Stadion Zagłębia Dąbrowskiego i ME 2012

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2005-06-24, 9:52 am

Leżak napisał(a):Ktoś wcześniej napisał że budowa trwała by kilka lat, w Kielcach buduje SKANSKA i postawią stadion w 18 miesięcy, ma zostać oddany do użytku 31 marca 2006.

Ale tu jest Sosnowiec i jak tu się buduje masz przykład heliosa i plazy :)
emdżej

Postprzez xXx_1906 2005-06-24, 10:21 am

Wiadomo coś o tym rzekomym stadionie? Kiedy cos zaczną kombinować? Bo mi się wydaje, że cały ten stadion to taka przedwyborcza obietnica i skończy się (albo już się skończyło) na gadaniu.
xXx_1906

Postprzez YOOSHKY 2005-06-24, 10:31 am

emdżej napisał(a):Ale tu jest Sosnowiec i jak tu się buduje masz przykład heliosa i plazy :)

To nie jest wina "naszych" firm tylko urzędasów którzy zawierają umowy z kolesiami albo zgadzają się na różne ustępstwa w celu osiągnięcia koryści prywatnych, zle konstruowane umowy, luki prawne, złe finansowanie. Mam kase i wymagam, każdą inwestycję jesteś w stanie zrealizować w ciągu 1,5-2 lat, kwestja kasy i odpowiedniego zarządzania, nadzoru, odpowiednich kontraktów. Gorzej jak się za coś zabiera banda głąbów nastawionych na korzyści albo olewających swoje obowiązki. Mam 6-letnie doświadczenie w inwestycjach po stronie wykonawcy (inwestora również ale mniejsze), trochę się orientuję.....

Do trealizacji inwestycji powinny być wybierane firmy posiadające odpowiedni potencjał ekonomiczny i techniczny. Jak się zleca Panu Jankowi (przykład fikcyjny i troche przesadzony) remont trybun, polegający na wykonaniu dziesiątek m3 elementów żelbetowych a on dysponuje betoniarką, giętarką, zdezelowanym żukiem i sumą 1000 zł na koncie to potem tak wygląda proces inwestycyjny.

Kończe bo to temat na książkę.
YOOSHKY

Postprzez WOJTEK 2005-06-24, 10:48 am

TO MÓJ 3 WPIS W TYM TEMACIE. ZASTANAWIAM SIĘ ILE RAZY DACIE SIĘ JESZCZE NABRAĆ NA OBIETNICE. GDZIE SĄ TE PODPISY ? GDZIE CI LUDZIE , KTÓRZY JEĹšDZILI PO SOBIE JAK PO BUREJ SUCE ? GDZIE TO WSZYSTKO JEST ?? TEMAT STADIONU STAŁ SIĘ TEMATEM LI TYLKO FORUMOWYM. I TEGO SIĘ TRZYMAJMY. NIEPOTRZEBNIE SIĘ TYLKO NIEKTÓRZY PODNIECAJĄ I ROBIĄ SOBIE NADZIEJĘ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez SCORPARO 2005-06-24, 4:38 pm

WOJTEK napisał(a):TO MÓJ 3 WPIS W TYM TEMACIE. ZASTANAWIAM SIĘ ILE RAZY DACIE SIĘ JESZCZE NABRAĆ NA OBIETNICE. GDZIE SĄ TE PODPISY ? GDZIE CI LUDZIE , KTÓRZY JEĹšDZILI PO SOBIE JAK PO BUREJ SUCE ? GDZIE TO WSZYSTKO JEST ?? TEMAT STADIONU STAŁ SIĘ TEMATEM LI TYLKO FORUMOWYM. I TEGO SIĘ TRZYMAJMY. NIEPOTRZEBNIE SIĘ TYLKO NIEKTÓRZY PODNIECAJĄ I ROBIĄ SOBIE NADZIEJĘ.

...nie będę powtarzał WOJTKA ,lecz uważam zupełnie tak samo... (zaraz pewnie polecą na mnie bluzgi :-) ), zobaczcie jak pieczołowicie "remontowany" jest Ludowy :-) a nie mówię o jakiejś nowej inwestycji...
SCORPARO

Postprzez regard 2005-06-24, 11:15 pm

Gdzie jest Krawiec? Mój guru forumowo-zagłębiowsko-nowo-stadionowy zamilkł a nikomu innemu nie wierzę :wink:
regard

Postprzez Ave Legia 2005-06-24, 11:29 pm

co tu dużo mówic w kielcach stadion w marcu 2006 a w sosnowcu 2??? o ile bedzie, a co do Ludowego to jest nasza tradycja ale tradycja może nie dostac licencji na I lige a co dopiero ewentualne puchary nawet po modernizacji. Więć panowie urzedasy chcemy konkertów a nie wykretów.

Czeski film, ruska mgła nic nie widać akcja trwa
Ave Legia

Postprzez Soyer 2005-06-24, 11:33 pm

WOJTEK napisał(a):TO MÓJ 3 WPIS W TYM TEMACIE. ZASTANAWIAM SIĘ ILE RAZY DACIE SIĘ JESZCZE NABRAĆ NA OBIETNICE. GDZIE SĄ TE PODPISY ? GDZIE CI LUDZIE , KTÓRZY JEĹšDZILI PO SOBIE JAK PO BUREJ SUCE ? GDZIE TO WSZYSTKO JEST ?? TEMAT STADIONU STAŁ SIĘ TEMATEM LI TYLKO FORUMOWYM. I TEGO SIĘ TRZYMAJMY. NIEPOTRZEBNIE SIĘ TYLKO NIEKTÓRZY PODNIECAJĄ I ROBIĄ SOBIE NADZIEJĘ.

A ja mysle inaczej, ze dzieki tym wlasnei ludziom zaczelo byc glosno o Nowym Stadionie i wydaje mi sie ze projekt nie umarl! Nawet po informacji ze Sosnowiec nie bedxie ewentulanie organizowal Mistrzostw to i tak urzedasy mieli spotkania i omawiali + i - nowego stadionu. Ja licze ze cos z tego sie wykluje. Najgorsze jest jak sami zainteresowani czyli kibice od razu sa nastawienie pesymistycznie do tej sprawy :cry:
Soyer
Moderator

Postprzez WOJTEK 2005-06-24, 11:37 pm

SZANOWNY KOLEGO :wink: . NIE JEST TO PESYMIZM A REALNE PODEJŚCIE OD TEMATU JAKIM SĄ OBIETNICE BARACHŁA U WŁADZY. W MOIM ŻYCIU JUŻ KILKA RAZY CZYTAŁEM I SŁYSZAŁEM ( RAZ NA WŁASNE USZY ) O PLANOWANYM REMONCIE/MODERNIZACJI/RENOWACJI/REKONSTRUKCJI/c*** WIE CO JESZCZE STADIONU. A JAK WYGLĄDA EFEKT ?? ZAPRASZAM NA KRESOWĄ 1.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Soyer 2005-06-24, 11:38 pm

hehe bedde tam jutro\:) PESYMISTO:)
Soyer
Moderator

Postprzez Ave Legia 2005-06-25, 10:21 am

to nie pesymizm(niestety) ale realna sytuacja.

czeski film ruska mgła nic nie widac akcja trwa
Ave Legia

Postprzez Gość 2005-06-30, 3:05 pm

Wie ktoś jak dalej idą sprawy z nowym stadionem? W ogóle jest jakiś ruch czy pomysł umarł śmiercią naturalną?
I gdzie jest KRAWIEC?????
Gość

Postprzez warchlak 2005-06-30, 3:11 pm

dobre pytanie :wink:
warchlak
Prowokator

Postprzez SCORPARO 2005-06-30, 3:18 pm

incognito napisał(a):Wie ktoś jak dalej idą sprawy z nowym stadionem? W ogóle jest jakiś ruch czy pomysł umarł śmiercią naturalną?
I gdzie jest KRAWIEC?????

...powiem tak : wydaje się, ze władze naszego miasta (i nie tylko) "zapomniały sobie" na moment o SZD (poczekajmy do wyborów). A ja sądzę że nawet jak naobiecuja, to i tak nic z tego nie będzie (pisałem już wcześniej co sądzę na ten temat), żal mi tylko ludzi którzy stracili (w dobrej wierze) tyle swojego prywatnego czasu, checi i może jakiejś gotówki... niewiem.

Widac w Sosnowcu pika nożna to "raczej jest sport bez tradycji" (tu ironia), gdyż buduje sie góry (narciarzy to mamy wielu sławnych) i hale (oczywiście wszyscy słyszeli o mistrzu polski w szermierce z sosnowca :-) ), natomiast stadionu z prawdziwego zdarzenia nie ma ... i raczej długo nie bedzie (sądząc po szybkości prac na ludowym ... ale to juz osobny temat).
SCORPARO

Postprzez W@llace 2005-07-04, 9:31 am

http://www.90minut.pl/news.php?id=298161

ps.nareszcie forum dziala :wink:
W@llace

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna