Anonymous napisał(a):Krawiec
ty chyba" wyciales " te historyczne informacje z ludowej biblioteki w Sosnowcu, ktore spisane byly pod patronem bystrego Gierka. A teraz szyjesz takie banialuki. Nawet nie bede prasowal twoje wypociny, bo to nie ten temat na forum. Radze tylko nie osmieszacj sie wyrywkami z przeszlosci.
Zycze powodzenia w drodze do drugiej ligii
Odra Opole forever
Prawda jest taka ,że nie masz nic do powiedzenia na ten temat i wymyślasz jakieś bzdety o Gierku. To w PRL-u wymyślano hasła pt "Zabrze , najbardziej polaskie z polskich miast" więc jest zupełnie odwrotnie jak sobie myślisz.
Masz tu kalendarium
http://www.opole.pl/historia/kalendarium.html
i powiedz mi ile lat od początku historii tych ziem aż po rok 1945, Opole znajdowało się w granicach Polski - to pogadamy .
Na razie to oprócz inwektyw , jeszcze nic nie powiedziałeś.
Ps.Do forumowiczów Zagłębiaków
Wiem ,że czesko-niemiecka przeszłość Opola dziś nie ma większego znaczenia ale ująłem się za Wallym , który napisał to żartobliwie, a ja dodałem, że w tym żarcie jest coś na rzeczy. Nie pozwole przecież ,żeby jakiś koleś z Opola , który nie wie co to żart i nie zna historii jechał po kibicu Zagłębia.
Mam nadzieję ,ze żaden z tych kolezków nie zacznie udowadniać, że niemieckość Opola, to epizod bo naprawdę chciałbym zakończyć ten wątek.