przez CharoN^ 2005-07-31, 8:55 am
Spotkanie inaugarycjne wkońcu możemy zaliczyć do udanych. Zagłębie pokazało wczoraj dość dobry futbol, który wystarczył na zwycięstwo z Podbeskidziem. Pierwszą połowe Sosnowiczanie trochę przespali (taktyka wrzutek na niedysponowanego Małochę ponownie nie przyniosła efektów), druga odsłona gry w wykonaniu Zagłębia była już satysfakcjonująca (pomimo upału zawodnicy walczyli o każdą piłke, przejeliśmy inicjatywe, opanowaliśmy plac gry i mądrą taktyką dążyliśmy do wyrównania). Oczywiście swój geniusz pokazał Pitry, strzelając dwie bardzo ważne bramki. Chciałbym zwrócić uwagę, że Przemek wcale nie rozgrywał jakiegoś niesamowitego spotkania, ale właśnie po tym poznaje się napastnika... Wszedł, wyrównał, dał prowadzenie i chwała mu za to. Lacha podobnie jak Pitry, może grać jeszcze dużo lepiej, choć dzisiaj zagrał dość dobre spotkanie dzieląc i rządząc w środku pola (przynajmniej w II połowie). Jeszcze kilka spotkań, a obaj wrócą do optymalnej formy. Nie sposób zapomnieć o Hosiciu, fenomen. Wspaniała gra, kierowanie całą defensywą, prawie wszystkie pojedynki z napastnikami TSP wygrane, jak już ktoś powiedział ręce same składały się do oklasków. Bardzo aktywny Wola, sporo wygranych pojedynków 1v1, a także powietrznych (więcej niż Małocha, który jest o głowe wyższy). Myślę, że miejsce Woli jest na prawej pomocy, pomimo wielkiego sentymentu dla Dawida jest on w słabszej dyspozycji. Adżem również dobre spotkanie, i te jego rajdy lewą stroną (utkwiło mi w pamięci jak nagle znalazł się na prawym ataku). Teresa również bezbłędnie i pewnie. Paczkowski b.dobre wejście, szczególnie to zgranie do Pitrego... Można by wymieniać i wymianiać, cały zespół zwyciężył i cały zespół zasługuje na pochwałe.
Rozpisałem się :D, ale komentować takie spotkania to spora przyjemność :wink:.
Marsz do I ligi rozpoczęty, teraz czas na Widzew!