Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez krysteksc 2025-09-02, 5:00 pm

Zdecydowanie za późno, ale świadczy to tylko i wyłącznie że układ między carem a kibicami raczej ma sie krucho. Pozostaje mieć nadzieję, że naprawdę klub pojdzie w ręce Koźmińskiego, na dzisiaj to jedyna rozsądna opcja, ale czy to da nam jakikolwiek postep i szanse na rozwój klubu na każdej płaszczyźnie to tylko czas pokażę.
krysteksc

Postprzez novack 2025-09-02, 6:08 pm

Ciekawe, czy protestuje też ten, który wywiesił 100% poparcia dla Sagana?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2025-09-02, 11:21 pm

novack napisał(a):Ciekawe, czy protestuje też ten, który wywiesił 100% poparcia dla Sagana?

były też inne "100% za..."
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez petromar 2025-09-03, 10:39 am

Kwestia którzy kibice :)
Decyzyjni mają się dobrze i są zadowoleni, nic w temacie się nie zmieni(raczej), taki układ który został wypracowany w klubie jest twardy jak skała - od Pani słup-prezes, po kibiców, kasa się zgadza,wyniki są mniej ważne,
jak to się mawia -dumni po zwycięstwie, wierni po porażce - pozostaje nam być wiernymi :lol: :lol: :lol:
są jeszcze remisy przecież -to nasze pocieszenie :)
petromar

Postprzez novack 2025-09-03, 1:12 pm

» Protest kibiców Zagłębia Sosnowiec https://share.google/R4aYa1RSceeUOyX9k
Gdzieś tam o tym słychać
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2025-09-07, 5:06 pm

novack napisał(a):» Protest kibiców Zagłębia Sosnowiec https://share.google/R4aYa1RSceeUOyX9k
Gdzieś tam o tym słychać

słaby ten protest- i jakiś taki pasujący do Zagłębia- czyli szaroburonijaki.

Może po kolejnej wpadce na Ogródku coś się zmieni
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez novack 2025-09-07, 6:35 pm

http://www.90minut.pl/news/338/news3388 ... owiec.html

Mamy to! A co z odpowiedzialnym za wybór tego trenera i innych Saganowskich? On dalej będzie wybierał kolejnych trenerów na dwa lata i zwalnianych z sowitą odprawą po dwóch miesiącach?
novack

Postprzez Adam1906 2025-09-09, 10:04 pm

Następny kamyczek do ogródka Zagłębia Sosnowiec, pokazujący jakim "profesjonalizmem" charakteryzują się pracownicy klubu. Moderator oficjalnego fanpage’u Zagłębia Sosnowiec wykasował wpis jednego z kibiców ZS a następnie zbanował go za to, że śmiał napisać pod informacją o zatrudnieniu Łobodzińskiego taki oto komentarz:

"Bardzo współczuje trenerowi, bo ciężko będzie w tak źle zarządzanym klubie, z takim zestawem osobowym (by nie napisać drużyną) osiągnąć dobre wyniki."

-> https://www.facebook.com/story.php?stor ... 9410540618

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I dyskusja na powyższy temat na Twitterze (X) -> https://x.com/100Zaglebie/status/1965483758943076488

Obrazek
Adam1906

Postprzez novack 2025-09-10, 4:46 am

Ale i tak jest postęp, bo przecież do niedawna takich nazywano "szczekającymi kundlami" i sugerowano, że zapuka do nich Policja.
novack

Postprzez zaglebie32 2025-09-14, 7:35 am

Z rana przy kawce przebrnełem z trudem przez oświadczenie Książka.
Co z tych płomiennych wypocin wynika?
1. Grzegorz Ksiązek przyjacielem Zagłebia jest na 100%
2. Grzegorz Książek prawie stracił na Zagłebiu dlatego bo przyjacielem Zagłebia jest
3.Grzegorz Książek pomimo , że przyjacielem Zagłebia jest nie podał kto zaciagał pozyczki , dlaczego akurat on je dawał itd.
4.Pomimo , że Grezgorz Ksiązek przyjacielem Zagłebia jest , pojawił się człowiek , który chce ukrócić męki Grzegorza Ksiązka w zakresie ponoszenia kosztów na rzecz Zagłebia ,
5. Grzegorz Ksiązek chce nadal jednak cierpieć w imię Zagłebia wszak przyjacielem Zagłebia jest
6.Grzegorz Ksiązek zorientował się , że w klubie pojawiły się dwie nowe osoby ,co jest efektem tajemniczych zakulisowych działań
7.Grzegorz książek pomimo , że przyjacielem Zagłębia jest nie podał w jaki to tajemniczy sposób pojawiły się te osoby ( ufo podrzuciło , jechali pociągiem do Przemyśla ale wysiedli w Sosnowcu i postanowili wejść do klubu i usiąść itd )
I można by tak bez końca ale po co ?
zaglebie32

Postprzez novack 2025-09-14, 8:00 am

Prawdziwy przyjaciel nawet jeżeli nie wygra przetargu i nie zostanie właścicielem Zagłębia, to z pewnością będzie sponsorem Zagłębia, którego właścicielem będzie np. Koźminski, prawda?
novack

Postprzez petromar 2025-09-14, 8:13 am

:brawo: Zaglebie32 zrobiłeś mi niedziele
petromar

Postprzez Adam1906 2025-09-14, 9:38 am

petromar napisał(a)::brawo: Zaglebie32 zrobiłeś mi niedziele

Mnie również :niezle: :lol:
Adam1906

Postprzez Adam1906 2025-09-15, 2:24 pm

Koźmiński domaga się przeprosin od konkurenta w przetargu na klubowe akcje. Co mu zarzuca Grzegorz Książek?

Tomasz Kuczyński
15 września 2025, 10:49

Obrazek
Marek Koźmiński chce przejąć kontrolny pakiet Zagłębia Sosnowiec. W przetargu bierze udział firma, której jest prezesem KB Partner sp. z o.o. z Krakowa. fot. Andrzej Banaś

Zagłębie Sosnowiec wygrało mecz w debiucie nowego trenera Wojciecha Łobodzińskiego, pokonując na wyjeździe Rekord Bielsko-Biała 2:1 w 8. kolejce Betclic 2. Ligi. Tymczasem wokół klubu gęstnieje atmosfera ze względu na konflikt między Grzegorzem Książkiem a Markiem Koźmińskim, których firmy biorą udział w przetargu na zakup Zagłębia.

Marek Koźmiński domaga się przeprosin od Grzegorza Książka

Marek Koźmiński opublikował na portalu X (dawniej Twitter) "wezwanie do sprostowania, przeprosin oraz zaprzestania naruszeń", którego adresatem jest Grzegorz Książek.

Co napisał były reprezentant Polski?

"W treści oświadczenia publicznie przedstawia Pan nieprawdziwe informacje na mój temat oraz rzekomo podejmowanych przeze mnie działań w związku lub przy okazji trwania postępowania przetargowego na zakup pakietu kontrolnego w spółce "Zagłębie" S.A., które to działania mają na celu postawienie mojej osoby - jako Pana konkurenta w w/w przetargu - w złym świetle oraz mają spowodować utratę zaufania do mojej osoby (...).

Wzywam Pana, aby:
1. bezzwłocznie usunął Pan z treści Pana oświadczenia informację na temat mojej osoby, tj. akapit zaczynający się od słów "Nie jest tajemnicą w środowisku piłkarskim..." do słów "... dotychczas zatrudnionych w Zagłębiu S.A.". oraz

2. przeprosił mnie publicznie za zamieszczenie nieprawdziwych informacji na mój temat w portalu Twitter i sprostował te informacje, poprzez zamieszczenie w tym samym portalu oraz bezpośrednio pod w/w oświadczeniem, oświadczenia następującej treści:

"Przepraszam Pana Marka Koźmińskiego za to, że w moim oświadczeniu zamieszczonym w dniu 13 września 2025 roku w portalu społecznościowym Twitter pod adresem (w tym miejscu wklejony został link do oświadczenia Grzegorza Książka - red.), przekazałem nieprawdziwe informacje na temat Pana Marka Koźmińskiego i podejmowanych przez niego działań, pomawiając go o to, że prowadzi zakulisowe rozmowy w sprawie przetargu na sprzedaż akcji spółki "Zagłębie" S.A., tj. z naruszeniem zasad postępowania przetargowego oraz wywiera presję i kieruje groźby względem osób dotychczas zatrudnionych w spółce "Zagłębie" S.A. i wyjaśniam, że zachowania takie nie mają miejsca, a także zobowiązuję się nie pomawiać więcej Pana Marka Koźmińskiego w taki lub jakikolwiek inny sposób
".

Marek Koźmiński na koniec napisał do Grzegorza Książka:

"Wzywam Pana do zaprzestania takich działań w przyszłości. Zakładam, że podjęte przez Pana działania mają na celu uzyskanie lepszej pozycji w trwającym postępowaniu przetargowym, ale nie jest to ani dobry sposób, ani dobra taktyka. Oczekuję na podjęcie przez Pana w/w działań najpóźniej do dnia 17 września 2025 roku. Po tej dacie podejmę zdecydowane działania celem ochrony mojego dobrego imienia (...)".

Obrazek
Oświadczenie Marka Koźmińskiego -> KLIKNIJ TUTAJ

Ten fragment wkurzył Marka Koźmińskiego

Od czego wzięła się wojenka na oświadczenia chętnych na zakup akcji Zagłębia? Najpierw szef strony internetowej zaglebie.sosnowiec.pl Łukasz Maj zwrócił się do klubu z publicznym zapytaniem dotyczącym m.in. pożyczek udzielanych klubowi przez firmę Grzegorza Książka.

Książek 13 września wydał oświadczenie, w którym znalazł się też akapit, o którym mowa w oświadczeniu Marka Koźmińskiego.

"Nie jest tajemnicą w środowisku piłkarskim, że drugi z oferentów czuje się, z jakiegoś powodu, niezwykle pewnie. Najlepszym potwierdzeniem krążących w świecie piłkarskim informacji, jest fakt pojawienia się w Klubie dwóch nowych osób w tym tygodniu (11 września Piotr Burlikowski został pełnomocnikiem zarządu ds. sportowych, a nowym asystentem trenera - Kamil Makowski. Wojciech Łobodziński jest trenerem Zagłębia od 8 września - red.). To efekt rozmów prowadzonych zakulisowo, w których mój konkurent bez skrupułów reprezentuje Klub, czyni ustalenia personalne, a nawet wywiera presję i zawoalowane groźby względem osób dotychczas zatrudnionych w Zagłębiu S.A."

Obrazek
Oświadczenie Grzegorza Książka -> KLIKNIJ TUTAJ

Oświadczenia znalazły się na portalu X, a profil 100% Zagłębie Sosnowiec podkreślił:

"Żeby była jasność. Ten profil nie ma nic wspólnego z Grzegorzem Książkiem, a wręcz jest przez niego samego jest uznawany za niezbyt mu przychylny, a zgodnie z zasadami rzetelności oświadczenie zostało opublikowane w związku z odpowiedzią klubu na wniosek o informację publiczną".

https://dziennikzachodni.pl/zaglebie-so ... 2-27969825

Fajnie się przez ostatnie lata bawiła w Football Managera miejskimi (czyli nas wszystkich!) pieniędzmi sosnowiecka ekipa od grilla :redface: A my się później dziwimy, że gramy na pastwiskach 3. poziomu rozgrywkowego... ;-(
Adam1906

Postprzez petromar 2025-09-15, 4:39 pm

Panie Marku wszyscy tu trzymamy za Pana kciuki - goń Pan te hieny z Zagłębia :brawo: :brawo: :brawo:
petromar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna