Zagłębie Sosnowiec - Piast Gliwice

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-07, 9:01 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):[...]

kol. Tadeuszu... wydaje mi się że wypowiedz naszego kapitana jest troszeczke przesady i troszeczke mu się krew zagotowała... bo z karnym też twierdzi że go nie było... a chyba wszyscy widzieli że wyciął Kompałe... więc spokojnie!

a trenera mamy z głowa nie rzucającego obelgi na lewo i prawo! i to jest tylko plus dla niego! bo rzucać słowa na wiatr każdy potrafi i kierować sie subiektywnymi uczuciami... a to trzeba rzetelnie ocenić po przeanalizowaniu wszystkiego na spokojnie kiedy opadną emocjie... na konferencji rzucać tylko wielkie słowa to każdy glupi potrafi...

a ja moge powiedzieć szczerze że walczyli i zostawili mnóstwo zdrowia na boisku i włożyli w ten mecz serce.... i nie zgadzam się że w naszej grze nic się nie zmieniło... nie gramy tylko górnymi piłkami na "afere' bo było kilka składnych akcji... ale ludzie mamy 6 podstawowych zawodników kontuzjowanych! a chyba Monti zgodzisz się że ten mecz w wykonaniu naszych był lepszy niż mecze z podbeskidziem czy z ruchem... chociaż punktów wczoraj nie było... ale już jakiś pomysł jest...
problematyk-ziom

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-05-07, 9:45 am

Kto w koncu spowodowal rzut karny - Arek Kloda czy nasz KAPITAN ?
Inni Kibice zas powiadaja iz przy upadku w polu karnym doswiadczenie
zawodnika (KOMPALA) Piasta mialo znaczenie rowniez,aby podyktowac 11 m.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez emdżej 2006-05-07, 10:07 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kto w koncu spowodowal rzut karny - Arek Kloda czy nasz KAPITAN ?
Inni Kibice zas powiadaja iz przy upadku w polu karnym doswiadczenie
zawodnika (KOMPALA) Piasta mialo znaczenie rowniez,aby podyktowac 11 m.
Pozdrawiam
Tadeusz

Karnego spowodował Hosić. Przepraszam za wprowadzenie w błąd w relacji na żywo, ale nie widzieliśmy tego dokładnie z naszych miejsc. W przerwie błąd został poprawiony
emdżej

Postprzez tuli 2006-05-07, 10:55 am

Cóż....mecz rzeczywiscie podobny do tego z Radomiakiem, Naszym zawodnikom nie brakowało ambicji,naprawdę widać było że bardzo chca.Druga połowa słabsza niż pierwsza.Sędziowie beznadziejni...nie wiem czy byli tak słabi czy po prostu sędziowali pod Piasta...raczej to drugie gdyż prawie niemożliwym jest żeby liniowy nie widział ręki w polu karnym kiedy stał tak blisko.druga strona medalu to nieskuteczność np.sytuacja Zubana.Drużyna która chce awansować do OE nie moze marnowac takich sytuacji a i stwarzać ich powinna trochę więcej.
Pozro dla wszystkich...oby w Bytomiu były 3 punkty!!!!
tuli

Postprzez kwachu 2006-05-07, 11:07 am

emdżej napisał(a):Myślę, że wiele osób oburzę tym postem i mnie tu zrugają, ale cóż....na forum wyraża się własne zdanie. A moje jest takie, że zagraliśmy całkiem dobry mecz! Mieliśmy przewagę, stwarzaliśmy sytuacje, ale czegoś zabrakło. Bramka stracona dość głupio na początku, a potem Piast broni wyniku i wyglądało to tak jak wyglądało. Ogólnie moja opinia - gra nienajgorsza, wynik i sędziowanie - fatalne. Niezrozumiałe decyzje liniowych, dwa ewidentne rzuty karne nie odgiwzdane i zdecydowanie za szybka czerwona kartka dla Jankowskiego. Dwa faule i od razu dwie żółte? Paranoja! Ale z karnymi to przegiął. Nie wiem czy ten pajac ma limit jednego karnego na mecz czy coś w tym stylu. Po prostu brak słów do niego

Ja się z tobą zgadzam Emdżej. Pierwsza połowa była bardzo dobra w naszym wykonaniu. W II tempo gry troszkę siadło i stąd zmiany. Bardziej wymuszone (bo nie było nikogo innego na ławce rezerwowych, a grę trzeba było ożywić) niż chciane. Sędziowanie - dno i metr mułu. Nie wiem czy MACIEK86 ma rację że hydrocośtam idzie na pierwszą ligę i widzi w tym spisek, czy po prostu koleś w czerni był taki słaby i dlatego tak gwizdał. Piast pokazał tylko tyle, że gra nieźle w obronie - wybijanie piłek i spowalnianie gry przez "symulantów". Z akcji oddali chyba jeden celny strzał. U nas szkoda niewykorzystanych sytuacji Zubana i Wolańskiego w II połowie. No i to wybicie z linii bramkowej pod koniec pierwszej połowy. Mimo drukarstwa powinniśmy ten mecz wygrać. A tak czołówka znowu odskoczyła na 5 pkt. Z tym że w tej lidze wszystko jest możliwe (Widzew - Polonia), (KSZO - Polkowice) więc tak bardzo bym się tym nie przejmował. Oby kontuzja Bednara nie była poważna bo niedługo nie bedzie kto miał siedzieć na ławce rezerwowych.
kwachu

Postprzez Bodzio 2006-05-07, 11:33 am

Do takich miejscowości gdzie jest tak chamska i bezwzględna publiczność nie radzę,musiałem udawać sosnowiczanina, widziałem jak łysy kibol przegnał ze stadionu wystraszonego chłopaka prawdopodobnie z Gliwic.Za to nasi piłkarze pokazali klasę i wybili im z głowy mrzonki o ekstraklasie.Próbki fanatyzmu ich publiczności można dostrzec czytając "relację" w Piłkarskich Faktach pl.Gość piszący relację chyba był na innym meczu lub jest totalnie zaślepiony. Sędzia był obiektywny,choć po faulu Widucha darował bokserski rewanż sosnowiczanina za który powinien go wyrzucić z boiska.W Sosnowcu po prostu nie umieją przegrywać.Choć u nas często młyn ryczy epitety pod adresem Górnika i jest często wulgarny to w porównaniu z Sosnowcem na Okrzei jest Wersal

DOŁĄCZYŁEM TEN TEKST Z NASZEGO FORUM , KIBICA KTÓRY BYŁ NA MECZU DLACZEGO? BO KIEDYŚ SAM BYŁEM ŚWIADKIEM WYZWISK POD KIERUNKIEM KIBICÓW PIASTA I BYŁEM W WASZYM SEKTORZE NIE WIEM CZY KTOŚ Z WAS MUSIAŁ SIĘ BAĆ NA MECZU W GLIWICACH ? CHYBA NIE BO SAM WIDZIAŁEM JAK SAMOCHODY Z REJESTRACJAMI SOSNOWCA I OKOLIC BYŁY NA PARKINGU I NIC SIĘ DZIAŁO TYM LUDZIOM A U WAS NIESTETY BYŁEM ŚWIADKIEM JESZCZE W III LIDZE KIEDY PIAST PRZEGRAŁ 0:2 JAK DEMOLOWANY BYŁ SAMOCHÓD NA GLIWICKICH BLACHACH , WCZEŚNIEJ PISAŁEM ZE JESTEŚCIE SUPER KIBICAMI I NADAL TO PRZYTMUJĘ ALE CO DO OPRAW !!!
Bodzio
kumaty

Postprzez Socio 2006-05-07, 11:42 am

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony sedziowie ewidentnie 'krecili'. Fakt gralismy slabo ale do cholery jak jest faul czy reka w polu karnym to sedzia ma gwizdac rzut karny i gadanie ze nie wykorzystalismy innych sytuacji swoja droga ale przepisy sa przepisami. Co do sportowej czesci to niestety ale teraz wychodza cudowne transfery z przerwy zimowej. Co to za zawodnicy Jankowski, Bednar... Czy to sa wzmocnienia na I lige ? Po co bylo zatrudniac 2 bramkarzy ?! Pietka slabo teraz broni i przydalby sie dobry zmiennik tylko ze nikt nie wie co naprawde prezentuje Bensz i Gasinski. O skutecznosci lepiej nie mowic bo to totalne dno. Po prostu mamy slabych kopaczy bo co by nie mowic nazwiska typu Morawski,Jankowski,Butryn i z reszta polowy naszej druzyny cienko wypadaja przy zawodnikach Piasta typu Wrobel, Kompala, Widuch, Kukulski... Wscieklosc tylko bierze jak sie patrzy na inne wyniki i poziom II ligi bo naprawde niewiele trzeba bylo zrobic zeby awansowac, ale niestety nie tymi zawodnikami.
Socio

Postprzez krzysztof 2006-05-07, 11:51 am

Monti napisał(a):....Co było wczoraj ? W większości przypadków gra rozpoczynała się od wybicia piłki przez Piętke jak najdalej od swojej bramki a tam walka o piłkę. Wiadomo w Polsce jest 40 milionów trenerów i ja tez sie moge mylić, ale jak dla mnie gramy bez koncepcji i nie ma pomysły na taktyke meczową , a jeśli ją mamy to napewno piłkarze jej nie realizuja .

To było w 70% przypadków, kolejne 20% to dalekie dośrodkowania z pola karnego Zagłebia pod pole karne Piasta, 5 % to próby przedarcia się skrzydłami i 5 % próby przedarcia się środkiem.
A szkoda bo malina wczoraj pokazał, że mógłby być takim zmiennikiem Lachy. Gdyby tylko faktycznie rozgrywał dokładnie piłki a ich adresaci umieliby z tych podań zrobić pożytek.
krzysztof

Postprzez Przemek26 2006-05-07, 12:09 pm

Socio napisał(a):Po co bylo zatrudniac 2 bramkarzy ?! Pietka slabo teraz broni i przydalby sie dobry zmiennik tylko ze nikt nie wie co naprawde prezentuje Bensz i Gasinski.

A co ty chcesz od Roberta . Gdyby nie on to mogło być wczoraj 3:0 bądź 4:0
Bramka z karnego go nie obciąża mało mu zresztą brakło co do bramki z wolnego nie wiem ale obwiniałbym go strzał był czysto techniczny owszem mugł chociaż zareagować ale sądzę że i tak by tego nie chwycił. Sądzę że przy tej bramce jest jego winy jakieś 10% to że że był za blisko jakiś metrswojego lewego słupka.
Przemek26

Postprzez Martin1906 2006-05-07, 12:13 pm

W pierwszej połowie, do Pietka byl bardziej bezrobotny. Myslalem i mialem nadzieje ze te (co prawda troche nieudolne) strzały wkoncu beda celne! ale sie mylilem, potem druga polowa i tak naprwde gowno z grania...:/ Jestem zdania ze chłopaki walczyli, ale im to poprostu niewychodzilo. Niewiem co sie dzieje z Zubanem, niewierze ze ten chlopak niechce wygrywac!!! On poprostu ma cholernego pecha! Ale wierze w niego cały czas, tak samo jak w Tyca i Wolana! oni musza cos wkoncu zdzialac!
A jesli chodzi o Sedziego ,to myslalem ze mnie rozerwie z nerwow na meczu! Jeden wielki Palant !!!!!!!!!!! i tyle...

GRAMY DO KONCA, i szanse sa duze....pod warunkiem wygranej z POLONIA i LKSem.. bo jak nie to juz wszystko jasne!
Martin1906

Postprzez zgredos 2006-05-07, 12:39 pm

Szkoda, że to sędzia był bohaterem tego meczu. Ale słabej baletnicy przeszkadza...
To był kolejny mecz w którym było widać że tą drużyne stać tylko na środek tabeli 2 ligii, aby myśleć o czymś więcej potrzeba min. 10 nowych zawodników
zgredos

Postprzez Monti 2006-05-07, 12:46 pm

krzysztof napisał(a):A szkoda bo malina wczoraj pokazał, że mógłby być takim zmiennikiem Lachy. Gdyby tylko faktycznie rozgrywał dokładnie piłki a ich adresaci umieliby z tych podań zrobić pożytek.

Znowu się nie zgodze, Malina za każdym razem kiedy miał piłkę w środku pola i powinien z nią zrobić coś sesownego, stawał w miejscu i się roglądał. Nie pamiętam by wprowadził albo wejściem z piłką na pole Piasta albo sensownym szybkim podaniem. Zazwyczaj przetrzymywał piłkę w środku pozwalając sie wrócić Piastowi, bywało wręcz że rozgrywał piłke do tyłu.
Monti
Moderator

Postprzez keff79 2006-05-07, 1:05 pm

Bodzio napisał(a):Za to nasi piłkarze pokazali klasę i wybili im z głowy mrzonki o ekstraklasie.Próbki fanatyzmu ich publiczności można dostrzec czytając "relację" w Piłkarskich Faktach pl.Gość piszący relację chyba był na innym meczu lub jest totalnie zaślepiony. Sędzia był obiektywny,..

Całe te wasze wywewnętrznienia tak samo "prawdziwe" jak te pare słów, które zacytowałem.. 1. Piłkarze Piasta pokazali klase - chyba kase ..w bagażniku 2. Sędzia był obiektywny - czyt. mamy duże bagażniki, a gdy przychodzi do nas prokuratura, prezesi w czynie społecznym wykładaja odziani w garnitury pape na dachach oraz wykonuja inne roboty dekarskie.

Nie wierzę w takie, "sensacje" i "przypadki", które mają miejsce już od paru kolejek w II lidze, tymbardziej że tak naprawdę nie zrobiono nic z problemem korupcji w naszej piłce. Ciągną to te same "chłopaki z ferajny" od lat.. wpływy "Fryzjerów" i jemu podobnych ciągle sa silne, już rok temu dużo się mówiło o Kujawiaku, Arce, Piaście i wielu innych klubach..

A wracając do wczorajszego meczu, podniszczył mnie psychicznie :? - bo wczoraj było widać walkę i chęci oraz pare niezłych akcji naszej drużyny, wiem jak to brzmi gdy zrzuca się wine na sędziego ale co by nie powiedzieć, wczoraj to on dopisał 3 punkty Piastowi.
keff79

Postprzez WOJTEK 2006-05-07, 4:30 pm

Sędzia odebrał nam 3 punkty, spowodował porażkę i tak dalej.
Bzdury i to ogromne. Wczoraj kopacze w koszulkach Zagłębia osiągnęli dno. Swoimi miernymi próbami podań, strzałami w "kierunku" bramki, "kunsztem" bramkarskim czy stratami unaocznili wszystkim nam, że generalnie mają gdzieś walkę o awans. Jeśli na boisku jest tylko 3 zawodników ( Kłoda, Hosić i Lacha), którzy potrafią i chcą to nie ma o czym mówić. Malina - dziecko zagubione we mgle, Moraś - zajmij sie chłopie lepiej handlem, "bramkarz" - u mnie na dzielnicy jest lepszy typ od niego. Gra była ŻENUJĄCA. Złożona z dziadków, wyrobników i niechcianych nigdzie zawodników, drużyna Piasta wybiła nam z głów marzenia o 1 lidze. Nasze piłkarzyny powinni się umówić z Kukulskim na trening rzutów wolnych, z Kompałą na trening rozgrywania a za ich bramkarzem powinni nosić rękawice. Żałuję, że awansu nie będzie. Dlaczego ?? Bo najprawdopodobniej będziemy musieli oglądać "popisy" nieudaczników w kolejnym sezonie.
Na koniec zostawiłem sobie dwie kwiestie:
1. Trener - "właściwy człowiek na właściwym miejscu" pokazał jak nie należy się zachowywać: przy niekorzystnym wyniku wpuszcza na boisko DEFENSYWNEGO POMOCNIKA i OBROŃCĘ. Ja się pytam: Panie Białek, czego Pan bronił w tym momencie ?????????

2. "Piłkarz" Pan Błażen Jankowski - postawa imć Jankowskiego zabawna. Dziekuję za uwagę.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez mike79 2006-05-07, 4:40 pm

WETO !! :)

Z tych wszystkich pseudo środkowych pomocników "MALINA" gra zdecydowanie najlepiej(dopóki starcza mu sił).A biorąc pod uwagę że to jest zupełnie nie jego pozycja, wywiązuje się On ze swoich obowiązków bardzo przyzwoicie.
Dlatego też nie wymagajcie od defensywnych(ego) piłkarzy(a) aby byli wirtuozami środka pola.Trochę wyobraźni i wyrozumiałości Panowie(i Panie może też)...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna