Ruch Radzionków-Zagłębie Sosnowiec 20.03.2010 g.14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Ruch Radzionków-Zagłębie Sosnowiec 20.03.2010 g.14.00

Postprzez turku 2010-03-20, 9:32 pm

August napisał(a):A ja twierdzę, że powinni mu przypierdolić taką karę, żeby w końcu zaczął zwracać uwagę na swoje błędy, a nie zwalać winę na cały świat. Tak zresztą jest z Zagłębiem co sezon: bo kontuzje, bo PZPN, bo sedziowie bo gradobicie we Władywostoku. Natomiast ja sie pytam, co robiło Zagłębie przez 40 minut pierwszej połowy po utracie gola ? Gdzie byli Łuczywek, Lacha czy Hosic ? Ci niby liderzy,

A czy to wina Pierścionka że z piłkarzy schodzi powietrze? On przecież nie jest psychologiem, nie może w trakcie meczu wejśc na murawę i nakopać im do dup żeby lepiej grali. W przerwie zrobił co mógł i zobaczyliśmy inne Zagłębie. Czyli jednak co nieco tam działa.
turku

Postprzez ukryty 2010-03-20, 9:34 pm

A czy ktoś zwrócił uwagę, że naszego zawodnika uderzono w twarz i sędzia nie zareagował?
ukryty

Postprzez patrios91 2010-03-20, 9:38 pm

August napisał(a):Zamiast bawić się w pierdołowate wklejanie czerwonych karteczek, lepiej sie weźcie do roboty i przeanalizujcie to co zdupcyliście w ostatnich meczach, póki nie jest za późno.

To nie dobre tylko prawdziwe. Ja tam po Radzionkowie jestem krytycznie nastawiony oczywiscie z brak napastnika poraz (moda na sukces..odcinek 1000.....) i wystawienie do skladu chlopakow bez formy,Kloda,Mysliwy,Luczywek.

To nie jest chlopaki tak,ze wszyscy opiepszaja i opiepszaja. Powiem tak. Jeszcze 3,4 porazki i mozemy zapomniec o awansie,sponsoringu,wyjsciu z dlugow i Zaglebiu w Ekstraklasie, lecz B-klasie. Wzielibyscie sie do roboty zamiast wchodzic tam gdzie nie trzeba. Kopa w dupe i do roboty... Punkty,punkty i jeszcze raz punkty. Zaglebie jest jak Arsenal w porownaniu do Manchesteru. Manchester jest wsrod najlepszych w Premiership bo strzela bramki , natomiast Arsenal to styl. Arsenal przegrywa z najlepszymi. My mamy styl,lecz bramek nie. Styl ma byc skuteczny bo licza sie bramki :!: ...to nie taniec na lodzie.
Ostatnio edytowano 2010-03-20, 9:39 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-03-20, 9:39 pm

turku napisał(a):A czy to wina Pierścionka że z piłkarzy schodzi powietrze?

Nie to moja wina, że po utracie gola zachowują się jak panienki. Oto nasza zagłębiowska mentalność. Sto różnych przyczyn tylko brak kontruktywnych wniosków. No i między innymi dlatego jesteśmy tam gdzie jesteśmy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pyla 2010-03-20, 9:43 pm

August ochłonij zawsze miałem Cię za rzeczowego i poukładanego faceta a Ty dołączyłeś do armi wiecznych krytyków i obrazacie wszystkich w koło tak jakby dzisiaj sezon się skonczył. Skonczcie z tym brakiem napastnika bo zachowujecie się jak baby w maglu jedno i to samo aż się nie dobrze robi, czy tym ględzeniem przybędzie nam napastnik musimy grac tym co mamy czy nam się to pdoba czy nie. Żeby bylo jasne też mi się wiele nie podoba ale czy moje narzekanie coś da? Jakbym był zawodnikiem to po przeczytaniu postow na forum dopiero dostałbym doła. Nie zachęcam do samych pochwał bo nie ma za co ale prosze o wiecej umiaru. Zobaczymy co pokaza z Bałtykiem musi byc dobrze innej opcji nie ma. Pozdrawiam
pyla

Postprzez patrios91 2010-03-20, 9:46 pm

August napisał(a):
turku napisał(a):A czy to wina Pierścionka że z piłkarzy schodzi powietrze?

Nie to moja wina, że po utracie gola zachowują się jak panienki. Oto nasza zagłębiowska mentalność. Sto różnych przyczyn tylko brak kontruktywnych wniosków. No i między innymi dlatego jesteśmy tam gdzie jesteśmy.

Wnioski wyciagneli kibice,zarzad nie. Juz mnie glowa boli...musze odpoczac od forum bo za Radzionkow opiepszam jak zwykle zarzad(napastnik),Pierscienia(sklad). Karny byl czy nie,ale Bolo jest juz na tyle doswiadczony,ze nie powinien dawac sedziemu powodu do odgwizdania karnego wystawiajac noge. Czyz nie zapamietal lekcji z reka w polu karnym ?

Pilkarze pokazali klase w drugiej polowie.Mam nadzieje ze to cholerny pech,ktory zejdzie z druzyny Zaglebia. Znowu zapominamy i gramy dalej. Na Radzionkowie liga sie nie konczy. Tak jak napisalem....mocny kop w d*pe i jedziemy ! ! ! Naprzod Zaglebie... :!: :!: :!:

P.S Napastnika w tej rundzie nie bedzie. Naszych zali nikt nie bierze pod uwage. Grybosia nie kupiono jak sie okazalo z powodu braku pieniedzy,a nie wysokiej ceny(choc byla wysoka). Na trybunach na Ludowym zarzad nie powie,ze nie zauwazyl transparentu wiec popieram pomysl z transparentem,ktory ktos wczesniej zaproponowal. Tyle...ochlone to napisze :-)
Ostatnio edytowano 2010-03-20, 9:53 pm przez patrios91, łącznie edytowano 2 razy
patrios91

Postprzez Dobromir01 2010-03-20, 9:49 pm

o napastniku nie wspomnę.
Ale zapytam tak -co jest k...rwa z najlepsza obrona pośród polskich lig?
W ostatnich 2 meczach straciliśmy 5 bramek!!!!!!!!!!!!!
i bilans tych 2 meczy wygląda tak 5 straconych - 1 zdobyta /PP + liga
To nie jest atak na naszych, tylko obawa o kolejne mecze.
Zgadzam sie z tymi co mówią tu na forum, ze nie stać nas na głupie porażki.
Dobromir01

Postprzez August 2010-03-20, 9:53 pm

pyla napisał(a):August ochłonij zawsze miałem Cię za rzeczowego i poukładanego faceta a Ty dołączyłeś do armi wiecznych krytyków i obrazacie wszystkich w koło tak jakby dzisiaj sezon się skonczył

Ja po prostu zauważam, że znowu zaczyna być tak jak zwykle. I z tego powodu się wściekam. A jak słyszę o tzw. pechu to mi sie chce - za przeproszeniem - rzygać.
August

Postprzez Smazu 2010-03-20, 9:53 pm

Jak dla mnie chłopaki wyszli z planem, nie mieli szczęścia i praktycznie zaczęli od stanu 0:1.Wszystko runęło, Pierścionek w przerwie ich po ustawiał , ale już było za późno i strzelili tylko jedną bramkę.Po meczu z Miedzią "jesteśmy super" "Viva Pierścionek" itp. po meczu z Pogonią "szkoda teraz liga!" a teraz po meczu z Ruchem "tragedia,B klasa"... szkoda gadać ;-) Ochłońcie lepiej.Wypadałoby się zastanowić chyba nad zamykaniem tematu w dniu meczu a otwieranie go dopiero na dzień następny.. połowa to typowanie a drugie pół to narzekanie.Dobrze , że chociaż nie ma narzekania na wejście na stadion jak na drugim forum :lol:
Sezon się jeszcze nie skończył!
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez patrios91 2010-03-20, 10:01 pm

Smazu napisał(a):Jak dla mnie chłopaki wyszli z planem, nie mieli szczęścia i praktycznie zaczęli od stanu 0:1.Wszystko runęło, Pierścionek w przerwie ich po ustawiał , ale już było za późno i strzelili tylko jedną bramkę.Po meczu z Miedzią "jesteśmy super" "Viva Pierścionek" itp. po meczu z Pogonią "szkoda teraz liga!" a teraz po meczu z Ruchem "tragedia,B klasa"... szkoda gadać ;-) Ochłońcie lepiej.Wypadałoby się zastanowić chyba nad zamykaniem tematu w dniu meczu a otwieranie go dopiero na dzień następny.. połowa to typowanie a drugie pół to narzekanie.Dobrze , że chociaż nie ma narzekania na wejście na stadion jak na drugim forum :lol:
Sezon się jeszcze nie skończył!

Przeczytales posty wczesniej napisane ? Napisalem B-klasa w razie braku awansu bo watpie,ze w takiej sytuacji klub by sie podniosl. Brak awansu to 4 porazki w lidze i wystarczy. Radzionkow mocny zobaczymy jak Zawisza. Moj post o meczu:

-> viewtopic.php?f=1&t=7835&st=0&sk=t&sd=a&start=75

Wypowiedzi Pierscienia w TV tez pewnie nie zauwazyles. Tak to jest jak sie czyta ostatnia strone w temacie. Czekam na kare od PZPN-u.
patrios91

Postprzez turku 2010-03-20, 10:13 pm

August napisał(a):Nie to moja wina, że po utracie gola zachowują się jak panienki.

To nie twoja wina. To wina piłkarzy. Z gówna bata nie ukręcisz. I to że do Zagłębia nie przyszedł ŻADEN napastnik, to nie jest wina Pierścionka. Brał chłop co mu dawano bo jaj nie ma by powiedzieć albo napastnik albo odchodzę. W Ruchu Jarka siedzi na ławce bo jest bez formy w porównaniu do wyjściowego składu. A u nas bramki strzela defensywny pomocnik.

Jak nam Dżenan jakiegoś kolegi bez kontraktu nie załatwi który ma pojęcie o strzelaniu bramek to czarno widzę ten sezon.
turku

Postprzez petromar 2010-03-20, 10:28 pm

co do losów po braku awansu to nie jestesmy jedynym klubem i myślę ze taki ruch radzionków ma gorszą sytuacje i większą presję(nie kibiców ale byc lub nie jako ten klub) - u nich sytuacja jasno postawiona przez ludzi dających pieniądze na klub - jest awans jest kasa i widoki - nie ma awansu praktycznie 90% sponsorów odchodzi i klubu nie ma - i tak im to zarząd przedstawił(mój znajomy jest tam w zarządzie) i może taka perspektywa na nich działa - ale wiadomo każdy kij ma dwa końce gdyby tak przedstawić sytuacje naszym chłopakom ze strony jakichkolwiek sponsorów mogli by w tej presji wszystko w plecy zaliczać.... ale ... no własnie wątpliwe aby nasz Szatański sponsor miał takowych ludzi którzy powiedzą - dajemy kase po awansie na klasowych zawodników i możecie na nas liczyć ...
wszystko rozbija się o pieniądz którego brak - i niestety narzekanie na brak w poszczególnych formacjach nic nie da, teraz trzeba pracować z tymi którzy są i jak najlepiej ich motywować i wpajać ze dla NAS warto grać.... tak oto sobie myślę czy ktos sie zgadza czy też nie....
petromar

Postprzez django 2010-03-20, 10:40 pm

Obejrzałem na spokojnie skrót i zastanawiam się jak można było nie wystawić od początku Pająka. W drugiej połowie po jego dograniach sety mieli Dżenan i Lacha. A jego dobra dyspozycja nie może być niespodzianką bo już z Pogonią był najlepszym piłkarzem Zagłębia. Skoro nie potrafimy stworzyć sobie sytuacji inaczej, niż po stałych fragmentach, to bezsensem jest trzymanie na ławce piłkarza, który wykonuje te stałe fragmenty najlepiej w drużynie.
django

Postprzez August 2010-03-20, 10:50 pm

django napisał(a):Obejrzałem na spokojnie skrót i zastanawiam się jak można było nie wystawić od początku Pająka.

To pewnie wina wysokiego ciśnienia w powietrzu przed meczem w Radzionkowie. Bo na pewno nikogo
z klubu. W każdym razie po tym co usłyszałem z ust Pierścionka po meczu wątpię aby tenże przyznał się do swoich błędów.
August

Postprzez turku 2010-03-20, 10:50 pm

Smazu napisał(a):Jak dla mnie chłopaki wyszli z planem, nie mieli szczęścia i praktycznie zaczęli od stanu 0:1.Wszystko runęło, Pierścionek w przerwie ich po ustawiał , ale już było za późno i strzelili tylko jedną bramkę.Po meczu z Miedzią "jesteśmy super" "Viva Pierścionek" itp. po meczu z Pogonią "szkoda teraz liga!" a teraz po meczu z Ruchem "tragedia,B klasa"... szkoda gadać ;-) Ochłońcie lepiej

A co mamy pisać? Nic sie nie stało, Zagłebie nic się nie stało? Tu nie chodzi o to by naklepać leszczom trzy bramki. Bo tak potrafi każdy ale żeby wygrywać lub chociaż remisowac przegrane mecze. Żeby ktoś pociagnął zespół kiedy jest źle. A tu po stracie pierwszej bramki do końca pierwszej polowy nic nie było. Bicie głowa w mur. Jak wygrywamy z miedzią jest wielu ojców tego sukcesu. Ale jak przegrywamy nie ma NIKOGO kto mógłby odmienic losy meczu. Zadaniem Kłusa nie jest strzelanie bramek. Od tego powienien byc napastnik którego nie mamy. Nie ma lidera który jedna dwiema akcjami odmieni losy meczu. Nam potrzeba 40 sytuacji to może wepchniemy ta piłkę do bramki. I to jest problem.

To my powinnismy strzelac pierwsi bramke a potem kontrolować mecz mając świetna obrone i tylko punktować przeciwników z kontr. Ale kto to ma robić. Sama szybkość Mysliwego nie wystarczy.
Ale teraz to juz za póxno na takie gadanie. trzeba grać tym co sie ma.
turku

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna