Olimpia Grudziądz : Zagłębie Sosnowiec 03.04 14:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Olimpia Grudziądz : Zagłębie Sosnowiec 03.04 14:00

Postprzez tiktak 2010-04-03, 3:09 pm

Śp. Kazimierz Górski mawiał, że piłka nożna to taka gra, która polega na tym, żeby strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika, ale może się coś zmieniło.
tiktak

Postprzez Zagłębiaczek 2010-04-03, 3:21 pm

Zawisza się potyka, a My zamiast to wykorzystać znów kusimy diabła.. później się dziwić, że skończy się to jak się skończy i właśnie te stracone pkt'y będą miały największy wpływ.
Zagłębiaczek

Postprzez tomao 2010-04-03, 4:10 pm

Słabo to wyglądało jak i ze strony Zagłębia jak i Olimpii. tyle
tomao

Postprzez zag23 2010-04-03, 4:44 pm

Konkurs audio tele. Zgadnijcie co zawiodło?

a) atak
b) napastnicy
c) z nowu atak
d) wszystkie odpowiedzi sÄ… prawdziwe :)

Żeby nie było na końcu mówienia, ze zabrakło punktu czy dwóch. Cieszy mnie 1 punkt na trudnym terenie, choć liczyłem na szczęśliwe 3 punkty. Zawisza, Polkowice i Tychy gonią nas i mają 1 mecz zaległy. Plusem jest to, że mamy te zespoły u siebie i nie widzę innego rozwiązania jak zwycięstwo z nimi na Ludowym.
zag23

Postprzez pyla 2010-04-03, 6:13 pm

Kilka dni temu pisał ktoś że chcąc awansowac trzeba u siebie wygrywac a z wyjazdow starac sie przywozic choc po 1 pkt. Olimpia to trudny rywal i jeszcze nie jednemu punkty urwie, a u nas na forum wielkie larum. Zawisza remisuje ze slabą Miedzia i co też muszą się skreslic z walki o awans.Radzionkow ma farta bo nic wielkiego nie pokazują ale i to musi się im kiedys skonczyc.Troche wiecej wiary w naszą drużyne, i przestańcie ciągle biadolic bo nie można już tego czytac. Oglądalem transmisje na kompie i faktycznie mecz nie należał do najlepszych choc napewno miala na niego wplyw fatalna jakośc odbioru o drugiej połowie nie wspomne.Teraz Polkowice i na tym meczu trzeba się skupic. pozdrawiam
pyla

Postprzez August 2010-04-03, 6:32 pm

W sobotnim meczu 24. kolejki II ligi zachodniej Olimpia Grudziądz przed własną publicznością zremisowała bezbramkowo z Zagłębiem Sosnowiec.

Ogólnie mecz stał na dobrym poziomie. W pierwszej połowie dominowała Olimpia, jednak nie potrafiła pokonać dobrze dysponowanego w tym meczu bramkarza Zagłębia, Mateusza Prusa. W drugiej połowie gra się wyrównała. Obie drużyny miały dobre okazję na zdobycie bramki, jednak ich nie wykorzystały i mecz zakończył się bezbramkowym remisem.

Wypowiedzi po meczu:

Marcin Kaczmarek (trener Olimpii Grudziądz): Biorąc pod uwagę początek rundy oraz stan boiska, które nie daje gwarancji płynności, to uważam iż 1. połowa stała na wysokim poziomie. My mieliśmy swoje sytuacje do przerwy, Zagłębie natomiast po przerwie. Ten remis musimy uszanować, bo spotkały się dobre drużyny. Uważam, że Zagłębie to zespół zdecydowanie przewyższający większość drugoligowców. Cieszę się, że mój zespół szczególnie w pierwszej połowie dostosował się do poziomu, a momentami stworzył zagrożenie, natomiast biorąc pod uwagę okoliczności w drugiej połowie, chodzi o kontuzje Krzyśka Brede oraz Piotra Ruszkula, który zagrał dobry mecz, to muszę powiedzieć, że szanuję bardzo ten remis. Ubolewam nad tym, że kontuzje te się odnowiły, nie miałem pola manewru jeśli chodzi o ofensywę. Przyjemnie było popatrzeć na moich piłkarzy w pierwszej połowie, a na Zagłębie w drugiej. Grając z takimi zespołami można robić postępy, dlatego ten mecz jest dla nas istotny.

Piotr Pierścionek (trener Zagłębia Sosnowiec): Spotkały się dwie bardzo dobre drużyny. Ani nam, ani Olimpii nie udało się zdobyć inicjatywy typowo piłkarskiej. W drugiej połowie uporządkowaliśmy grę obronną i Olimpia nie była już taka groźna. Chcieliśmy zwyciężyć, ale remis przyjmujemy z pokorą. Graliśmy z bardzo dobrą drużyną, uporządkowaną, prawidłowo prowadzoną. Zresztą wyniki wskazują, że cały czas idzie do przodu i myślę, że jeszcze namiesza w czołówce II ligi. Wszystkim kibicom życzę Wesołych Świąt!

Mateusz Struski (bramkarz Olimpii Grudziądz): Był to typowy mecz do pierwszej bramki. Prawdopodobnie gdyby któraś ze stron pierwsza strzeliła bramkę, to zeszła by z boiska zwycięsko. Goście mieli kilka sytuacji bramkowych, ale i nasza drużyna przeprowadziła jakieś klarowne akcje. Nie było ich zbyt dużo bo gra toczyła się głównie w środku pola, jednak uważam, że wizualnie byliśmy lepszym zespołem. Szkoda, że nie wpadła bramka w drugiej połowie, po uderzeniu z dystansu przez Tomasza Rogóża. Po raz pierwszy grałem przed publicznością w Grudziądzu. Czy pokazałem się z dobrej strony? Uważam, że wykładnikiem jest to, ile się wpuściło bramek. Można jednak zagrać dobre spotkanie, wpuszczając do bramki nawet 3 gole. Wydaje mi się, że dobrze się stało, iż wyszliśmy na zero w tym spotkaniu. Jest to dopiero trzecie spotkanie w tej rundzie i to powinno nam pomóc. W pierwszych dwóch spotkaniach ligowych straciliśmy dużo bramek. Dzisiaj natomiast, żadnej.

Mateusz Prus (bramkarz Zagłębia Sosnowiec): Od początku mecz nam się źle ułożył, ale później przejęliśmy inicjatywę. Cieszę się, że otrzymałem możliwość wystąpienia w tym spotkaniu. W pierwszej połowie miałem dobre interwencje, a to jest bardzo ważne dla bramkarza.

Tomasz Rogóż (pomocnik Olimpii Grudziądz): No cóż, jesteśmy zadowoleni choć nie do końca. W przeciągu całego meczu wydaje mi się, że byliśmy zespołem lepszym. Stworzyliśmy więcej sytuacji podbramkowych, również ja miałem takową. Wielka szkoda, że nie udało mi się pokonać bramkarza rywali. Szkoda, bo mogliśmy prowadzić. Ciężkie warunki, ale myślę, iż było to ciekawe spotkanie. Chciałbym podziękować kibicom za doping. Powtórzę się jeszcze raz, wielka szkoda, mogliśmy się cieszyć z trzech punktów. Uważam, że byliśmy zespołem lepszym, a Zagłębie to kandydat do awansu, więc na święta rozjeżdżamy się w niezłym humorze, ale pozostaje niedosyt. Nie chciałbym oceniać swojej gry, od tego są trenerzy, ale myślę, że nie było źle patrząc na to, iż nie grałem w zeszłym tygodniu, brakuje mi trochę ogrania, jednak im dalej tym lepiej będzie nam się grało.

Grzegorz Domżalski (pomocnik Olimpii Grudziądz): Mecz na pewno nie rozczarował. Było to bardzo dobre widowisko. Myślę, że poziomu który dziś zaprezentowaliśmy nie powstydziłby się żaden pierwszoligowy klub. był to jeden z lepszych meczów w wykonaniu nas jak i Zagłębia. na temat sędziów nie będę się wypowiadał. Myślę, że obserwatorzy i inne osoby obecne na meczu widziały co, wiadomo który sędzia, wyprawiał. Zwłaszcza w ostatniej minucie. Szkoda punktów, bo na pewno byliśmy równorzędnym zespołem, a nawet momentami przeważaliśmy. Rozjedziemy się na święta na pewno nie do końca zadowoleni. Teraz jednak jest czas na odpoczynek, spotkanie z rodzinami. Już od wtorku będziemy skupiać się na najbliższym meczu z Wągrowcem.
http://www.2lz.ubf.pl/news.php?readmore=2580
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Zibi83 2010-04-03, 6:42 pm

Męki z Bałtykiem, wcześniej porażka z Radzionkowem, teraz bezbarwny remis w Grudziądzu poważnie pod znakiem zapytania stawiają awans do 1.ligi bo jeśli nie potrafimy sobie poradzić w tej lidze tak jak trzeba to w 1. będzie tak jak było w ekstraklasie.
Miejmy nadzieję że to tylko chwilowy zastój i chłopaki się pozbierają do kupy...w końcu "w kupie siła bo kupy nikt nie ruszy" :-P
Zibi83

Postprzez muha55 2010-04-03, 6:44 pm

Fatalna gra,przy braku kompletu punktów z Polkowicami możemy zapomnieć o awansie,musimy wygrywać z czubem[cidry2m-1pkt,z zawiszą 0 pk,z polkowicami 0pkt]te bzdety trenera oambicji może opwiadać tym którzy nie widząco się dzieje!! :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko:
muha55

Postprzez August 2010-04-03, 7:33 pm

Olimpia jak na zespół 3-ligowy jest niewątpliwie dobrym i gorznym - zwłaszcza u siebie.Ale z cały szacunkiem dl Olimpii i trenera Kaczmarka, Grudziądz to nie Lech Poznań i moim zdaniem nie wygraliśmy bo po prostu byliśmy na to za słabi.
August

Postprzez jackie57 2010-04-03, 7:54 pm

Kolejny stracony punkt.
jackie57

Postprzez jackie57 2010-04-03, 7:56 pm

To znaczy dwa punkty, oczywiście.
jackie57

Postprzez django 2010-04-03, 7:58 pm

Olimpia potwierdziła, że jest mocna i w tym kontekście wynik nie jest najgorszy. Całe szczęście, że nie grali Sulej z Ekwueme, bo mogłoby się to skończyć gorzej. Dramatu jeszcze nie ma, ale może być jeśli nie wygramy z Polkowicami.
django

Postprzez August 2010-04-03, 8:01 pm

django napisał(a):Olimpia potwierdziła, że jest mocna i w tym kontekście wynik nie jest najgorszy. Całe szczęście, że nie grali Sulej z Ekwueme, bo mogłoby się to skończyć gorzej. Dramatu jeszcze nie ma, ale może być jeśli nie wygramy z Polkowicami.

Fakt jest taki, że Radzionków odskoczył już na 5 pkt. Oni nie kalkulują tylko zdobywają punkty. Inna sprawa, że trener i wykonawcy są jednak od naszych lepsi.
August

Postprzez jackie57 2010-04-03, 8:03 pm

django napisał(a):Olimpia potwierdziła, że jest mocna i w tym kontekście wynik nie jest najgorszy. Całe szczęście, że nie grali Sulej z Ekwueme, bo mogłoby się to skończyć gorzej. Dramatu jeszcze nie ma, ale może być jeśli nie wygramy z Polkowicami.

Trzeba uczciwie powiedzieć, że szanse Zagłębia na awans do I ligi nie sa zbyt duże.
jackie57

Postprzez SO_1906 2010-04-03, 8:18 pm

pierścionek napisał(a):Spotkały się dwie bardzo dobre drużyny.

Czy ten człowiek choć raz nie powie w wywiadzie, że pracuje z bardzo ambitnymi ludźmi grającymi w utytułowanym klubie, mającym świetnych i oddanych kibiców ? Człowieku tym twoim podlizywaniem już się rzygać chce! :kiepsko:
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników