Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice 09.05.2007 godz.17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Warson 2007-05-09, 7:37 pm

No to Na Polonie Jedziemy Dosłownie tego słowa znaczeniu BEZ OBRONY ...\

Można iśc do profka śmiało wrzucać 2 :)
Warson

Postprzez Kamilosx 2007-05-09, 7:51 pm

michał 09 napisał(a):Jak zwykle piłkarzyki musieli nam zafundować nerwową końcówkę.Trudno wyłonić najlepszego piłkarza w Zagłębiu ,ale to chyba będzie Hosic ze względu na bramkę i niezłą grę w obronie ,gdyby nie strzelił wtedy gola to jestem pewnien ,że nasze gwiazdeczki miałyby ogromne problemy w całym meczu.Gol Folca to prezent od obrony i bramkarza .Natomiast bramka to błąd obrony i Peskovica.Obrońcy gdzieś się nagle rozbiegli ,Witkowski miał sporo czasu na oddanie strzału.Uważam,że Boris niepotrzebnie wyszedł z bramki i zostawił odkryty róg . Końcówka to nerwówka ,wybijanie na pałę.Niestety w Warszawie nie będzie Hosicia,duże osłabienie.Boris był dzisiaj bardzo niepewny,linia obrony nawet bez zarzutu,Berek trochę za mało aktywny,Lacha plus za ambicję,Folc średni ,ale gol się liczy,Piątkowski średni kilka razy szarpnął skrzydłem,to samo Srzypek,Mierzejewski dno,ta cipka Topolski mogła nie wchodzić wogóle na boisko.

Co ty w ogóle mówisz o Topolskim? Widać, że masz 14 lat, przynajmniej pokazał ambicję, grając z tym czymś na ręce, inni by zeszli, bo by się bali o swoje zdrowie. Żałosny tekst.
Kamilosx

Postprzez laBombonera 2007-05-09, 8:01 pm

Wojtas_GTW napisał(a):
adriano20 napisał(a):dno, żenada, cyrk i jeszcze popier....... sędzia, poziom meczu dzieci z podwórka - cała prawda o meczu

a myslales, ze co zobaczysz? wspaniale dryblingi, nietuzinkowe podania, dynamiczne rajdy? k***a ludzie to jest POLSKA 2 LIGA. Tu graja sami szmaciarze, zwykli kopacze, rzemieslnicy. Kazdy moze wygrac z kazdym. Wszystko zalezy od tego kto pierwszy strzeli bramke, jak odbije sie pilka na nierownej murawie itd.
Wiec z laski swoje cieszcie sie z tych 3 punktow. Rownie dobrze za tydzien mozemy pojechac do Warszawy i spokojnie tam wygrac.

PS: a jak chcecie zobaczyc piekny football to dzisiaj Chelsea-ManU.

Pzdr.

masz calkowita racje
mnie nie interesuja pikne przegrane mecze ,mnie interesuja brzydkie jak noc listopadowa zwyciestwa .3 punkty sa,sa to nasatepne prosze
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Schabu 2007-05-09, 8:03 pm

kubeł_1906 napisał(a):BRAWO 2-1!!!!!!!!!!!!!
NOO TO ZAGłEBIE JESZCZE SIE LICZY W WALCE O AWANS!!!!!!
WARTO BYLO PRZYJSC NA MECZ:)

Z całym szcunkiem koleś,ale ty byłeś,albo na innym meczu,albo byłeś pijany!!!!!!!

Ty chyba masz poważne problemy kolo,jeżeli uważasz,że było warto przyjść na mecz!!
Bo jakoś wciąż nie wierze że można mieć tyle punktów i grać taką hujnię!!!!!
I ja tego nie rozumię za skurwysyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Schabu

Postprzez michał 09 2007-05-09, 8:17 pm

Kamilosx napisał(a):
michał 09 napisał(a):Jak zwykle piłkarzyki musieli nam zafundować nerwową końcówkę.Trudno wyłonić najlepszego piłkarza w Zagłębiu ,ale to chyba będzie Hosic ze względu na bramkę i niezłą grę w obronie ,gdyby nie strzelił wtedy gola to jestem pewnien ,że nasze gwiazdeczki miałyby ogromne problemy w całym meczu.Gol Folca to prezent od obrony i bramkarza .Natomiast bramka to błąd obrony i Peskovica.Obrońcy gdzieś się nagle rozbiegli ,Witkowski miał sporo czasu na oddanie strzału.Uważam,że Boris niepotrzebnie wyszedł z bramki i zostawił odkryty róg . Końcówka to nerwówka ,wybijanie na pałę.Niestety w Warszawie nie będzie Hosicia,duże osłabienie.Boris był dzisiaj bardzo niepewny,linia obrony nawet bez zarzutu,Berek trochę za mało aktywny,Lacha plus za ambicję,Folc średni ,ale gol się liczy,Piątkowski średni kilka razy szarpnął skrzydłem,to samo Srzypek,Mierzejewski dno,ta cipka Topolski mogła nie wchodzić wogóle na boisko.

Co ty w ogóle mówisz o Topolskim? Widać, że masz 14 lat, przynajmniej pokazał ambicję, grając z tym czymś na ręce, inni by zeszli, bo by się bali o swoje zdrowie. Żałosny tekst.

Właśnie lepiej,żeby zszedł bo tylko przeszkadzał na boisku i nasi zawodnicy nie wiedzieli zbytnio co robić czy podawać do niego .W ogóle jak można nazwać kogoś kto po jednym starciu bark w bark nie nadaje się do gry.Nie zszedł z boiska bo limit zmian został wykorzystany ,nie chciał nas osłabiać w trudnej końcówce i tak w ogóle to przebywał na boisku kilka minut ,więc schodząc z boiska zachowałby się śmiesznie.A Topolski to nic innego jak nażelowany laluś ,któremu w głowie tylko kasa i nowa sportowa fura ,z napisem na tablicy:"Topol"
Ostatnio edytowano 2007-05-09, 8:21 pm przez michał 09, łącznie edytowano 1 raz
michał 09

Postprzez Schabu 2007-05-09, 8:18 pm

MECZ DNO,DNO I JESZCZE RAZ DNO!!!!!!!!!!!!!!
Nic się nie zmieniło.Dalej to samo.Zero gry,zgrania i....ja już nie mam sił.
Jestem zdania,że gdyby nie pierwszy gol w tak szybkim tempie to pewnie dziś nie nie było by trzech punktów,nie licząc już tego kuriozalnego gola na 2-0!!!!
Nasi piłkarze i genialny Dworczyk znów nas uraczyli wspaniałą grą.Nie wspomnę już o kartkach dla naszych,którzy faulowali tak frajersko jakby bali się grać w Warszawie!!!
I te kontuzję!!!
Ja p***le!!!
Chłop bez ręki gra!!! Przecież to są k***a jaja!!!!
Dobrze że Peskovic niw musiał na jednej nodze bronić!!!!!
Dno k***a!!! Dno!!!!
Schabu

Postprzez Misaki 2007-05-09, 8:29 pm

To co mi utkwiło po meczu to to że po ostatnim gwizdku niemal wszyscy nasi położyli się na boisku - znaczy się chyba dali z siebie wszystko
coś jest w tej naszej grze że nie potrafimy kontrolować sytuacji na boisku dużo nerwowki ratowanie się faulami granie na czas tak nie powinna wyglądać gra pretendenta do awansu
tak jest w każdym meczu tej rundy (wyjątek Lechia)
schemat jest podobny pierwsze połowy przyzwoita gra a w drugiej zaczyna się dziać koszmar: powody mogą być dwa - złe przygotowanie ( pod koniec brakuje sił ) psychika (prowadzimy 1-0 i zaczynamy kombinować jak by to dowieźć)
Misaki

Postprzez kubeł_1906 2007-05-09, 8:32 pm

Schabu napisał(a):
kubeł_1906 napisał(a):BRAWO 2-1!!!!!!!!!!!!!
NOO TO ZAGłEBIE JESZCZE SIE LICZY W WALCE O AWANS!!!!!!
WARTO BYLO PRZYJSC NA MECZ:)

Z całym szcunkiem koleś,ale ty byłeś,albo na innym meczu,albo byłeś pijany!!!!!!!

Ty chyba masz poważne problemy kolo,jeżeli uważasz,że było warto przyjść na mecz!!
Bo jakoś wciąż nie wierze że można mieć tyle punktów i grać taką hujnię!!!!!
I ja tego nie rozumię za skurwysyna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mowie za warto bylo przyjsc bo zaglebie zdobylo 3 pkt i to sie liczy najbardziej!!!!
wali mi to czy gralo jak barcelona czy jak w meczu z podbekidziem, wg mnie najbardziej licza sie 3 pkt , a ładna i efektowna gra nie da nam awansu tylko awans dadza nam punkty!!!!
kubeł_1906

Postprzez Smazu 2007-05-09, 8:39 pm

Topolski - Niestety ambicja to nie wszystko...
nic szczególnego nie pokazał od pojawienia się w Zagłębiu :/ .
Peskovic - Chyba najlepszy transfer Zagłębia od awansu do II ligi.
Prymula - Jeśli on nie chciał tak na prawdę tej zmiany to Dworczyk mój wróg.
Lachowski - Co z nim? kryzys jakiś ? ;]
Widać brak Zubana i Teresy :/

Boris Peškovič 5+ ( Pesković - i wszystko jasne )
Arkadiusz Kłoda 4+ ( nie fatalnie , nie super )
Dženan Hošić 5+ ( bohater spotkania ? nie zdziwił bym się )
Adrian Marek 3 ( jakoś go nigdy nie widzę )
Admir Adžem 4 ( nie fatalnie , nie super )
David Topolski 2 ( No Coment )
Jarosław Piątkowski 4 ( Parę rajdów porobił nic szczególnego nie zrobił , ale się przydał )
Adrian Mierzejewski 2 ( gorszy chyba od Lachy ... )
Sławomir Pach 4 ( nie fatalnie , nie super )
Jacek Berensztajn 4 ( nie fatalnie , nie super )
Dawid Skrzypek 4 ( Lewa pomoc ? Dworczyk coś kombinuje ;] )
Krystian Prymula 3 ( wielka szkoda , że zszedł na pewno nie raz strzelił by na bramkę Górnika )
Marcin Lachowski 2 ( chyba najgorsza runda w Zagłębiu )
Marcin Folc 4+ ( oprócz bramki nic nie pokazał )
Jerzy Dworczyk 6+ ( aż raz widziałem go przy linii bocznej , po prostu szok )

Raz była taka akcja jak marzenie , szybka wymiana podań , tu go mija tu mu podaje przeciwnicy nie wiedzą co sie dzieje i zaje**** fatalny strzał nie pamiętam już kogo na prawej flance.Lacha oddał raz ładny strzał , tak jak z Lechią nic wielkiego nie pokazaliśmy graliśmy w miarę dobrze w defie to przez przypadek dwie bramki padły , ale Górnik czasami jak konstruował akcję ( szybko , dokładnie i przemyślanie ) aż nie chciało się uwierzyć.
Ostatnio edytowano 2007-05-09, 8:43 pm przez Smazu, łącznie edytowano 1 raz
Smazu
Moderator

Postprzez Schabu 2007-05-09, 8:41 pm

KIBIC WYMAGA OD PIŁKARZY,KTÓRZY REPREZENTUJĄ JEGO KLUB,ZAANGAŻOWANIA,WALKI I AMBICJI,A TE CECHY SĄ DALEJ OBCE TYM,KTÓRZY MIENIĄ SIĘ PIŁKARZAMI ZAGŁĘBIA!!!!!!!!!
TO ZBIERANINA PRZYPADKOWYCH LUDZI,KTÓRZY MAJĄ JEDNĄ SPÓLNĄ CECHĘ-SĄ Z CAŁEJ POLSKI.W DALSZYM CIĄGU NIE WIDZĘ W GRZE ZAGŁĘBIA NIC OPTYMISTYCZNEGO,TO ZBIOROWISKO PRZYPADKOWYCH PIŁKARZYKÓW KIEROWANYCH PRZEZ JESZCZE SŁABSZEGO TRENERA,BEZ AUTORYTETU,DOŚWIADCZENIA I JAKIEGOKOLWIEK POMYSŁU NA GRĘ.
KTOŚ MOŻE MI ZARZUCIĆ,ŻE NIE JESTEM PRAWDZIWYM KIBICEM ZAGŁĘBIA.NIC BARDZIEJ MYLNEGO.
JESTEM OD PONAD 18 LAT.
TO TROSKA O MÓJ KLUB SKŁANIA MNIE DO TEJ KRYTYKI.

I nic się nie zmieniło po meczu z Polkowicami!!!
Ja dalej swoje.
Schabu

Postprzez SOSNOWIEC* 2007-05-09, 8:52 pm

pozwole sobie opisac wypowiedz naszego "super snajpera"

"Kibice wywieszają takie flagi i nie wspierają nas w trudnych momentach. Troszeczkę żal tej postawy kibiców, chciałbym żeby kibicowali nam w trudnych momentach, bo nie zawsze każdemu zespołowi idzie."

no daj pan spokoj jak ma czelnosc taki drewniak jak on komentowac sprawy kibicowskie.

"Nie w każdym meczu prezentujemy się jak powinniśmy"

przepraszam ale jeszcze nei widzialem meczu prezentowali sie tak jak powinni
nalezy rowniez zauwazyc fakt gdzie poszedl bo nawet nie pobiegl sie cieszyc ze strzelonej bramki. chyba on sam nie wiem

"Na pewno jakaś słabość przychodzi, a my dzisiaj pokazaliśmy, że potrafimy wygrywać z silnymi drużynami, bo Polkowice są silną drużyną."

słabosc to przyszla chyba wraz z rozpoczeciem rundy wiosennej. i chyba pan folc byl na innym meczu skoro twierdzi ze polkowice sa silna druzyna.

no chyba ze legnica, lomza, stalowa wola i podbeskidzie to tez sa silne druzyny.

mecz jak i postawa kopaczy na zenujacym poziomie.
SOSNOWIEC*

Postprzez novack 2007-05-09, 8:57 pm

Chciałoby się powiedzieć co ja tutaj robię? Ten mecz to po prostu sklandal!!! Dno i żenada!!!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez MarcelZS 2007-05-09, 9:04 pm

Cześć z was to kibice jak z koziej dupty trąba, jak wam się nie podoba Zagłębie to jeżdzijcie za granice na Giekse czy Ruch- grają co grają i co im ten pseudotrener narzuci.
A to blluzganie w trakcie meczu i wyzywanie zadoników to dno - nikt wam nie karze przychodzić na Ludowy!!!!

A jak nie idzie to małolaty się obrażają.... i wy macie się za czółówke kibicowską Polski ... to wam się w dupach poprzewracało.

Sam kolego jesteś cipka .... choc nie uważam Topola za wielkiego grajka to jednak pomimo że jest słaby ambicji mu nie brakuje!!!

NA DOBRE I NA ZŁE - ZAGŁĘBIE TO MY I WY !!!!
MarcelZS

Postprzez tomi2509 2007-05-09, 9:05 pm

a pan Jurek dalej swoje !!!!! wszystko w porzadku !!!:689:
tomi2509

Postprzez AjriSSS 2007-05-09, 9:07 pm

michał 09 napisał(a):
Kamilosx napisał(a):

Właśnie lepiej,żeby zszedł bo tylko przeszkadzał na boisku i nasi zawodnicy nie wiedzieli zbytnio co robić czy podawać do niego .W ogóle jak można nazwać kogoś kto po jednym starciu bark w bark nie nadaje się do gry.Nie zszedł z boiska bo limit zmian został wykorzystany ,nie chciał nas osłabiać w trudnej końcówce i tak w ogóle to przebywał na boisku kilka minut ,więc schodząc z boiska zachowałby się śmiesznie.A Topolski to nic innego jak nażelowany laluś ,któremu w głowie tylko kasa i nowa sportowa fura ,z napisem na tablicy:"Topol"

Buraku ile ty masz lat?? 7??
Gra na takiej murawie nie jest za fajna, a Topolski zdrowo pierdyknął barkiem o glebe. W twojej wypowiedzi nie ma w ogóle konsekwencji. Jeżeli byłby faktycznie żelkiem bez ambicji który ma wszystko w dupie to by zszedł z tego boiska pajacu. Za to że wszedł szacunek dla niego.

A z innej beczki do reszty pajaców którzy jechali na naszych piłkarzy za nieudolność, na takim boisku wy nie umielibyście prosto przebiec 50 metrów bez piłki a co dopiero grać. I jeszcze jedno - kolesie którzy jechali po piątkowskim dzisiaj a po meczu z lechią bili sie o to który mu pierwszy loda zrobi. Jesteście żałośni. Nie mówcie mi że dzisiaj nie walczyli, cofali nogi. Przyznaje że czasami mecze podwórkowe są bardziej ciekawe i techniczne, ale naprawde w takich warunkach i na takiej murawie jak ma nasz klub było naprawde ok.
AjriSSS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna