Sobota, 07.10 godz. 14:30 Zagłębie - Polonia Warszawa

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez warchlak 2006-10-08, 1:54 pm

pierwsza połowa beznadziejna. jak można nie oddac ani jednego celnego strzału i to jeszcze grając z przeciętnym zespołem drugoligowym :shock: mecz dopiero się zaczął po wejściu Folca. gdyby nie to ze pojawił się na boisku to śmierdziało mi remisem. na szczęscie nie zapomniał jak się wali bramy 8) a Berensztajn musiał strzelić ta bramke bo wkońcu do pustej bramki nie strzelić to wstyd dla byłego reprezentanta Polski :lol:
warchlak
Prowokator

Postprzez Cygan 2006-10-08, 2:31 pm

A oto jak świetnie, elokwentnie i rzeczowo wypowiada się Engel jr.: Dzisiejszy mecz był bardzo wyrównany. Trudno było wskazać, który zespół miał przewagę, a teraz 2 wypowiedź: Dzisiaj do momentu, w którym Ekwueme dostał czerwoną kartkę, byliśmy zespołem lepszym i liczyliśmy nawet na zwycięstwo. Ze skrajności w skrajność... Oni to maja chyba rodzinne...
Cygan

Postprzez Codino 2006-10-08, 3:06 pm

Mnie się bardziej podoba ten fragment:
"Jeśli Ekwueme miał żółtą kartkę, to sędzia powinien podejść do niego i powiedzieć: "Niech Pan uważa, bo Pan już ma żółtą kartkę"."
może powinien mu też wytłumaczyć reguły gry w piłkę :lol:
Codino

Postprzez konradt 2006-10-08, 4:10 pm

teraz mowie ironicznie: sedzia zrobilby najlepiej gdyby podbiegl do trenera polonii i powiedzial" panie junior niech se pan zdejmie Ekwueme bo chlopak ma zolta a wie pan ze jeszcze jedna to bedzie czerwien a on lubi faulowac...". Mam tylko jedno pytanie... czego ona sie k** nazadrl przed tyum meczem?? .....
konradt

Postprzez rossoneri 2006-10-09, 2:17 pm

cezaros_prowokator napisał:
Co do Trescinskiego: to drewno, nigdy jego gra mi sie nie podobala. Zero pomysłu na gre tylko piła na pałe do przodu. Podsumowując to taki drewniany pijak

wedlug mnie nie masz zadnego pojecia o pilce i nie wypowiadaj sie wiecej na ten temat ,a ze pije ,a kto tego nie robi? Powiem tylko tyle ,ze ciezko byloby go zastapic jakby od nas odszedl
rossoneri

Postprzez Wally 2006-10-09, 4:50 pm

Mecz ważny z perspektywy mojego kuponu, z którego "loża szyderców" na czele z warchlakiem się nabijali :P Ale Folc uratował trzycyfrową wygraną 8) Gra mi się nie podobała, ale najważniejsze są 3 punkty. I liczę na zwycięstwo w Opolu, jak również jakiś dochód finansowy z tejże okoliczności :wink:
Wally

skutki wygrania z Warszawą?

Postprzez Blajpios 2006-10-09, 5:48 pm

Cóż, wydaje się jednak, że to zwycięstwo z Polonią było dość szczęśliwe, Poloniści mieli powody do żali względem sędziownia — a skutkiem prócz 3 punktów może być i to, że w dzisiejszym dodatku sprotowym do tzw. "der Dziennika" ukazał się dość duży artykulik o "Romantycznym napastniku podbijającym II ligę", czyli M. Folcu. Cytuje się m.in. wypowiedzi kolegów z reprezentacji młodzieżowej, wylicza, że ma średnią 0,89 gola na mecz, podkreśla romantyzm "od dawna", gdy dziś strzela bramki dedykując żonie i dzieciom a niegdyś godzinami do żony, podówczas narzeczonej, esemesował nawet z zajęć z kadrą. Cytuje się też wypowiedzi zawodnika, m.in. i realistyczne podejście do sprawy kadry dziś, po długiej przerwie po kontuzji — wskazuje, że bardziej interesuje go awans do pierwszej ligi, bo tam jeszcze grał za mało. Na koniec zaś, niby "uspokojenie", że w Sosnowcu jego grą cieszyć się będę jeszcze długo, bo... do 2008 roku. Czy to rzeczywiście dość długo?
Blajpios

Postprzez August 2006-10-10, 3:14 pm

W porównaniu np. z meczem z Bydgoszczą, gra była gorsza, ale skoro tym razem zainkasowali 3 pkt to to jest najważniejsze, a o stylu za jakiś czas nikt nie bedzie pamiętał.
August

Postprzez radkowitz 2006-10-10, 7:55 pm

Ja też tam byłem(miodu z mlekiem nie piłem) i gardziołko w młynie zdarłem. Cięzko mi się tańczyło na krzesełku bo stópke mialem obolałą ale co tam. Meczyk ciekawy(przewidywalem 2:1 bo tylko na takich wynikach byłem w tym sezonie na Ludowym) i niewiele brakowało a przewidziałbym wynik no ale cóż, wyszło lepiej :) Zdegustował mnie tylko ziomuś w bluzie Legii co rzucał się ze swymi kompanami słonecznikiem a potem rzucił na dół sektoru dwa razy bułką zdaje się z wędliną, no szkoda gadać :( Spodziewałem sie wiecej ludzi z Polonii :( nie popisali się. Najlepsze jak z kumplem unieśliśmy ręce w geście że strzelamy do kibiców z Polonii z pistoletu i w tym momencie padła pierwsza bramka dla Zagłębia :) niezły motyw :)
radkowitz
Obserwowany

Postprzez paw25 2006-10-11, 6:37 am

Gosciu wez sobie zapodaj jeden strzal ale we wlasna kopulke.Ty i te twoje historie sa żenujace.Pomyśl zanim coś napiszesz.Twoje motywy sa rzeczywiscie kozak nie ma co.Takze mam prosbe zamilcz.Pozdro dla normalnych.
paw25

palant radkowitz

Postprzez cezaros_prowokator 2006-10-11, 6:44 am

Daj mu spokuj :D , dzisiaj jego wielki dzień jedzie na mecz reprezentacji i juz pewnie nie moze sie doczekac drogi powrotnej.

Glupich nie trzeba siać .... oni sie poprostu rodzą
cezaros_prowokator
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2006-10-11, 8:28 am

Kiedy Arkadiusz Kłoda w inauguracyjnym spotkaniu z Piastem w Gliwicach doznał urazu kolana, mało kto przypuszczał, że będą tak poważne komplikacje.
Po ośmiu tygodniach przerwy i intensywnej rehabilitacji piłkarz wreszcie zaprezentował się przez 26 minut w meczu z Polonią Warszawa. Radość z powrotu na boisko była tylko chwilowa, we wtorek zapadła mało przyjemna diagnoza: piłkarz musi przejść operację łąkotki.

- Pod koniec meczu poczułem kłucie w kolanie, ale nie przywiązywałem do tego wagi - relacjonuje sosnowiecki obrońca. - Dopiero w szatni, gdy ochłonąłem, ból w kolanie zaczął narastać. Musiałem udać się na USG, a diagnoza jest dla mnie niefortunna. 19 października czeka mnie operacja łąkotki u doktora Krzysztofa Ficka.

(...) - Szkoda mi Arka, bo to przecież niezwykle sympatyczny i pożyteczny zawodni

No to chyba niestety Arek obecna runde ma z głowy. Byle sie wykurował do wiosny i był dalej podporą drużyny w walce o OE.
Przemek26

Postprzez Łuki19 2006-10-11, 9:07 am

rossoneri napisał(a):cezaros_prowokator napisał:
Co do Trescinskiego: to drewno, nigdy jego gra mi sie nie podobala. Zero pomysłu na gre tylko piła na pałe do przodu. Podsumowując to taki drewniany pijak

wedlug mnie nie masz zadnego pojecia o pilce i nie wypowiadaj sie wiecej na ten temat ,a ze pije ,a kto tego nie robi? Powiem tylko tyle ,ze ciezko byloby go zastapic jakby od nas odszedl

Zgadzam sie z rossoneri ze pozyteczny zawodnik ale czasami za bardzo bojazliwie gra i jak ma zawodnika za plecami to wybija piłke jak najdalej aby ja oddalic od siebie i czasami popelnia ostre bledy w obronie ale mimo wszystko bardzo pozyteczny zawodnik w obronie duet z Hosicem
Łuki19
Obserwowany

Re: palant radkowitz

Postprzez WOJTEK 2006-10-11, 1:12 pm

cezaros_prowokator napisał(a):Daj mu spokuj :D , dzisiaj jego wielki dzień jedzie na mecz reprezentacji i juz pewnie nie moze sie doczekac drogi powrotnej.

Glupich nie trzeba siać .... oni sie poprostu rodzą
BAN. Za rozdwojenie jaźni.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Przemek26 2006-10-13, 11:19 am

Wydział Dyscypliny PZPN odstąpił od wymierzenia Martinsowi Nnabugwu Ekwueme kary za czwartą żółtą kartkę w sezonie 2006/07, którą zawodnik ten otrzymał w spotkaniu II ligi Zagłębie Sosnowiec – Polonia Warszawa. Udzielone napomnienie nie zostało anulowane i będzie uwzględnianie w ewidencji kartek. Zawodnik Polonii nie poniesie jednak sankcji przewidzianych Regulaminem Dyscyplinarnym za czwartą żółtą kartkę.

Dwoma meczami dyskwalifikacji w zawieszeniu na sześć miesięcy ukarano trenera warszawskiego zespołu Jerzego Engela jr., który został za niewłaściwe zachowanie podczas spotkania z Zagłębiem usunięty przez arbitra z ławki rezerwowych, co jest równoznaczne z czerwoną kartką.

źródło: PZPN
Przemek26

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna