Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
30 marca 2010, 15:20:38 - prof
Prokuratura przesłała do sądu akt oskarżenia w sprawie Górnika Polkowice
Wrocławska prokuratura apelacyjna skierowała we wtorek do sądu w Lubinie (Dolnośląskie) akt oskarżenia w śledztwie dotyczącym korupcji w polskie piłce nożnej. Objęto nim 48 osób, głównie działaczy i piłkarzy Górnika Polkowice.
Jak poinformowała PAP rzeczniczka Prokuratury Apelacyjnej we Wrocławiu Elżbieta Czerepak, akt oskarżenia obejmuje 48 osób, przede wszystkim działaczy i piłkarzy Górnika Polkowice udzielających obietnic i wręczających korzyści majątkowe sędziom oraz obserwatorom meczów Górnika w sezonie 2003/2004 i 2004/2005 oraz piłkarzom zespołu RKS Radomsko, którzy rywalizowali z drużyną z Polkowic w czerwcu 2005 r.
Prokurator dodała, że oskarżenia obejmują zdarzenia korupcyjne dotyczące 40 meczów polkowickiej drużyny w sezonach 2003/2004 i 2004/2005. Proponowane i wręczane korzyści majątkowe wynosiły od kilku tysięcy do nawet 100 tys. zł.
Spośród 48. oskarżonych, 27 osób złożyło wnioski o dobrowolne poddanie się karze.
August napisał(a):A jak Prokuratura prześle akt oskarżenia wobec Rudego i innych złodziei od nas to my tez odpadniemyTo, że PZPN ukarał klub Polkowice degradacją to jedna sprawa a sprawa karna osób w to zamieszanych to druga. U nas (mam nadzieję) że będzie tak samo. Przecież gnida Rudy nie poniósł żadnych konsekwencji prawnych !!!
August napisał(a): Przy okazji stawiam pytanie, czy ico mają na sumieniu ci wszyscy ludzie, którzy wtedy pracowali w klubie i pracują teraz. Choć formalnie nie byli zakuci w kajdanki.
django napisał(a):August napisał(a): Przy okazji stawiam pytanie, czy ico mają na sumieniu ci wszyscy ludzie, którzy wtedy pracowali w klubie i pracują teraz. Choć formalnie nie byli zakuci w kajdanki.
Lepiej nie ruszać tego tematu. Pamiętasz co było niedawno na forum jak Jaroszewski w felietonie wspomniał jednym zdaniem o korupcji w Zagłębiu? Ja tylko czekam aż sprawa trafi na wokandę. Mam nadzieję, że się doczekam.
Dobromir01 napisał(a):Tego sie obawiałem.
Hytry tylko pobiadolił jaki to jest nieszczęśliwy, ze Dziady z PZPNu zamkneli nam stadion.
Chyba ma nas kibiców w dupie- bo nic nawet nie wspomniał na oficjalnej ze złozyl jakies odwołanie czy cos w tym temacie.
August napisał(a):Dobromir01 napisał(a):Tego sie obawiałem.
Hytry tylko pobiadolił jaki to jest nieszczęśliwy, ze Dziady z PZPNu zamkneli nam stadion.
Chyba ma nas kibiców w dupie- bo nic nawet nie wspomniał na oficjalnej ze złozyl jakies odwołanie czy cos w tym temacie.
Własnie dlatego Pezetpeen nam w taki sposób zamknął stadion. Oni dobrze wiedzą, że działacze Zagłębia pod tym względem to - za przeproszeniem - mamlasy, którym można wszystko nawrzucać i się nic nie stanie. Z taka Pogonią wiadomo, że tak łatwo nie pójdzie bo taki Prezes Kałużny ma po prostu jaja.
cala napisał(a):Troche odswiezymy temat ;)
Tak sobie ogladalem Barcelone z Interem i zastanawiam sie czy PZPN zamknie stadion Barcelonie za zachowanie kibicow po zakonczonym meczu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników