Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez cronos 2011-06-19, 6:13 pm

Poza tym to jedyny facet co pomagał kontuzjowanemu Siarze, i cały czs interesował się jego zdrowiem. Prezesik nie zadzwoniłani razu, a mówił że stawia na wychowanków
cronos

Postprzez August 2011-06-19, 6:14 pm

Adamek182 napisał(a): i trzeba powiedzieć że troszke w tym czasie dobrych rzeczy w klubie(nie mówie tu o samej grze) się stało

To znaczy niby co ? Bo pozbycie się kilku boiskowych fujar z powodu braku kasy z Dziółką na czele to żaden pozytyw
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez cronos 2011-06-19, 6:27 pm

A nie sadzisz że te ogórki z Jodłownik to pomysł Kozielskiego, poza ty kontraktowali z partyzanta kto wolny i nie trzeba płacic. Za transfery w równej mierze odpowiwda "żołnierz" bo to on decyduje kogo potrzebuje w drużynie.Oczywiscie zgadzam sie że Ogiela też popełnił sporo wielbłądów
cronos

Postprzez August 2011-06-19, 6:32 pm

cronos napisał(a):A nie sadzisz że te ogórki z Jodłownik to pomysł Kozielskiego

Ktoś się musiał na to chyba zgodzić, prawda ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2011-06-20, 1:35 am

PawełK napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Tu widać jaką jest ikoną... Tylko kasa... Jeśli wprowadzają w klubie plan oszczędnościowy to nie ma zmiłuj się dla Lachowskich czy Bednarów. Gdyby chcieli grać w Zagłębiu, to by grali i tyle.

Ja Marcina rozumiem i życzę mu powodzenia w dalszej karierze. Mam nadzieję, że nie pójdzie do jakiejś GieKSy lub do innego śląskiego klubu. Trzeba pamiętać, że już ostatnio piłkarze mięli ścinane kontrakty, a teraz zapowiada się na tym szczeblu rewolucja. Czy Ty pracując za kwotę X dałbyś sobie uciąć 20% (średnia obniżka kontraktu według prezesa) a potem kolejną kwotę, mając perspektywę pracy w konkurencji za więcej i kasę na czas? No weź sobie zrób rachunek sumienia! Poza tym tu nie chodzi tylko o obniżkę pensji ale również o brak jakiejś konkretnej wizji - czytaj dokładnie.

Nic bym sobie nie dawał ucinać, bo mając umiejętnośći Lachowskiego, już bym dawno bym stąd spie*dolił... Ja mu nie mam za złe, że odchodzi, ale też nie róbmy na siłe z niego jakiejś ikony...
SO_1906

Postprzez bbartek 2011-06-20, 9:26 am

Żałuję ,że Lachowski odchodzi, ale uważam, że powinien to zrobić.
Życzę MU lepszego Klubu, spełnienia swoich ambicji sportowych i dla mnie bedzie jednym z niewielu zawodników Zagłębia z ostatnich lat któremu naprawdę zależało na awansie Zagłębia.
Niestety totalna mizeria w Klubie spowodowała tez obniżke formy Lachy, ale wierze , że się odbuduję ..może w Koronie ?
Wielu zawodników, ale nie tylko zawodników, pozorowało ambicje awansu...
LACHA: good luck... i jeszcze raz dzieki.
bbartek

Postprzez Adamek182 2011-06-20, 3:12 pm

August napisał(a):To znaczy niby co ? Bo pozbycie się kilku boiskowych fujar z powodu braku kasy z Dziółką na czele to żaden pozytyw

Jeszcze kilka sezonów temu widziałeś choc prezesa żeby zerkał na forum i odpowiadał na pytania?(żadko ale zawsze coś),może prezes rozliczał się publicznie z kosztów? Może były akcje jak teraz z młodzierzą? Do tej pory nie mieliśmy drużyny rezerw!A i liczba drobnych sponsorów wzrosła. Napisałem wyraźnie że chodzi o drobne sparawy poza boiskowe. Na moje oko Adamczyk to prosty gośc który chce zrobić wszystko dobrze ale nie do końca wie co robic i jak(może poza walką o swoja pensje,bo jak czytaliśmy jest"ciut"wyższa od pensji ostatniego prezesa po podwyzce). A pozbycie się tych fujar nie jest żadnym wyczynem,zwłaszcza że wcześniej ich zatrudnili. Za to plus jest taki że nie bulimy im teraz za rozwiązanie kontraktów! Ja wiem kol.Auguście że fajnie by było wyjebać teraz znowu prezesa,i liczyc na to że nastepny bedzie lepszy. Znowu przez pierwszy miesiąc wszyscy byśmy go chwalili po to żeby po sezonie postawic mu przed gabinetem szubienice. Może dajmy mu popracowac(ale cięcie pensji musi byc). Wyjdziemy na zero z długów, ogramy młodych Zagłebiaków i zaczniemy się liczyc w polskim futbolu. Albo co sezon (lub co pół)wymieniać pół druzyny,trenera,prezesa i modlic się o awans kóry nigdy nie nadejdzie. Pozdrawiam kolegę...i mniej złości życzę ;-)
Adamek182

Postprzez mily 2011-06-20, 4:18 pm

Piłkarz to zawód i w związku z tym powodzenia MARCIN !!!
A w Sosnowcu w przyszłym sezonie nie będzie takich piłkarzy jak Lacha i pewnie też nie będzie warunków ku temu ... a "ikony" jak tam ktoś "genialnie" zauważył to mam taką sugestię-> wyjdź na boisko i zabłysnij , bo opinie klikając na klawiaturce z "ryjem" w szkiełku to byle p1zda może wygłaszać.
mily

Postprzez STACH PL 2011-06-20, 5:55 pm

W końcu prawda wyszła na jaw.... Adamczyk nie zrobił nic co by zasługiwało na komentarz śmiem twierdzić że połowa z nas zrobiła by więcej dużo więcej.Co do Lachy trudno jego sprawa na OE za słaby i za stary w I-lidze znajdzie miejsce życzę mu powodzenia.Cięcie kosztów ok tylko po co co sezon "pompowali balon pod nazwą awans" Panie Kozielski wyp....laj. ze swoją piekarnią do Wodzisławia i nie mów w mediach że budujesz Wielkie Zagłębie bo tu jesteś przegrany.
STACH PL

Postprzez petromar 2011-06-20, 6:14 pm

Panie Kozielski wyp....laj. ze swoją piekarnią do Wodzisławia i nie mów w mediach że budujesz Wielkie Zagłębie bo tu jesteś przegrany.[/quote]

dokładnie .....napiszę dużymi wyp....laj..... i nie zapomnij o budowaniu i ratowaniu Odry !!!!
ufffff.. zeby cI k***a same zakalce wychodziły ! takie zakalce jak tY !!!!!
petromar

Postprzez LucasUSA 2011-06-21, 1:52 am

Adamek182 napisał(a):
August napisał(a):To znaczy niby co ? Bo pozbycie się kilku boiskowych fujar z powodu braku kasy z Dziółką na czele to żaden pozytyw

Na moje oko Adamczyk to prosty gośc który chce zrobić wszystko dobrze ale nie do końca wie co robic i jak(może poza walką o swoja pensje,bo jak czytaliśmy jest"ciut"wyższa od pensji ostatniego prezesa po podwyzce).

Umiejetnosci w sam raz na bycie prezesem - sam sie dziwie, ze takiego "talentu" ktos nie sciagnal do zarzadzania jakas intratna spolka Skarbu Panstwa :lol:
Ja sie pytam, kto sciagnal te lajzy do Zaglebia - czyz nie Ogiela????

LucasUSA napisał(a):Mnie rowniez niepokoi "ilosc" a nie "jakosc" w jaka poszly transfery. O ile poczatkowe transfery wydawaly sie przemyslane (napastnicy), to ostatnia czworka jakos nie powala na kolana. Mam nadzieje, ze pan Kozielski na probuje wyzywic swoich zawodnikow w szczodrej kuchni Zaglebia, ostatnio zasilonej miejskimi funduszami. Czy ci mlodzi gracze cos soba reprezentuja, czy beda tylko pobierac w Zaglebiu pensyjke? Wyglada mi to na marnotrastwo naszych i tak skromnych zasobow. Zeby nie sprawdzil sie scenariusz, ze po pol roku kasa od miasta bedzie przezarta, awansu nie bedzie, a towarzystwo rozjedzie sie po swiecie.

Prorok jaki, czy co? :redface: Post z 25 lutego tego roku....
LucasUSA

Postprzez tiktak 2011-06-21, 7:32 am

LucasUSA napisał(a):Prorok jaki, czy co? Post z 25 lutego tego roku....

Prorocze wpisy "zwykłych" kibiców zasługują na otwarcie osobnego wątku. Było tego trochę, powiem nieskromnie.
:-)
tiktak

Postprzez Lars 2011-06-21, 9:07 am

W Zagłębiu Sosnowiec ma być wdrażany program oszczędnościowy. Oznacza to odejście z klubu Marcina Lachowskiego.

- Rozmawiałem z prezesem o przyszłości i podjąłem decyzję o odejściu - mówi piłkarz. - Warunki nowego kontraktu mnie nie satysfakcjonują, ale pieniądze to nie wszystko. Klub na razie dryfuje i może znaleźć się w niebezpiecznym miejscu.

Źródło: http://www.90minut.pl/news/160/news1602 ... owiec.html

Czyli tak jak niektórzy z Nas myśleli. Nie poszło głównie o pieniądze, ale o fakt, że w nadchodzącym sezonie w Sosnowcu nie bedzie nawet z kim pograc w piłkę, bo same lebiody zostaną.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Darian 2011-06-21, 9:50 am

Lachowski sam się pogrąża takimi wypowiedziami i pokazuje że Zagłębie to cacy klub ale tylko w tym momencie jak płaci grube pieniądze i gra o awans. Jak już ma grać z juniorami za taka gażę to już nie pała takim zamiłowaniem do Zagłębia. Obłudą wieje na kilometr.
Darian

Postprzez gargamele 2011-06-21, 12:40 pm

Co Ty mówisz?Jak masz rodzinę na utrzymaniu,to co robisz?Skoro u nas nie wiadomo co teraz będzie?Poza tym,była mowa,że nie o pieniądze tutaj tylko chodzi,ale o to,że nie ma jakiegos jasnego planu na przyszłość..brak trenera..Ps.życzę Ci aby Lacha został a Ty byś się zdziwił!
gargamele

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna