Zagłębie Sosnowiec - Wisła Kraków 25.11.2007. godz. 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez August 2007-11-25, 11:17 pm

Wisła wygrała wg mnie zasłużenie, była po rpostu lepsza. Co nie znaczy, że słowa pochwały nie należą się również naszej drużynie. Mnie sie wydaje, że murawa nam raczej "pomogła" bo przy normalnych warunkach lepiej wyszkolonym graczom z Krakowa byłoby dużo łatwiej. Poza tym wielkie "brawa" dla tych debili, którzy zalatwili koła krakusom. Dzięki Basalajowi w Magazynie OE poszło w eter że się nie nadajmey do OE i dał do zrozumienia, że im szybciej nas wykeją tym będzie lepiej. I jak z takim imagem mtrafić na bogatego sponsora ?
August

Postprzez Warson 2007-11-25, 11:17 pm

a czemu wlasnie tak dzisiaj wszyscy najezdzali na tego Kaliciaka? ktos mi wytlumaczy?

co do drenażu to Go NIE MA, W przerwie sezonowej SCIAGAMY Trawe i Robimy Drenaz, Takie cos Mozliwe, TYLKO W SOSNOWCU ehh Wstyd :(
Warson

Postprzez barthez 2007-11-25, 11:21 pm

Sachi napisał(a):Teraz sobie przypominam. Kaliciak czasem po którejś akcji Wisły nie trzymał się za pachwinę? Jakoś w pobliżu naszej bramki, chyba jeszcze przed golem na 1:2. Może to miało jakiś wpływ na jego grę w samej końcówce?

Trzymał oj trzymał! Do tego momentu grał całkiem dobrze. Widać było ogromne doświadczenie. Ktoś kto pisze że Berliński był słaby był chyba na innym meczu. Walczył jak nigdy. Folc zupełnie przeszedł obok meczu. Nie wiem dlaczego taką ambicję i zaangażowanie oni pokazali dopiero w ostatnim meczu rundy. W Bełchatowie czułem się jak na sparingu a dziś taka walka. Myślę że stać nas na 6 pkt w pozostałych meczach w tym roku.
Te oponki to dziwna sprawa. Dla mnie to prowokacja. Nie tak nielubiane ekipy jak Wisła tu były i nic takiego się nie działo. Krakusy już się żalą a na WP to napisali nawet że Baczyński był pijany?!
barthez

Postprzez Misaki 2007-11-25, 11:50 pm

August no bo Basałajowi się znajomi dziennikarze poskarżyli :) Swoją drogą to niech Baczyński na wojnę z mediami nie idzie bo to się zawsze źle skończy - jak dla mnie mogli by poprzebijać opony jedynie dziennikarzom fucktu bo to im się po prostu należy za to wszystko co smarowali na Zagłębie :)
Widać, że ten basałaj to rzetelny dziennikarz - nie ma to jak wykorzystywać czas antenoiwy do prowadzenia prywatnych wojenek - na szczęście koleś z magazynu OE (ten w okularkach) przyprowadził go do porządku i staje się po woli moim faworytem :D
Misaki

Postprzez Sachi 2007-11-26, 12:05 am

MOE mnie po prostu rozpieprza. Hasło "faul Bednara na obrońcy wisły" mnie po prostu zniszczyło. Jak chyba każdy widział na meczu, wystarczyło ich DOTKNĄĆ żeby wykonali efektowny ślizg na boisku o długości 5m. I pan "baryłka" który twierdzi, że Zagłębie nie zasługuje na OE powinien się zapaść pod ziemię za te głupoty. Nawet Salak mówił to co słyszeliśmy. Że Zagłębie mogło nawet wygrać ten mecz i sprawić sensację.
Sachi

Postprzez Darian 2007-11-26, 12:12 am

Basałaj to osoba związana z Wisłą i poniekąd kibic Wisły więc stąd jego lament i bełkot. Bo co w sumie ma wandalim do tego czy klub ma prawo grać w ektraklasie czy nie? Odpowiedź: Nic!

Poprostu wypłakał swoje żale i frustracje na antenie i tyle. Z pewnością nic to nie miało wspólnego z rzetelną informacją czy trzeźwą oceną sytuacji.
Darian

Postprzez Raul75 2007-11-26, 12:19 am

telewizja to IV władza więc jak ktoś ma znajomości to je wykorzystuje w taki sposób jak pan B. Szkoda, że nie skumał się z jakimś Pudelkiem czy innym takim, żeby się poskarżyć na ciężki los PISMAKÓW. Najlepiej niech stworzą swoją ligę i tam jeżdżą swoimi autkami to będzie spokój. Kibicom w różny sposób puszczają wodze fantazji; w tym przypadku ucierpiały opony ale to chyba lepiej niż zasztyletować innego? Martwi mnie to, że duży portal pisze o jakiś alkoholowych występach prezesa i jeszcze potwierdza to rzecznik. Warto to wyjaśnić, bo już widzę jak front działań pismaków kieruje się w naszą stronę. Dotychczas byliśmy postrzegani jako ci, którzy działali nieczysto ale niech ci pismacy pamiętają (także cwaniak Basałaj), że już niedługo Lubin czy Cracovia mogą podzielić los innych. Niech więc będzie sprawiedlowość w ocenie i karaniu innych. A ten mecz niech będzie sygnałem, że walcząc i zdobywając punkty u siebie można jeszcze uniknąć tego, co w naszej sytuacji najgorsze. Sympatycznemu prezesowi B. życzę jeszcze paru pomocników w organizacji wejścia na stadion i dopilnowania drenażu. A nam w zaczynającej się już za tydzień rundzie wiosennej samych zwycięstw na Ludowym!

[ Dodano: 07-11-26, 00:54 ]
a; i chciałem podziękować za sektorówkę! PIĘKNA !
Raul75

Postprzez Adler1906 2007-11-26, 1:32 am

Witajcie wsioki dzis pokazaliscie swoja klase podczas meczu jak i po nim.Pozdro od Adlera z Zawiercia bueheheh
Adler1906

Postprzez slawekchicago 2007-11-26, 4:27 am

Po raz pierwszy wypowiem sie na temat meczu niestety moze nie obiektywnie bo ogladalem go w telewizji:
1. Super odpowiedz sedziego na temat stanu murawy "kiedys gralo sie na sniegu i lodzie i kontuzji nie bylo tutaj jest woda ale grac mozna" Uwazam ze Wisla dobrze wiedziala ze takie boisko bedzie naszym sprzymierzencem isie nie pomylila ,chociaz jak kazdemu wiadomo nam ono tez przeszkodzilo :sytuacja Bagnickiego
2.formacje (na podstawie tego meczu i opinii po poprzednich:
- bramkarz : o ta pozycje sie balem i coz mimo wszystko blad przy bramce na 1:2 poza tym chyba normalka
- obrona: znakomita gra w drugiej polowie po strzeleniu bramki wyjscie wysoko do przeciwnika Wisla bezradnaaz do 85 minuty Malecki sciagnal na siebie 3 obroncow wyszedl Bensz a Brozek zrobil to co mial zrobic oj szkoda!!!!!! bramka na 1:3 konsekwencja bramki na 1:2 ale mimo wszystko ten sam blad brak krycia.i jeszcze jedno podanie Arka Klody do bramkarza o Boze dobrze ze Wisla tego nie wykorzystala!!!!!!
-pomoc: czytalem ze Berlinski zagral slabo czytalem ze wpoprzednich meczach tez sorki ale jeseli taka gre nazywacie slaba to sorki Berlinski n i e s a m o w i t y Walczak typowy wymiatacz dla mnie brawo,Slawek Pach w takich warunkach ciezko rozgrywac ale mysle ze poprawnie.Dawid-zapieprzal rowno dobry mecz jak na takie warunki bardzo? byc moze! Pawel Cygnar no wlasnie kto nie upilnowal Boguskiego w powtorce widzialem ze byl blisko mimo wszystko walczyl choc nalezy zwrocic uwage ze to jego strona najczesciej grala Wisla

- atak niestety Marcin najslabszy brakowalo wsparcia dla Bednara Ozi dal lepsza zmiane i moim zdaniem szkoda ze nie zagral od poczatku! Piotrek Bagnicki przewrocil sie fakt ale w sumie pozytywnie
3.Stadion zadroszcze wam zescie tam byli doping super oprawa super jednym slowem OE DLA SOSNOWCA.
4. ztaka gra jak w drugiej polowie od momentu strzelenia bramki Lech nie da sobie z nami rady DO BOJU ZAGLEBIE !!!!!!!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez adas 2007-11-26, 7:27 am

Mecz meczem, ale wydarzenia pomeczowe to już całkiem inna historia. We wszystkich autach parkujących na parkingu klubowych, których rejestracja zaczynała się na K, zostały poprzebijane opony. W sumie tych aut było 20. Ten, który to zrobił wykazał się straszną głupotą i mam nadzieję, że zechce pomieść teraz konsekwencje swojego czynu, a będą one dla klubu ogromne. No cóż, pewnie go to w ogóle nie interesuje, najważniejsze że on się bawił świetnie, przy okazji przebijając opony trzem naszym zawodnikom - Kaliemu, Kmieciowi i Bagnickiemu, a także prezesom i pracownikom Wisły Kraków. Ludzie k***a, myślcie trochę. Kochacie ten klub jak twierdzicie, a zamiast pomagać wbijacie nóż w plecy.
adas

Postprzez flex 2007-11-26, 8:35 am

Widać, że wciąż wśród kibiców są osoby których Ekstraklasa przerosła i najzwyczajniej nie potrafią się zachować.
flex
Administrator

Postprzez bolo73 2007-11-26, 8:43 am

No cóż pojebusów u nas nie brakuje.Czyli pismaki mają temat i pretekst do wylewania kolejnego wiadra pomyjów na Zagłębie.Wstyd!A ty palancie jeżeli to przypadkiem czytasz to wiedz,że wykonałeś dla klubu krecią robotę.Szkoda słów.
bolo73

Postprzez kowal658 2007-11-26, 10:00 am

Wczoraj wieczorem na Zagorzu byla 20 osobowa grupka i darla sie na calego Cracovia wiec mze to oni poprzebijali opony nie koniecznie kibice Zagłębia!!
kowal658

Postprzez eric 2007-11-26, 10:14 am

Zawsze się coś musi zesrać?!?!
Przecież, nawet średnio u nas być nie może! Mam nadzieję, że wyjdą jakieś nadspodziewane fakty na jaw typu (do poprzebijania opon w samochodach krakowskich działaczy i przedstawicieli prasy przyznało się dwóch kibiców Cracovii), bo już nic innego nie zostaje, no chyba, że załamać ręce. Co trzeba mieć w głowie, żeby cos takiego zrobić?! Ale pytanie brzmi również: "dlaczego nie było nikogo kto zobaczyłby taki 'manewr?". A i powiedz mi Adam, dlaczego w jednym z portali napisane było, że rzecznik klubu przyznał, że Pan Baczyński jest pijany i jakoby zaprzeczyłeś jego wcześniejszym wypowiedziom, że klub pokryje szkody?!
Teraz mecz.
Byłem bardzo zadowolony, nawet po pierwszej połowie z gry naszego zespołu, a to dlatego, że grali otwarty futbol i nie było się czego wstydzić. Co prawda Wisła nas mogła w pierwszej połowie załatwić, ale nie załatwiła. Natomiast druga połowa to fart i cwaniactwo Bednara. A to co potem sie dzialo to zapamiętam na pewno na długie lata, tak grającego Zagłebia z takim przeciwnikiem nie widziałem nigdy (szkoda, ze tylko przez ok. 30 min). Powinno być 2:1, Oziębała był przed słabym Pawełkiem, powinien mu puścić loba, albo odegrać do wchodzącego Pacha, szkoda. Później Bagnicki... I postawa Bensza, przyznam, że uratował nas przed strata bramki i słabym widowskiem, ale zawalić to zawalił bramki, szczególnie na 1:2. Ale już wcześniej było widać, że gra na przedpolu to wczoraj nie była jego atutem. Dawid zagrał z serduchem i za to mu dzięki, mam nadzieję, że zostanie już w Zagłebiu do końca kariery. To samo Kaliciak, ale to wynik bardziej tego, że grał przeciwko swoim, co prawdopodobnie dało mu takiego kopa. Berliński też świetnie, nie pierdzielił się, jak ktoś się do niego zbliżał z piłką to już wiedział, że ja zaraz straci, jak jej nie odegra, albo będzie bolało... Kilka prób strzałów, szkoda, że niecelnych. Cygnar też mnie się podobał.
Mam nadzieję, że w związku z tym co pojawiło się na temat afery korupcyjnej, mamy naprawdę szanse na pomyślne zakonczenie sprawy. Oby wszystkich równo potraktowali, bez wyjatków. Najbardziej zależy mi na tym, żeby upierdzielic głowę temu Pietryszynowi, który głosi wszem i obec, że w Zagłębiu L. nie ma ludzi związanych z korupcją. Oby Lubin i Cracovia polecialy, Tomczak dał jasno do zrozumienia, że mu zależy i to mnie się podoba. Jak wszyscy to wszyscy. Pzdr
eric

Postprzez Łuki19 2007-11-26, 10:22 am

Zienczuk dno tego palca co pokazał w strone kibiców powinien sobie wsadzic w d**e
Łuki19
Obserwowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna