Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2011-06-21, 1:01 pm

Każdy z Was ma trochę racji. Z jednej strony Lachowski jest pracownikiem klubu i ma prawo nie zgodzić się na renegocjację kontraktu. Rozczarowują się ci, którzy widzieli w nim kogoś więcej niż pracownika, podobnie jak to było w przypadku Hosicia. Cóż, można całować herb, ale kasa jest najważniejsza. Sporo gorzkiej prawdy jest w tytule jaki tekstowi o odejściu Lachowskiego nadało Sportowe Zagłębie
django

Postprzez Onyx 2011-06-21, 1:31 pm

Lachowski miał znaomita okazję pokazać, że mu na Zagłebiu zalezy. Mógł poczekaćna rozwój wypadków w klubie, zastanowić się. A tak dla części z kibiców będzie tylko koniunkturalistą.
Onyx

Postprzez gargamele 2011-06-21, 3:07 pm

Sytuacja jest przeciez jasna,a inne zespoły juz zaczęły,albo za chwilę zaczną trenować.Czekać miał do kiedy???Poza tym deklarował chęć pozostania,a poszło nie tylko o pieniadze.Nie rozumiem was..
gargamele

Postprzez Onyx 2011-06-21, 3:10 pm

Nie sądzę, aby Bednar został ale popatrzcie jak się facet zachowuje w porównaniu z Lachowskim:

Zespół z Sosnowca rozpocznie przygotowania do sezonu w najbliższy poniedziałek
Informowaliśmy, że Słowak żegna się z klubem ponieważ działacze nie zaproponowali mu warunków nowego kontraktu.

- Teraz otrzymałem propozycję umowę, ale nie potrafię przesądzić czy zostanę. Na pewno będę na poniedziałkowym treningu - mówi Bednar.

Przypomnijmy, że doświadczeni piłkarze wahają się, czy zostać w Zagłębiu, gdyż klub proponuje im obniżkę kontraktów.

Pierwszy swoje odejście zapowiedział kapitan Marcin Lachowski.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1Pv4gme2M
Onyx

Postprzez SO_1906 2011-06-21, 5:26 pm

gargamele napisał(a):Sytuacja jest przeciez jasna,a inne zespoły juz zaczęły,albo za chwilę zaczną trenować.Czekać miał do kiedy???Poza tym deklarował chęć pozostania,a poszło nie tylko o pieniadze.Nie rozumiem was..

Ty najlepiej wiesz... Trudno zeby sam Lachowski powiedział, że mu rzucili za mało kasy i ma już ten klub w dupie...
SO_1906

Postprzez Lars 2011-06-21, 9:05 pm

od mojego ostatniego posta jestem bogatszy o istotną informację. Podobno Lachowskiemu zaproponowano 7tys zamiast 8 tys. W tym momencie jesli chodzi o 1 tys zł nie rozumiem tym bardziej:
a) Zagłebia, skoro mają zawodnika z kontraktem do 2014 to o 12tys rocznie puszczac go za darmo???!! chore!!!
b) Lachy, krótko mówiąc, zawiodłem się. Tak Marcinowi Zależy na Zagłębiu. Nie ma sianka nie ma granka... To tylko 1 tys zł, i az szacunek kibiców i przede wszystkim miłość do klubu! Panie Marcinie, albo rybki albo ci.p.ki. Albo miłośc do Zagłebia i kibicowanie Zagłebiu, albo gra dla Zagłebia bo trzeba się odbudować po aferze korupcyjnej i szansa by się wypromować wyżej.
Panie Marcinie, jesli dla ekstraklasy to zrozumiem, jesli nie, to dla mnie jest Pan skonczony i tyle. Amen

PS. Może złożymy się na ten tysiąc złotych jako kibice? 2 mecze w miesiącu, jakby każdy dał 2zł, licząc 250 widzów na mecz, daje 1000zł. Ja te 4zł miesięcznie deklaruje dla Marcina co miesiąc. Jeszcze 249 osób i Marcin zostanie!!! to co tu pisze to oczywiscie irionia - jesli faktycznie chodzi o ten 1 tys. zł. Ale również fakt, jeśli tak jest. Mam nadzieje Panie Marcinie że to nie prawda.
Ostatnio edytowano 2011-06-21, 9:24 pm przez Lars, łącznie edytowano 3 razy
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2011-06-21, 9:21 pm

Lars napisał(a):Podobno Lachowskiemu zaproponowano 7tys zamiast 8 tys. W tym momencie jesli chodzi o 1 tys zł

Osobiście bym wolał aby w tym kontekście wypowiedzieli się i Lachowski i Adamczyk. Bo informacja z samej swojej istoty wydawałaby sie nieprawdopodobna. I jesli byłaby prawdziwa to oznaczałoby, że jeden jest kretynem a drugi głupkie. Z punktu widzenia nawet biednego obecnie klubu to kwota 1000 zł obniżki na takim zaowdniku to niewiele finansowo a sportow ogromna strata, a dla drugiego skoro ponoć "tak kocha" Zagłębie i 1000 zł - przynajmniej na jakiś czas powinien być do przełkniecia. A w razie czego to podejrzewam, że jakby ultrasi chcieli robić comiesięczna ściepę na Lachowskiego to ten brakujący tauzen pewnie by mu zebrali. Nie mówiąc juz o przedsiębiorcach z regionu, którzy ponoć chcieli robić stowarzyszenie za taka miesięczną stawke od łebka. Swoją droga jak który to czyta to może weźmie jeden z drugim Lachę na utrzymanie ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tiktak 2011-06-21, 9:59 pm

Tu nie chodzi o tysiąc złotych. Kluczem są słowa Lachowskiego o "braku wizji"-czytaj:braku perspektyw na awans (czyli podwyżkę) i ryzyko kolejnej obniżki po sezonie. Lachowski jest zawodnikiem ocenianym przez trenerów jako przerastający tą klasę rozgrywkową. Taki zawodnik nie może ryzykować tułaczki w dolnych rejonach tabeli mając możliwość gry co najmniej klasę wyżej. Adamczyk proponując obniżkę zawodnikowi mogącemu grać za kilkanaście tys. miesięcznie zastosował celowy zabieg, wiedząc że nie będzie na to zgody Lachowskiego.
Poza tym przestańcie już z tą miłością, przywiązaniem itp. Gracze mają się wykazywać lojalnością wobec pracodawcy. I tu Lachowskiemu nie można nic zarzucić.
tiktak

Postprzez Lars 2011-06-21, 10:09 pm

tiktak napisał(a):Tu nie chodzi o tysiąc złotych. Kluczem są słowa Lachowskiego o "braku wizji"-czytaj:braku perspektyw na awans (czyli podwyżkę) i ryzyko kolejnej obniżki po sezonie. Lachowski jest zawodnikiem ocenianym przez trenerów jako przerastający tą klasę rozgrywkową. Taki zawodnik nie może ryzykować tułaczki w dolnych rejonach tabeli mając możliwość gry co najmniej klasę wyżej. Adamczyk proponując obniżkę zawodnikowi mogącemu grać za kilkanaście tys. miesięcznie zastosował celowy zabieg, wiedząc że nie będzie na to zgody Lachowskiego.
Poza tym przestańcie już z tą miłością, przywiązaniem itp. Gracze mają się wykazywać lojalnością wobec pracodawcy. I tu Lachowskiemu nie można nic zarzucić.

a co było celem tego zabiegu? "rozbiór" Zagłebia? przypominam, że Lacha ma kontrakt do 2014r..
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez pyla 2011-06-21, 10:21 pm

Siedem tysięcy w 3 lidze to mało? Oglądając Lache w ostatnich meczach wiosny sformułowanie że przerastał tą klase rozgrywkową jest ostrożnie mówiąc na wyrost. Jest jednym z lepszych obok Bednara ale w Zagłębiu. Życzę mu awansu sportowego - zobaczymy jaki to awans będzie / nie licze ewentualnych przenosin z Ojrzyńskim do Kielc/. Mimo wszystko licze że po przemyśleniu za i przeciw zostanie z nami.
pyla

Postprzez django 2011-06-21, 10:30 pm

Lars napisał(a):od mojego ostatniego posta jestem bogatszy o istotną informację. Podobno Lachowskiemu zaproponowano 7tys zamiast 8 tys. W tym momencie jesli chodzi o 1 tys zł nie rozumiem tym bardziej:

Tylko jeszcze powiedz, czy swoją wiedzę czerpiesz z anonimowego komentarza na stronie 90minut.pl. Bo jeśli tak,to chyba trochę mało wiarygodne źródło, żeby od razu robić raban na forum.
django

Postprzez Cygan 2011-06-21, 11:03 pm

django napisał(a):
Lars napisał(a):od mojego ostatniego posta jestem bogatszy o istotną informację. Podobno Lachowskiemu zaproponowano 7tys zamiast 8 tys. W tym momencie jesli chodzi o 1 tys zł nie rozumiem tym bardziej:

Tylko jeszcze powiedz, czy swoją wiedzę czerpiesz z anonimowego komentarza na stronie 90minut.pl. Bo jeśli tak,to chyba trochę mało wiarygodne źródło, żeby od razu robić raban na forum.

Dokładnie, z tą obniżką o 1 tysiąc to bujda. Problem jest bardziej złożony, ale mam nadzieję, że Lacha da nam wyjasnienie niebawem....
Cygan

Postprzez Gascoigne 2011-06-22, 9:43 am

Oj Panowie wstyd żeby zaglądać komuś do kieszeni. Rozwodzicie się czy Lacha dla 1000 zł porzuciłby Zagłębie...A dlaczego nie? W imię czego miałby dawać zabierać sobie pieniądze, które ktoś, powtarzam ktoś, zapewnił mu w kontrakcie do 2014 roku? Powtórzę - gdy przychodziło 17 przeciętnych grajków Ojrzyńskiego , nikt nie zapytał ani z kibiców ani z zarządu czy stać nas na ich utrzymanie, a teraz wieszacie psy na Laszce, za chwilę pewnie na Bednarze itd. Większość z was pracuje, czy zgodzilibyście się w imię dobra firmy jedyne 100 zł miesięcznie? Nie ma to znaczenia że jesteś kierowcą, tokarzem, czy nauczycielem czy też piłkarzem....Doskonale rozumiem chłopaków, tym bardziej że nie będą mogli "odrobić" straconej kasy w premiach meczowych. Nie łudźmy się, że Zagłębie będzie teraz często wygrywało. Dziwi mnie, że klub wdraża program oszczędnościowy, a nowy prezes zarabia....jak sam mówi ciut więcej niż poprzedni. Bez komentarza. Gdzie tu konsekwencja? Gdzie dobry przykład idący od samej góry? Może klub liczy na środki za oddanie Lachy, Wlada i reszty doświadczonych graczy, ale patrząc na to wiem już że rozsądnie nie wyda zarobionych pieniędzy. Pozdro
Gascoigne

Postprzez jls 2011-06-22, 10:37 am

Każdy ma na swój sposób rację.
Ale ......
1 - Dlaczego Lachowski podjął taką , a nie inną decyzję jest sprawą pomiędzy prezesem a zawodnikiem.
Byłoby błędem Lachowskiego, gdyby wypowiadał się na forum publicznym na ten temat bez konsultacji z pracodawcą i zawodnikami pozostającymi w druzynie - zwykła lojalność, zwłaszcza wobec kolegów z drużyny.
Mam nadzieję, że gdyby doszło do odejścia Lachowskiego ukaże się wspólny komunikat na ten temat autoryzowany przez prezesa, Lachowskiego i zarząd - zbyt znaczący to zawodnik, aby potraktować tą sprawę zamiatając fakty pod dywan, już to robiono i żle na tym wyszło Zagłębie jako klub.
2 - Bednar - ten zawodnik przez cały czas gry w Zagłębiu pokazał, że jest zawodnikiem w pełni profesjonalnym, niezależnie od sytuacji grał tylko dla drużyny w której był obecnie zatrudniony ( np. Widzew).
Jego akcje prawym skrzydłem, przypominały dawny styl gry Zagłębia, czy Stali Sosnowiec - starsi kibice wiedzą jak to wygłdało. Przy większym zdecydowaniu napastników wyniki spotkań mogły być inne.
3 - W związku z powyższymi wypocinami mam taki pomysł:
w przypadku odejścia z klubu wyżej wymienionych zawodników do innych zespołów, uzgodnić z zatrudniającymi ich klubami taki termin, aby obaj mogli zostać pożegnani przez kibiców na Stadionie Ludowym (przed lub w czasie przerwy) przez kibiców Zagłębia.

Mam nadzieję, że to im się należy od kibiców i klubu.
Sprawa do przemyślenia przez Klub Kibica i Zarząd Zagębia.
Mały gest a duża sprawa marketingowa.
jls

Postprzez django 2011-06-22, 10:39 am

Jak już Lachowski odchodzi, to warto by było pomyśleć o Giesie na jego miejsce, o ile prezesa stać. Klasą niewiele ustępuje Marcinowi, a pewnie byłby tańszy. No i do wzięcia za darmo.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna