Piotr Pierścionek i Jerzy Dworczyk - duet trenerski Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Piotr Pierścionek i Jerzy Dworczyk - duet trenerski Zagłębia

Postprzez maniek-75-75 2009-08-06, 12:02 am

a ja daje duże brawa i liczę że trener odpowiednie poukłada wszystko!! po 2 meczach duży + :brawo:
maniek-75-75

Postprzez roberto85 2009-08-06, 10:18 pm

jestem jak najbardziej za Pierścieniem ale skoro juz robi jakies gierki w stylu nie odkrywania atutow przed meczami z druzynami z wyzszej polki to po co o tym mowi na konferencji? :zolta:
roberto85

Postprzez maniek-75-75 2009-08-06, 11:36 pm

hehehe.... po to że po protu ZAGŁĘBIE zagra swoje, wiesz ściema dla ściemy.... ;-) zresztą duże słowa,liczy się tylko wynik ......
maniek-75-75

Postprzez emdżej 2009-08-07, 10:43 am

roberto85 napisał(a):jestem jak najbardziej za Pierścieniem ale skoro juz robi jakies gierki w stylu nie odkrywania atutow przed meczami z druzynami z wyzszej polki to po co o tym mowi na konferencji? :zolta:

Wyobraź sobie, że jesteś trenerem Unii Janikowo. Widzisz jak twój najbliższy przeciwnik rozgrywa świetny mecz i leje rywala 4:0. A potem słyszysz, że to Zagłębie i tak nie odkryło wszystkich atutów. Strach się bać ;-)
emdżej

Postprzez turku 2009-08-07, 10:50 am

emdżej napisał(a):A potem słyszysz, że to Zagłębie i tak nie odkryło wszystkich atutów. Strach się bać

Może to Koźmiński jest ta nieodkryta kartą. Wpuści go Pierścień w drugiej połowie z Janikowem i napyka chłopak 3 brameczki az miło :)
turku

Postprzez Blajpios 2009-08-09, 10:41 pm

Zacząłem pisać tę odpowiedź w innym temacie, bo jest inspirowana cytatem poniższym, który właśnie gdzie indziej zaistniał, w temacie o meczu z Unią. Niemniej, przenoszę tutaj, bo już i tak w tamtym temacie moja wypowiedź "narosła" no a tematycznie to, co piszę - pasuje do niniejszego tematu. Nota bene - jest on nadal dobrze nazwany? Może by wydzielić wypowiedzi począwszy od przygotowania do obecnej rundy i stworzyć temat o P. Pierścionku samodzielny a stary zamknąć? (ewent. wydzielając jakąś część odnoszącą się tylko do J. Dworczyka, też zasłużonego przecież - i przenosząc do tematu tylko jemu poświęconego, choćby nowo stworzonego?) W każdym razie...
łoś napisał(a):Diouf39 - z takim gościem jak yoko to szkoda gadac wszystko wie najlepiej a w rezultacie to jego wiedza sprowadza sie do obrazania innych. A jeżeli chodzi o Wsciubiaka to nie trzeba byc geniuszem trenerskim żeby zauwazyc ze jest to material na dobrego pilkarza i bardzo dobrze ze Pierścionek daje mu coraz czesciej szanse grac. Pozdrawiam

Tu z kolei widzę inną rzecz wartą zauważenia, już zostawmy męczenie jednego z Kolegów, bo ufam, że trochę dotarło. Mianowicie - mnie osobiście (raczej nigdy nie byłem, delikatnie pisząc, "wrogiem Pierścionka", więc wstrzymuję się trochę, by nie być nieobiektywnym): cichą radość sprawia, gdy widzę, że są przesłanki wciąż do uznawania, że P. Pierścionek też się rozwija. Dlatego nawiązuję tu do zacytowanego tekstu Kol. łoś. W czym widzę ewentualnie ten rozwój? a) wyrasta chyba na bossa jednak; będąc młodym trenerem, nasprowadzał trochę "starej gwardii", która mogła mu być zagrożeniem i jednak jakoś sobie chyba radzi. Sądzę też, że robi to z pewnym wdziękiem, to znaczy zdaje sobie sprawę, że od najstarszych dzieli go wiekowo niewiele, więc jakby "łączy się z nimi w wychowaniu młodych", podkreśla rolę starszych - jednak chyba też umie podjąć swoją rolę trenerską. b) wiedzę jakąś chyba łączy, rozwija - i ubogaca doświadczeniem, ale tu na pewno za mało na razie danych. Istotne jest jednak następne także: c) dobrze łączy z zaznaczaniem swej roli w zespole - "czynienie z siebie bufora" w znaczeniu pozytywnym (czyli jednak, proszę, nie mylcie z bufonem, bo co do tego, to akurat jest przeciwstawienie). To znaczy - broni tych, co podpadli "głosowi ludu", zaznacza wyraźnie "hola, od tej krytyki ja jestem" - i umie pokazać pozytywy, dba nawet o stworzenie np warunków kontuzjowanemu komfortowych dojścia do formy, zostawiając chyba negatywy dla dyskusji w szatni i na treningu. Tak w każdym razie odebrałem wypowiedzi co do K. Myśliwego (że jeszcze ma czas po przejściach na formę na cały mecz), T. Szatana (podobnie); podobnie i nad młodymi roztacza parasol czy też robi za bufor. d) właśnie - wydaje się też "łapać" o co chodzi w pedagogii. Tak odbieram nieustanne powtarzanie, że młody ma prawo raz zagrać świetnie, raz paść, tak odbieram wpuszczanie młodych na określoną ilość czasu - a także uparte ich wpuszczanie na trochę, nawet jak nie zagrają wielkiego meczu. Wtedy znów Trener jak Bufor, weźmie to na siebie - a młody ma niezbędne do rozwoju doświadczenie, w pigułce niewielkiej, ale takiej, jaką jest w stanie przeprawić. Podobnie - gdy wyjdzie mu z sukcesem mecz (dla młodego łatwiej w kawałku niż w całym meczu). Pigułka jest też nieduża - więc mniejsza groźba wody sodowej. Tak więc - pewne symptomy rozwoju także i teraz u P. Pierścionka bym widział. Choć - co powiedzą inni? Ja przecież na żywo nie widziałem...
No, ale nawet jeżeli coś jest słusznego w tych obserwacjach... To zobaczymy, jak wyjdzie z problemu, gdy zaczną się kłopoty, przegrana jakaś. Mam nadzieję, że już po zeszłorocznych wpadkach ma ciut mocniejszą pozycję w zarządzie i jak gorącogłowi kibice zaczną wrzeszczeć znowu, to już nie od razu zwolnią Pierścionka, by na koniec sezonu zatrudniać do ratowania. Ale to tylko kawałek. Zakładając, że nie będzie pochopnych decyzji - to czy wtedy młody trener pokaże klasę? Bo wtedy jest naprawdę niełatwo - i naprawdę wtedy pokazuje się wartość, gdy uda się rozwiązać "łamigłowę".
No i w końcu... No, ale Gye Roux, jako cel i wzór, by podobna była klasa - to jeszcze daleka, daleka, bardzo daleka droga. Oczywiście jednak - możliwa do przejścia.
Blajpios

Postprzez Minion 2009-08-10, 7:20 am

Zauważyliscie ze komentator jako drugiego trenera NIE PODAŁ Dworczyka tylko Kurdziela? Ktos cos wie?
Minion

Postprzez f0rest! 2009-08-10, 11:56 am

A ja jestem za pierścionkiem !! jest ogarnięty młody i zna się na rzeczy myślę że narazie wyniki są zadawalające więc potwierdza swoją przydatność dla klubu
f0rest!

Postprzez Sosnowiec_zagłębie 2009-08-12, 7:16 pm

Władco Pierscieni , nie mysl ze jestes taki mocny bo narazie grałes z amatorskimi druzynami , a teraz przyjda mecze prawdy i zobaczymy co potrafisz powiedziales ze "promujesz chłopakow z Sosnowca" a widac robisz zupełnie co innego...masz swoich "synusiów" z Jaworzna i Filipowicza z Gliwic.
Przeczysz swoim słowom skoro na boisko nie wpuszczasz dobrych zawodnikow z rodowitego miasta Sosnowiec przykładem tego jest mecz z "Przebojem Wolbrom" gdy upokorzyłes Konrada Koźmińskiego nie wpuszczajac jako jedynego miejscowego zawodnika na boisko , jaki miałes w tym cel?

Słowa kierowane do Pana Piotrka Pierścionka
Sosnowiec_zagłębie

Postprzez turku 2009-08-12, 8:31 pm

Czyżby odezwał się kolega Konrada? Sosnowiec_zagłębie, poczekaj na te mecze "prawdy" i dopiero wtedy sie napinaj.
turku

Postprzez maniek-75-75 2009-08-12, 9:01 pm

Sosnowiec_zagłębie napisał(a):Władco Pierscieni , nie mysl ze jestes taki mocny bo narazie grałes z amatorskimi druzynami , a teraz przyjda mecze prawdy i zobaczymy co potrafisz powiedziales ze "promujesz chłopakow z Sosnowca" a widac robisz zupełnie co innego...masz swoich "synusiów" z Jaworzna i Filipowicza z Gliwic.
Przeczysz swoim słowom skoro na boisko nie wpuszczasz dobrych zawodnikow z rodowitego miasta Sosnowiec przykładem tego jest mecz z "Przebojem Wolbrom" gdy upokorzyłes Konrada Koźmińskiego nie wpuszczajac jako jedynego miejscowego zawodnika na boisko , jaki miałes w tym cel?

odpowiedz mi na pytanie , kto i jak wygrał?? po co takie napinki? jeszcze jedno - ile już brameczek ten Filipowicz w nowym sezonie strzelił??
maniek-75-75

Postprzez August 2009-08-12, 9:17 pm

Sam Koźmiński ostatnio twierdził, że jest w tragicznej formie więc tematu nie ma. A przypuszczam ze nie po to został zakontraktowany żeby z niego juz teraz zrezygnować. Jeśli Konrad ma jaja to powinien zabrać się do roboty i zrobc wszystko zeby sie odbudować. A Pierścionka nie ma co jeszcze rozliczać w jedna czy druga strone bo to dopiero początek sezonu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez maniek-75-75 2009-08-12, 11:05 pm

August napisał(a):A Pierścionka nie ma co jeszcze rozliczać w jedna czy druga strone bo to dopiero początek sezonu.

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
ja jednak mu klaskam, po tych paru meczach w lidze i pp , same wygrane a tylko jeden remis......życzę mu żeby stał się ikoną trenerską tego klubu....pozdrawiam
maniek-75-75

Postprzez swiezy52 2009-08-12, 11:51 pm

Sosnowiec_zagłębie napisał(a):Władco Pierscieni , nie mysl ze jestes taki mocny bo narazie grałes z amatorskimi druzynami , a teraz przyjda mecze prawdy i zobaczymy co potrafisz powiedziales ze "promujesz chłopakow z Sosnowca" a widac robisz zupełnie co innego...masz swoich "synusiów" z Jaworzna i Filipowicza z Gliwic.

kolega chyba nie pomyslal ze mecz z Przebojem to mecz w ktorym p. Pierscionek daje szanse gry mlodym zawodnikom, mecz w ktorym jest ryzykowne wystawianie podstawowych zawodnikow ze wzgledu na ewentualne kontuzje ktore mogly by wykluczyc podstawowych zawodnikow z gry w lidze... mysl
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez emdżej 2009-08-13, 9:16 am

Sosnowiec_zagłębie napisał(a):Przeczysz swoim słowom skoro na boisko nie wpuszczasz dobrych zawodnikow z rodowitego miasta Sosnowiec przykładem tego jest mecz z "Przebojem Wolbrom"

Madej, Marek, Ryndak, Sierczyński, Szatan, Wściubiak i Bernaś zagrali we wczorajszym meczu, a ten będzie pisał, że to przykład niewpuszczania piłkarzy z Sosnowca na boisko :lol: Przecież to jest siedmiu zawodników! Wymieniając tylko tych młodych bo przecież grał jeszcze Łuczywek.

Witamy na forum Konrada lub kogoś z rodziny ;-)
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna