Miedź Legnica- Zagłębie S. 17.03.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Szkopek 2007-03-17, 7:14 pm

Gra w drugiej połowie była żenująca. Piłkarze Zagłębia stali w miejscu i czekali na piłkę, a tempo rozgrywania piłki było tragiczne! Natomiast gra w obronie polegała na tym, żeby piłkę wykopać jak najdalej od własnej bramki, oczywiście nie patrząc gdzie są ustawieni napastnicy.
Szkopek

Postprzez stani19 2007-03-17, 7:14 pm

ja byłem na meczu!!!!!! i stwierdzam z czystym sumieniem----WSTYD i ŻENADA!!!!!
stani19

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-03-17, 7:25 pm

Nie moge pogodzic sie ze strata 2 pkt. naleze do tych ktorym zalezy bardzo na zdobywaniu punktow z druzynami slabszymi a taka jest
Legnica.
Konsekwencja w grze i taktyka to najslabsze strony w tym meczu.
Trener meczyl druzyne caly mecz no moze 80 min tym piekielnym
systemem 4-5-1. Rozumialem to w meczu z Piastem nie bylo kim
grac. Ale w meczu z Legnica lawa jak sie patrzy, do 80 min dwoch
napastnikow siedzialo na lawie rezerwowych.
Ja bylem przekonany ze w drugiej polowie to my ich rozjedziemy
Bednar idzie odpoczac a my wprowadzamy Folca albo Oziebale.
I gramy to co najlepiej nam wychodzi, liczylem ze druga bramka to kwestia minut a tu odwrotnie.
Stracone glupio dwa punkty - wielka szkoda.
Trener moglby sie zastanowic co dalej, bo ja nie lubie takich dreszczowcow. To jest gra na mlyn Jagi.
Jestem wsciekly, Pozdrawiam
Tadeusz
Ostatnio edytowano 2007-03-18, 9:25 am przez Tadeusz Wisniewski, łącznie edytowano 1 raz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Darian 2007-03-17, 7:43 pm

sprzedawca_cebuli napisał(a):
Darian napisał(a):Powiedzcie mi jedno:

Jak Wy chcecie grać dwoma napastnikami w naszej sytuacji kadrowej, gdzie na ławce siedzi raptem 3 zawodników???

Mamy tylko Prymule i Oziembałe.Co innego jak by byli Folc,Zubanović.

skald meczu z lawka rezerwowych Zaglebia na meczu z Miedzia
1. Boris Peškovič
21. Vladimír Bednár
(57' 18. Sławomir Pach)
17. Dženan Hošić
20. Daniel Treściński
2. David Topolski
(62' 23. Jacek Paczkowski)
15. Jarosław Piątkowski
6. Hubert Kościukiewicz
10. Arkadiusz Kłoda
14. Jacek Berensztajn
(80' 8. Przemysław Oziębała)
4. Adrian Mierzejewski
11. Krystian Prymula

Rezerwowi:
12. Adam Bensz
7. Dawid Skrzypek
13. Marcin Folc
19. Adrian Marek
ja widze 4 zawodnikow ktorzy nie weszli z lawki i 3 ktorzy weszli w 2 polowie ile to daje razem?
czy Ty aby napewno nie pomyliles zespolow a przynajmniej meczow?...widzisz a nie grzmisz skad tacy ludzie sie biora???? chlopcze masz sie wypowiadac to najpierw zacznij sie interesowac zespolem ktoremu kibicujesz!!! a nie wypisujesz takie glupoty :evil: :evil:

Tylko bez infamtylności dobrze??
Może ty gustujesz w takiej orientacji ale ja napewno dla Ciebie nie jestem chłopczykiem.

A jeżeli chcesz sprawdzić ławkę to trzeba było sobie przypomnieć jak wyglądała nasza ławka w meczu z Piastem? Bo chyba od tego meczu rozpoczeliśmy rundę wiosenną?
A na ławce poza bramkarzem mieliśmy raptem 3 zawodników: Skrzypka,Szatana i Oziembałe. I nikogo poza tym.
Po meczu doszli do kadry kolejni zawodnicy:Piątkowski,Bednar,Hosić, a nawet Folc tyle, że ten ostatni jest jeszcze w trakcie rehabilitacji więc jego występ był wykluczony w tym meczu.Mając to na uwadze mieliśmy w kadrze jedynie 2 napastników więc zrozumiałym powiinno być że gramy 1 napastnikiem a drugi pozostaje w obwodzie.
Darian

Postprzez stani19 2007-03-17, 7:53 pm

<Pozwolę sobie na oceny .... skala od 1-6
Beskovic 4,5 nie miał szans przy bramce!! jedna bardzo udana intrw
encja!!
Bednar 1- katasrofa!!!!!Co piłka to do przeciwnika!!!
Hossic Teresa w miare poprawnie na tle całego zespołu!! 4
Topol słaby występ!To po jego stracie piłki padła bramka-2
Kostek 1 Bardzo słaby występ!! Miałem wrazenie że gra w miedzi :D
Kłoda- jak na niego to też b.słabo!!!potrafi i przyzwyczaił nas do dużo lepszej gry! 2]
Berek -brama i...............nic wielkiego! Chociaż jako nieliczny potrfil celnie podac pilkę!! 3,5
Piątek- niewidoczny!!! Słaby jego występ -1,5
Mierzej Niby się starał ,ale nie za wiele z tego wynikło!!!-2
<Prymula -osamotniony!!! Bez wsparcia za dużo nie zdziałał!!! 2
stani19

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-03-17, 8:04 pm

Darianie - nie wiem co chciales powiedziec przez infamtylnosc - ale
nie zgadzam sie, iz nie mogl trener grac 2 napastnikami, moze nie caly mecz ale ostatnie 1/2 godz to napewno.
A druga sprawa to nie wiem po co zdejmowac BERKA na 10 min przed
ostatnim gwizdkiem.
A co jesli w 88 min nalezy wykonac staly fragment gry ?
Po prostu - wszystkim ten mecz dzisiaj nie wyszedl.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez sprzedawca_cebuli 2007-03-17, 8:09 pm

Darian napisał(a):
sprzedawca_cebuli napisał(a):
Darian napisał(a):Powiedzcie mi jedno:

Jak Wy chcecie grać dwoma napastnikami w naszej sytuacji kadrowej, gdzie na ławce siedzi raptem 3 zawodników???

Mamy tylko Prymule i Oziembałe.Co innego jak by byli Folc,Zubanović.

skald meczu z lawka rezerwowych Zaglebia na meczu z Miedzia
1. Boris Peškovič
21. Vladimír Bednár
(57' 18. Sławomir Pach)
17. Dženan Hošić
20. Daniel Treściński
2. David Topolski
(62' 23. Jacek Paczkowski)
15. Jarosław Piątkowski
6. Hubert Kościukiewicz
10. Arkadiusz Kłoda
14. Jacek Berensztajn
(80' 8. Przemysław Oziębała)
4. Adrian Mierzejewski
11. Krystian Prymula

Rezerwowi:
12. Adam Bensz
7. Dawid Skrzypek
13. Marcin Folc
19. Adrian Marek
ja widze 4 zawodnikow ktorzy nie weszli z lawki i 3 ktorzy weszli w 2 polowie ile to daje razem?
czy Ty aby napewno nie pomyliles zespolow a przynajmniej meczow?...widzisz a nie grzmisz skad tacy ludzie sie biora???? chlopcze masz sie wypowiadac to najpierw zacznij sie interesowac zespolem ktoremu kibicujesz!!! a nie wypisujesz takie glupoty :evil: :evil:

Tylko bez infamtylności dobrze??
Może ty gustujesz w takiej orientacji ale ja napewno dla Ciebie nie jestem chłopczykiem.

A jeżeli chcesz sprawdzić ławkę to trzeba było sobie przypomnieć jak wyglądała nasza ławka w meczu z Piastem? Bo chyba od tego meczu rozpoczeliśmy rundę wiosenną?
A na ławce poza bramkarzem mieliśmy raptem 3 zawodników: Skrzypka,Szatana i Oziembałe. I nikogo poza tym.
Po meczu doszli do kadry kolejni zawodnicy:Piątkowski,Bednar,Hosić, a nawet Folc tyle, że ten ostatni jest jeszcze w trakcie rehabilitacji więc jego występ był wykluczony w tym meczu.Mając to na uwadze mieliśmy w kadrze jedynie 2 napastników więc zrozumiałym powiinno być że gramy 1 napastnikiem a drugi pozostaje w obwodzie.

a to jest temat o meczu z Piastem?:? a 2 napastnikow bylo Prymula i Oziebla a w obwodzie wlasnie byl Folc ktory z tego co ja wiem trenuje od wtorku lub srody z pelnym obciazeniem wiec nie jest w trakcie rehabilitacji ehhhh.... nie jest zrozumiale z takim slabym zespolem jak Miedz ktora pewnie sie nawet nie utrzyma ze gramy jednym napastniekiem powinni tam wyjsc i terner powienien im wpoic w glowe ze maja ich tam zmiazdzyc pierwsza bramka padala szybko i bardzo dobrze ale pozniej powinni ich sobie juz tylko wypykac ,wypunktowac ,dobijac sobie a nie cofac sie i bronic skromnego 1-0 bo widac jak sie to skonczylo
sprzedawca_cebuli

Postprzez AGAPAW 2007-03-17, 8:18 pm

ja powiem tylko tyle. zeby grac systemem 4-5-1 trzeba miec super skrzydlowych i ofensywnych obroncow a my takich na dzis niemamy i uwazam ze grajac dalej tym systemem mozemy zapomniec o lidze. z piastem tez bysmy w ten sposob nie wygrali zauwazcie ze strzelilismy bramke z piastem grajac 4-4-2. z taka druzyna jak miedz nie ublizajac jej powinnismy sie nastawic na atak a bylo calkowicie odwqrotnie. dziwi mnie zachowanie trenera dworczyka bo my nie gramy o utrzymanie tylko o awans.
AGAPAW

Postprzez YOOSHKY 2007-03-17, 8:39 pm

cieszmy sie z tego remisu. Powinno byc 2:1 dla Miedziakow i szczerze mowiac zasluzyli na taki wynik. nasza gra szczegolnie w drugiej polowie to tragedia, mnostwo strat, niecelnych podan, beznadziejnych dosrodkowan. Nasza druzyna nie potrafila wyjsc z wlasnej polowy. Panie trenerze nie ma sie z czego cieszyc. Remis z kelnerami.... ale dzis zagralismy jak rowny z rownym ze wskazaniem na Miedz niestety.
YOOSHKY

Postprzez emdżej 2007-03-17, 8:46 pm

No cóż...zaczęło się świetnie od bardzo ładnej bramki Berensztajna. Kluczowa moim zdaniem była sytuacja z 25. minuty. Mam tu na myśli strzał Kościukiewicza w poprzeczkę. Drugi gol w tym momencie załatwiłby sprawę. Też uważam, że trener zbyt długo zwlekał z wprowadzeniem na boisko drugiego napastnika. Na najniższą ocenę zasłużył dzisiaj moim zdaniem Piątkowski. Jaki sens mają rajdy skrzydłem jeśli kończą się tak fatalnymi dośrodkowaniami? Mówiąc krótko, daliśmy dzisiaj ciała. Niestety
emdżej

Postprzez paweł s 2007-03-17, 8:51 pm

no cóż Zagłebie zremisowało.Teraz trzeba bedzie wygrać z Łomża a to nie bedzie takie łatwe patrząc na dwa ostatnie mecze Łomży.Jestemdobrej myśli ze wygramy ten mecz.
Nie mozemy remisowac meczy z drużynami nizej w tabeli
paweł s

Postprzez ANTYpies 2007-03-17, 9:04 pm

A ja chce POGRATULOWAC grajkom z Legnicy za swietna gre w 2 połowie!Nasi dali ciała nie pierwszy raz ale taka jest piłka.....-czasem "lepsi"przegrywaja z "gorszymi" P.Dworczyk-sprobuj pan 4-4-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!p.s.szacuneczek dla kibicow Miedzianki
ANTYpies

Postprzez gothblack 2007-03-17, 9:13 pm

Wreszcie dotarłem....no cóż powiem tyle druga połowa to straszna żenada,ani pół akcji która by coś wniosła...kompletnie nic...nie wiem o co chodzi....czyżby się nagle wystraszyli nasi grajkowie,że faktycznie mogą awansować.....bo inaczej tego nie rozumiem i tu nie chodzi o jakieś personalia bo nawet Folc nic by tu nie zrobił bo trzeba jeszcze piłkę dograć,a kto to ma zrobić?? Piątkowski?? temu Panu juz bym podziękował...,a i jeszcze paru grajków niech się zastanowi nad sobą.....ech....qrwa cała sobota w dupe.....
gothblack

Postprzez August 2007-03-17, 9:20 pm

Bardziej martwi to, co piszecie o grze niż sam qynik. Aż się boję pomyśleć co przy tej dyspozycji nas czeka za niecały miesiąc w Chorzowie.
August

Postprzez novack 2007-03-17, 9:46 pm

Mógłbym napisać bardziej elokwentnie , ale napisze po prostu Dworczyk pierdolnij się w łeb!!!
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna