z tych bramek było strzelanych kiedy trzeba było gonić wynik.

Tylko skąd na tych zawodników pieniądze wziąść? To jest w tej chwilii najważniejsze pytanie. Bo robienie dalszych długów jest "zbrodnią" i nie ma usprawiedliwienia dla takiego działania.
Darian

Postprzez PawełK 2011-09-06, 3:22 pm

Darian napisał(a):Tylko skąd na tych zawodników pieniądze wziąść? To jest w tej chwilii najważniejsze pytanie. Bo robienie dalszych długów jest "zbrodnią" i nie ma usprawiedliwienia dla takiego działania.

Miasto da ;-) a tak na poważnie to kolejny przykład na to, że macie i bawcie się. Kadra będzie liczyć niedługo 30 zawodników - po co? Aby kogoś zatrudnić, trzeba kogoś pożegnać, tylko, że będzie to trudne ze względu na ważne kontrakty. Wychodzi na to, że kolejny raz drużyna jest robiona "z łapanki", bez jakichkolwiek przemyśleń...
PawełK
pyszałek

Postprzez wojtas sc 2011-09-06, 3:50 pm

jeszcze Bednar niech wróci i będzie git 8)
wojtas sc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack