Zagłębie Sosnowiec-Podbeskidzie B-B 30.07.2005 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Zibi33 2005-07-30, 10:43 pm

Pitry -kapitalny mecz,to jest kluczowy nasz zawodnik i myślę że jeszcze się będzie rozwijać.
Chylaszek-dobry transfer,myślę że będziemy mieć pociechę z tego chłopaka.
Bartek Chwalibogowski???-co jest z tym zawodnikiem.To młody chłopak,a ruszał się na boisku jakby dwa dni chlał.Widziałem go na treningach i sparingach gdzie prezentował się lepiej niż dobrze.To moim zdaniem dobry zawodnik,dobrze wyszkolony technicznie,szybki i silny a w meczach totalna porażka.Trener Tochel widząc Jego dobrą dyspozycję na treningach daję mu szansę gry w wyjściowej jedenastce, a On zawodzi nie pierwszy raz.Uważam jeżeli się nie przebudzi trzeba Jemu i oczywiście Wojtkowi M. po rundzie jesiennej podziękować i zatrudnić bardziej zaangażowanych piłkarzy.
Zibi33

Postprzez CharoN^ 2005-07-31, 8:55 am

Spotkanie inaugarycjne wkońcu możemy zaliczyć do udanych. Zagłębie pokazało wczoraj dość dobry futbol, który wystarczył na zwycięstwo z Podbeskidziem. Pierwszą połowe Sosnowiczanie trochę przespali (taktyka wrzutek na niedysponowanego Małochę ponownie nie przyniosła efektów), druga odsłona gry w wykonaniu Zagłębia była już satysfakcjonująca (pomimo upału zawodnicy walczyli o każdą piłke, przejeliśmy inicjatywe, opanowaliśmy plac gry i mądrą taktyką dążyliśmy do wyrównania). Oczywiście swój geniusz pokazał Pitry, strzelając dwie bardzo ważne bramki. Chciałbym zwrócić uwagę, że Przemek wcale nie rozgrywał jakiegoś niesamowitego spotkania, ale właśnie po tym poznaje się napastnika... Wszedł, wyrównał, dał prowadzenie i chwała mu za to. Lacha podobnie jak Pitry, może grać jeszcze dużo lepiej, choć dzisiaj zagrał dość dobre spotkanie dzieląc i rządząc w środku pola (przynajmniej w II połowie). Jeszcze kilka spotkań, a obaj wrócą do optymalnej formy. Nie sposób zapomnieć o Hosiciu, fenomen. Wspaniała gra, kierowanie całą defensywą, prawie wszystkie pojedynki z napastnikami TSP wygrane, jak już ktoś powiedział ręce same składały się do oklasków. Bardzo aktywny Wola, sporo wygranych pojedynków 1v1, a także powietrznych (więcej niż Małocha, który jest o głowe wyższy). Myślę, że miejsce Woli jest na prawej pomocy, pomimo wielkiego sentymentu dla Dawida jest on w słabszej dyspozycji. Adżem również dobre spotkanie, i te jego rajdy lewą stroną (utkwiło mi w pamięci jak nagle znalazł się na prawym ataku). Teresa również bezbłędnie i pewnie. Paczkowski b.dobre wejście, szczególnie to zgranie do Pitrego... Można by wymieniać i wymianiać, cały zespół zwyciężył i cały zespół zasługuje na pochwałe.

Rozpisałem się :D, ale komentować takie spotkania to spora przyjemność :wink:.

Marsz do I ligi rozpoczęty, teraz czas na Widzew!
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez twari 2005-07-31, 8:56 am

To jest wlasnie zagadka - w sparingach Chwalibogowski bardzo dobrze a Paczkowski lipa... a w meczu kompletnie odwrotnie!!
Inaczej w przypadku Pitrego - w sparingach bardzo dobrze - w meczu ŚWIETNIE!! :D Po kontuzji Przemek zagral 3 mecze (wszystkie jedynie po 45 minut!!!!) i strzelil 4 bramki!!!! On ma na czole wypisane GOL! :D
twari

Postprzez mike79 2005-07-31, 9:34 am

BRAWA ZA ZWYCIĘSTWO !! Nie było łatwo ale 3 punkty zostają w Sosnowcu.Specjalne wyróżnienie dla Pitrego i Hosica - ekstraklasa.
Bardzo solidnie Adżem,Treściński,Paczkowski,Wolański.Na dużo więcej stać Lachowskiego,Skrzypka i Chwalibogowskiego.Pozytywnie należy ocenić grę obu debiutantów, chociaż w przypadku Krzyśka Butryna widać było że trema i nerwy dały znać o sobie. I szkoda tylko że w pierwszej połowie graliśmy w dziesiątke, bo to co robił Wojciech Małocha trudno nazwać grą( ale na Widzewie swoje strzeli !!! )
OGÓLNIE prognozy na przyszłość bardzo pozytywne :)

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Re: :)

Postprzez keff79 2005-07-31, 9:42 am

Soyer napisał(a):
^m@rcin^ napisał(a):Fajnie ,ze mozna sciagnac filmik z bramkami :) !!

Podoba Ci sie Marcin? :D
Ale jakosc słaba co?

Soyer jakość jest całkiem dobra i bezproblemowo sie zasysa 8) Browar dla Was za realizacje zeszłorocznego pomysłu!
keff79

Postprzez emgie 2005-07-31, 10:48 am

koncowka byla troche nerwowa. trzeba cos z tym zrobic bo bedzie tak jak w tamtym sezonie... :? :? :?
emgie

Postprzez Wuzel 2005-07-31, 10:58 am

emgie napisał(a):koncowka byla troche nerwowa. trzeba cos z tym zrobic bo bedzie tak jak w tamtym sezonie... :? :? :?

Popieram popieram - przecież nie chcemy powtórki z rozrywki -> czyt. Arka , Radomiak, chyba że nais piłkarze lubią nerwówki kibicom robić. Opanowanie do końca a będzie pozytywnie.

BTW.

Czy z taką grą stać nas na I ligę :?:
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez gruby 2005-07-31, 11:01 am

Wuzel napisał:
Czy z taką grą stać nas na I ligę

po pierwszym meczu sezonu jak dla mnie za wcześnie na takie pytania :roll: :roll:
gruby

Postprzez Wuzel 2005-07-31, 11:06 am

Ok wstrzymajmy się :wink:

Chciałbym jeszcze nawiązać do postawy sędziego na linii - on chyba nie zna tej nowej zasady :|spalonego ( chyba wiecie o jaką sytuację chodzi).

Oby w następnych spotkaniach sędziowie byli bardziej kumaci
Wuzel
ŚRODULAK

...

Postprzez Krawiec 2005-07-31, 11:09 am

Małocha - bez komentarza , tak jakbyśmy grali bez ataku w 1 połowie.
Bęben - niepewny punkt drużyny. To co normalnie powinno być złapane jest z trudem wypychane badź wypiąstkowane.

Wolan, Lacha - nie ta forma co w zeszłej rundzie ale będzie lapiej.

Kłoda, Teresa,Chwalibogowski - na swoim poziomie.

Butryn - świetne warunki, na razie nie tak pewny na jak Hosic ale to kwestia kilku meczy, po bramce na 1:1 zrobił to samo co Hosić po bramce na 3:3 z ŁKSem więc nie tylko wygląd ale też nastawienie podobne.

Dawid - jak wino , zbudował formę i wydaje mi się że będzie miał jesien taką jak w zeszłym roku czyli będzie filarem drużyny.

Hosic - kolejny raz zachwycił , chociaż sztuczki techniczne obrońcy ostatniego przed bramkarzem mroziły krew w żyłach , wolałbym żeby jednak z tego zrezygnowal .

Pitry - świetne zawody, wola walki i gra taka jak w zeszłym sezonie z Koroną.

Paczkowski i Chylaszek zaskoczyli mnie pozytywnie.
Krawiec

Postprzez Lars 2005-07-31, 11:52 am

a ja w skali 1-6 widze to następująco:

25. Marcin Bęben 3 - kurcze, ten bęben wcale nie jest taki dobry i pewny
4. Arkadiusz Kłoda 3 - letem ktoś powinien go zastąpić - ale nie zastąpił :?
17. Dženan Hošić 5
20. Daniel Treściński 4
3. Admir Adžem 4
7. Dawid Skrzypek 5
10. Krzysztof Butryn 5
5. Marcin Lachowski 4 - Lacha, co tak słabo?
22. Bartłomiej Chwalibogowski 4
(46' 28. Jacek Paczkowski) 5 - BRAWO
2. Janusz Wolański 4
(64' 14. Daniel Chylaszek) 4
11. Wojciech Małocha 1 - szkoda gadać
(46' 15. Przemysław Pitry) 6 MEN OF THE MATCH
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2005-07-31, 12:25 pm

Dobry mecz całkiem efektywna gra Zagłebia, ale niestety bez wykończeń. Tu dla przykladu Podbeskidzie mialo w pierwszej polowie jedna akcje ale z trafnym zakonczeniem.W ataku brakuje bardzo Pitremu partnera. Bo narazie jest on tam samotnym żaglem. Co do bramkarza wg mnie nie mozna go az tak srednio oceniac - calkiem niezle zagrał, broniac kilka groznych sytuacji. Pozdrawiam.
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez PTAQ84 2005-07-31, 12:39 pm

CzArNe*KoRoNkOvE napisał(a):Dobry mecz całkiem efektywna gra Zagłebia, ale niestety bez wykończeń. Tu dla przykladu Podbeskidzie mialo w pierwszej polowie jedna akcje ale z trafnym zakonczeniem.W ataku brakuje bardzo Pitremu partnera. Bo narazie jest on tam samotnym żaglem. Co do bramkarza wg mnie nie mozna go az tak srednio oceniac - calkiem niezle zagrał, broniac kilka groznych sytuacji. Pozdrawiam.

Do końca sie nie zgodze.
Co do pierwszej połowy to wyrównana ze wskazaniem na Zagłębie. Dogodniejsze sytuacje stworzyło Podbeskidzie. W II częsci meczu Zagłębie praktycznie nie schodziło z połowy TSP, co przy świetnej grze Pitrego dało nam 3pkt. Mam nadzieje że do Pitrego dojdzie Zubanowic i będą postrachem II ligi.
POZDRO 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez ASTER 2005-07-31, 12:46 pm

Lars napisał(a):a ja w skali 1-6 widze to następująco:

25. Marcin Bęben 3 - kurcze, ten bęben wcale nie jest taki dobry i pewny
4. Arkadiusz Kłoda 3 - letem ktoś powinien go zastąpić - ale nie zastąpił :?
17. Dženan Hošić 5
20. Daniel Treściński 4
3. Admir Adžem 4
7. Dawid Skrzypek 5
10. Krzysztof Butryn 5
5. Marcin Lachowski 4 - Lacha, co tak słabo?
22. Bartłomiej Chwalibogowski 4
(46' 28. Jacek Paczkowski) 5 - BRAWO
2. Janusz Wolański 4
(64' 14. Daniel Chylaszek) 4
11. Wojciech Małocha 1 - szkoda gadać
(46' 15. Przemysław Pitry) 6 MEN OF THE MATCH

Ja uważam ,że zarówno Marcin Bęben jak i Arek Kłoda zagrali dobre spotkanko.
Poczekajmy do 5 kolejki.
ASTER

Postprzez Sadek 2005-07-31, 12:46 pm

3 pkt zostają w Sosnowcu

Marcin Bęben Pierwsza połowa znakomita, refleks bardzo dobry, brakuje troche warunków fizycznych, ale nadrabia grą na lini i szybkością, końcówka meczu genialne opóźnienie meczu widać cwaniactwo boiskowe i o to chodzi oczywiście brawa za to zagranie

Arkadiusz Kłoda Nabiegał się na tym boisku

Daniel Treściński Dobry mecz, bez większych błędów

Dzenan Hosic Sztuczki techniczne, pewna gra

Jacek Paczkowski Wykonał zalecenie trenera w 100% oby w każdym meczu tak zagrywał jak dzisiaj

Dawid Skrzypek Duzo biegał, zwody, zagrania w pole karne, bardzo dobry skrzydłowy

Krzysztof Butryn Zagrania z środka pola, pierwszy mecz przed taką publicznością więc trema

Marcin Lachowski Trochę za mało prostopadłych podać do napastników, o wiele lepiej radzi sobie na pomocy niż na ataku

Przemyslaw Pitry Dzięki za grę Przemek, oby takich występów jak najwięcej

Brakowało mi tego, co zrobili piłkarze po strzelonej bramce ręce do góry i poderwanie publiczności do dopingu, widać, że bardziej utożsamiają się z nami, takie małe urywki z meczu, a cieszą

Sadek
dj. transfer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna