Zagłębie Sosnowiec - Górnik Polkowice

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Zagórze_Fan 2004-08-14, 10:06 pm

Mecz był bardzo emocjonujący, ale szkoda przegranej.
Oczywiście w statystykach raczej wygraliśmy, ale w golach nie :!:
Sędziowie zawiedli (najlepszy motyw, jak jakiś Polkowiczanin zfaulował naszego, a sędzia odgwizdał faul dla Górnika). Jak już się zresztą wypowiadałem, to stwierdzam, że nie chcą nas powyżej trzeciej ligi. W trzeciej lidze sędziowie nie drukowali (a jak tak to rzadko), natomiast od rozpoczęcia sezonu z Radomskiem wałkami sypali w każdym meczu(w mniejszym lub większym stopniu). Poprzednio w drugiej lidze także sędziowie drukowali, nawet piłkarze i trenerzy nie chcieli tego komentować. Jednym słowem nie chcą nas.
Najlepiej w Zagłębiu grał Skrzypek, Malinowski, Łuczywek i Ujek.
Nie wyszedł mecz Bale i Drzymontowi.
Doping sredni jak na taką pogodę, chodz po drugiej bramce doskonały.

Ogólnie mecz emocjonujący, lecz bardziej w drugiej połowie :!:
O porażce należy szybko zapomnieć :!:
Ostatnio edytowano 2004-08-14, 10:14 pm przez Zagórze_Fan, łącznie edytowano 1 raz
Zagórze_Fan

Postprzez twari 2004-08-14, 10:12 pm

Zagórze_Fan napisał(a):Najlepiej w Zagłębiu grał Skrzypek, Malinowski, Antczak i Ujek.

:shock: To Antczak gral?? Gdzie?? :)

No ale tez odnosze takie wrazenie jakby nas nie chcieli w wyzszych ligach.. :?
twari

Postprzez Zagórze_Fan 2004-08-14, 10:15 pm

Po
twari napisał(a):
Zagórze_Fan napisał(a):Najlepiej w Zagłębiu grał Skrzypek, Malinowski, Antczak i Ujek.

:shock: To Antczak gral?? Gdzie?? :)

No ale tez odnosze takie wrazenie jakby nas nie chcieli w wyzszych ligach.. :?

Sorki :!: Pomyliłem się ale już zmieniłem. Te dwa nazwiska zawsze mi sie mylą !
Zagórze_Fan

Postprzez IQ 2004-08-14, 10:17 pm

Sędziowie są jacy są, ale to nie oni są winni tej przegranej. Moim skromnym zdaniem wszystkie 3 bramki dla Polkowic zostały zdobyte prawidłowo, a to co robili obrońcy (nie będę pisał dokładnie którzy) to woła o pomstę do nieba. Zwalanie wszystkiego na sędziów przy równoczesnym braku ostrej krytyki dla poczynań naszych piłkarzy jest sporym błędem. Mam nadzieję, że Tochel nie powie im dzisiaj - "Panowie jesteście świetni i gdyby nie ten zły sędzia to spokojnie wygralibyście 5-0" Prawda jest trochę inna - jak do tej pory jesteśmy dostarczycielem punktów (brak ci 3 pkt ? - przyjedź na Ludowy :-( ) i nawet szczęśliwa wygrana z Piastem (mecz życia Kurdziela i strzał życia Morawskiego) tego nie zmieni.
Co do samej gry Zagłębia (widziałem wszystkie mecze) to nie mogę pojąć ustawienia z Lachowskim jako napastnikiem - to się za cholerę nie sprawdza. Kiedyś nawet czytałem wypowiedź Lachowskiego, że zdecydowanie najlepiej gra mu się w pomocy i mam nadzieję, że Tochel powróci do tego co wcześniej dobrze działało. Tylko, że przy kontuzji Małochy i po odejściu Stolpy oraz przy problemach z zatwierdzeniem Pitrego jedynym prawdziwym napastnikiem obok Ujka jest Bugaj. Czyli popełniono jakiś błąd w kompletowaniu kadry na II ligę. Ale skoro zwolnił się kontrakt Stolpy i przybyło trochę kasy z jego sprzedaży to może działacze spróbują znaleźć kogoś pokroju Waldka Adamczyka - oby. I żeby nie było że tylko narzekam to nieźle zagrał dzisiaj Skrzypek (chyba się do niego przekonałem) oraz Łuczywek (ławka to dobre miejsce na przemyślenie pewnych spraw). Natomiast gra Ujka w tym ustawieniu jest niestety bezproduktywna - nie ma Stolpy to i nie ma do kogo dograć piłki.
Teraz myślę, że już nikt nie będzie pisał głupot o I lidze tylko raczej co zrobić żeby utrzymać się w II. No bo na dzisiaj Zagłębie jest słabe i bez jakiegoś radykalnego ruchu (liczę, że Tochel przywoła gwiazdeczki do porządku) możemy zostać murowanym kandydatem do spadku. Trzeba coś zrobić z obroną i atakiem bo inaczej nasza przygoda z II ligą będzie bardzo krótka. I na koniec szkoda, że na Ludowy przychodzi wielu idiotów którzy czerpią radość z wyzywania naszych piłkarzy - rozumiem, że wynik jest nie za bardzo ale te wyzwiska nie pomogą a wręcz deprymują piłkarzy Zagłębia. Nie podoba ci się Bała i Drzymont - OK. - ale wykrzycz to po meczu a nie w trakcie. Tochel nie jest ślepy i nie trzeba mu podpowiadać kto gra słabo.
Pzdr
IQ

Postprzez twari 2004-08-14, 10:20 pm

No teraz juz lepiej! :) No mnie tez sie spodobala gra Łuczywka! Naprawde widac roznice w tym co prezentowal pod koniec sezonu a teraz... mysle ze ma duza szanse wrocic do pierwszego skladu! Bo Bała... ehh... :?
twari

Postprzez tomkus 2004-08-14, 10:21 pm

odnośnie sędziów to wg.mnie jeden wielki skandal,ale na nich nie można zwalać porażki.Słabo zagrała obrona a przede wszystkim Drzymont-odstawil bym go na 2 mecze do rezerw to może by się zastanowił nad swoją grą.Słabo również Bała no ale może się przełamie.
tomkus

Postprzez Zagórze_Fan 2004-08-14, 10:23 pm

Zapomniałem wspomnieć jeszcze o jednym. Niektórzy zaczęli już wychodzić po bramce na 3-0 (gdzie tu "Wiara" :roll: ). Pozdro dla nich :wink: .
Nie wiem kto to krzyczał, ale słyszałem kogoś, jak krzyczał "czwarta, czwarta!" jak Górnik atakował naszą bramkę przy stanie 3-0 dla Polkowic albo "Trzecia liga!". Nie będe tego komentował.
Zagórze_Fan

Postprzez twari 2004-08-14, 10:29 pm

Zagórze_Fan napisał(a):Zapomniałem wspomnieć jeszcze o jednym. Niektórzy zaczęli już wychodzić po bramce na 3-0 (gdzie tu "Wiara" :roll: ). Pozdro dla nich :wink: .
Nie wiem kto to krzyczał, ale słyszałem kogoś, jak krzyczał "czwarta, czwarta!" jak Górnik atakował naszą bramkę przy stanie 3-0 dla Polkowic albo "Trzecia liga!". Nie będe tego komentował.

Ci co wyszli niech teraz zaluja bo stracili najwiecej emocji!! II polowa przyniosla zarowno tyle radosci (2 bramki) i tyle nerwow (sedzia, gonienie wyniku...) ze nie wyobrazam sobie ja opuscic!!

PS. Krzysiu Tochel musial ich niezle zje..chac w szatni :D Bo wyszedl zupelnie inny zespol!! (I nie chodzi mi o to ze bez Bały.. :D)
twari

Postprzez olo69 2004-08-14, 10:36 pm

niestety jeszcze raz napiszę, że na chwile obecną brak nam drugiego napastnika (niestety Bugaj chyba musi być naprawdę bez formy skoro trener go nie wpuszcza, a Lacha rzeczywiscie lepiej czuje sie w pomocy)
do IQ
bramka Morawskiego w Gliwicach to raczej nie był jego strzał życia, bo widać, że ten gościu ma kopytko (strzał z wolnego w Gliwicach i dzisiaj też z wolnego) i jeszcze niejedną ładną bramkę dla nas zdobędzie
I jeszce jedno, nie panikowałbym tak bardzo bo spadek to nam raczej nie grozi, bo gra wcale nie jest zła, potrzeba tylko jeszce jednego napasatnika który potrafi wykorzystać stworzone sytuacje
olo69

Postprzez Elijash 2004-08-14, 10:41 pm

ciekawe co by na to powiedzial Stolpa?

Jesli chodzi o wynik, o postawe w pierwszej polowie - bez komentarza.

WIARA!Badzcie ludzmi wielkiej wiary!Napisze tak...

[b]kim byl eliasz?prorokiem.......nadejda lepsze czasy!

czuje to.....i widze......

TYLKO ZAGLEBIE SOSNOWIEC
Elijash

Postprzez IQ 2004-08-14, 10:48 pm

Olo69 - bramka Morawskiego była wyjątkowa (strzał z ok 25 metrów nie zdarza się tak często), a chodziło mi bardziej o to, że zwycięstwo w Gliwicach nie wynikało z tego, że byliśmy lepsi, a z tego, że piłkarze Piasta nie potrafili pokonać Kurdziela mimo wielu okazji ku temu. A czy grozi nam spadek czy nie.......... Jeśli nie daj boże przegrają mecz z Mławą (która zremisowała 2-2 z Radomskiem na wyjeździe) to boję się, że nasi piłkarze stracą wiarę w siebie, a inne zespoły będą przyjeżdżać na Ludowy bez żadnego respektu przed Zagłębiem.
IQ

Postprzez Agianni 2004-08-14, 11:34 pm

Zagórze_Fan napisał(a):Mecz był bardzo emocjonujący, ale szkoda przegranej.
Sędziowie zawiedli (najlepszy motyw, jak jakiś Polkowiczanin zfaulował naszego, a sędzia odgwizdał faul dla Górnika). Jak już się zresztą wypowiadałem, to stwierdzam, że nie chcą nas powyżej trzeciej ligi. W trzeciej lidze sędziowie nie drukowali (a jak tak to rzadko), natomiast od rozpoczęcia sezonu z Radomskiem wałkami sypali w każdym meczu(w mniejszym lub większym stopniu). Poprzednio w drugiej lidze także sędziowie drukowali, nawet piłkarze i trenerzy nie chcieli tego komentować. Jednym słowem nie chcą nas.

Na ten temat napewno było dużo dyskusji. Nawet nerwy puściły co niektórym podczas meczu co uważam za kretyństwo i pewnego rodzaju słabość emocjonalną.
Prwdę mówiąc wyciągam te same wnioski i potwierdzili to moi znajomi "Jednym słowem nie chcą nas" - poprostu i juz. Zastanawiałęm sie dlaczego i myślałem co "ich" tak boli i wydaje mi się, że: Może te dwa pucharu Polski zdobyte za czasów Gierka bardzo uwierają kogoś, a może dlatego że jesteśmy z Zagłębia i zabardzo to manifestujemy, a może jeszcze dlatego że Zagłębie dwa sezony temu nie sprzedawało meczy i włodarze z okręgowych PZPNów poczuli sie zlekceważeni.
I teraz dobierając puzle do układanki uważam że ta trzecia wersja jest mi najbliższa. Zagłebie się nie podkładało wtedy gdy mogło tylko grało swoje i chciało zrobić wynik i za to bylismy nie lubiani, bo byliśmy niewygodni. I teraz jest tak samo, i "czarnuchy" (nie mylić z rasą czarną) chcą "nas nauczyć pokory".
Dlatego stwierdzam że Polska Piłka jest gówno warta i że PZPN jest tworem komunistycznym i władze tam rzadzące mają mentalanośc z "tamtych" (od....do 1989r) czasów.
Niestety dopuki nie zmieni sie kadra w związku do puty bedzie kalectwo w polskiej kopanej.
Agianni
Adventure Group

Postprzez kobialka 2004-08-14, 11:38 pm

ehhh...szkoda przegranej....
nie bede sie wypowiadac na temat sedziow, bo wszytsko zostalo tu powiedziane, 2 polowa byla wspaniala, ale jak mowi Lacha gra sie 2x45 minut, a 1 polowa to byla zenada, za szybko stracilismy bramke i chlopcy nie umieli sie odnalezc...
rewelacyjny mecz Skrzypka, jak zawsze szybki i bardzo skuteczny...szkoda tylko, ze nie zakonczyl strzalow bramka, ale mam nadziejej, ze niedlugo to sie stanie, nalezy mu sie.
lepszy mecz Lachy ,choc i on jak twierdzi nie wykorzystal wszystkich swoich mozliwosci...
brawo dla kibicow, ktorzy mimo pogody byli na meczu i dopingowali naszych chlopcow, mam nadzieje, ze dalej bedzie juz tylko lepiej!!!

jestesmy z wami Zaglebie, mozecie liczyc na nas!!!!
kobialka

Postprzez Agianni 2004-08-15, 12:26 am

Teraz na inny temat.
Wszedłem na mecz zaraz przed gwizdkiem sędziego rozpoczynającego druga połowę meczu. Gdy dochodziłem do Stadionu Ludowego trwała jeszcze pierwsza połowa meczu. Nie znając wyniku spokojnie dochodze do bramy stadionu i słyszę gwizdek sędziego konczącego pierwszą połowę meczu. I co widzę?! Ludzie tłumnie opuszczają stadion jakby to był koniec meczu. Poświęciłem sobie te 15 minut przerwy stojąc przed bramą żeby dowiedzieć się co się stało. Czy koniec meczu, czy moze mecz przerwano. I dowiaduję się że Zagłebie nic nie gra i że przegrywamy 0-3 i że szkoda mojego czasu i pieniędzy i pogoda też do dupy.
W 15 minut wyszło ze stadionu spokojnie jakies 300 osób.
Wtedy pomyślałem jesteście żałośni i żenujący. I szlak mnie trafia że macie czelność przychodzić na Ludowy, bo się wami brzydzę. Mało tego! Wśród wychodzących widze sporo moich znajomych co w tym momencie urwało mi nogi "Zagłebiacy po chuju i po plecach" Część ze Środuli i część z Pekinu (czyt. część Zagórza). Judasze :!: :!: :!: tylko tyle powiedziałem. Kurwica mnie wzięła jak spytałem: gdzie idziecie? a jeden i drugi odpowiada mi: "weź stary co te patałachy wyprawiają, mogłem nie wychodzic z domu tylko sie wkurwiam i moknę daj se spokój chodź na piwo".
Chce żeby teraz to czytali i wiem że czytają a jutro powiem im to samo prosto w oczy i skulą ogony albo będą się głupio tlumaczyć.
Myślę że mogę to pozostawić bez komentarza kazdy to oceni na swój sposób.

PS1 Ja się cieszyłem z dwóch bramek Zagłebia a te dupki nie, bo wynik znaly dopiero po meczu 8) .
PS2 Kolesie o których mowa nie jeżdżą na Zagłebie "od wczoraj" to są goscie z 20sto letnim starzem. :? (boli jak skurwysyn)
Agianni
Adventure Group

Postprzez Mich@ł 2004-08-15, 12:35 am

Gra obronna momentami dramat przy pierszej bramce raczej spalonego nie było choć głowy nie dam,druga nie widziałem,trzecia błą przy wyprowadzaniu piłki(byle jak najdalej od swojej bramki "na pałę"byle odsunąć zagrożenie i to nie jest problem dotyczący tego konkretnego obrońcy ale całego bloku)A co do Bały to i może on jest introwertykiem ale niech się przełamie bo będzie grał w rezerwach albo podawał piłki na Ludowym bo z taką szybkością i zangażowaniem to się będzie tylko do takich rzeczy nadawał.Gdzie podział się ten świetnty dynamiczny szarpiacy po flance pomocnik sprzed dwóch sezonów???
Pozytwy, gra Skrzypka,Ujka,Morawskiego,Malinowskiego(czemu nie grał od początku?Dawno nie widziałem tak dokładnych dalekich podań,Tomek tak dalej a zapomnę o tym nawet jak się śmiesznie poruszasz na boisku).
Wielkie emocje na pewno szkoda żę nie dogoniliśmy(przynajmiej)tego wyniku.Po bramce Lachy myślałem że wróciliśmy z dalekiej podrózy-niestety nie do końca :cry:
A sędzia to on chyba wie co o ni myślę...Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham CIĘ!!!
Mich@ł

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna