PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PZPN - rózne

Postprzez dziejus 2010-03-29, 12:58 pm

A ja spojrzałem na tę sprawe inaczej.Przecież ten cały pzpn to pozostałosc po dawnym,jedynie słusznym ustroju.Tworzą go w przeważajacej części ludzie starej daty.Są to ludzie prości żeby nie powiedzieć prostaccy.BMW-bierny,mierny ale wierny.To ich dawna dewiza.Czują sie ważni i to nie jest ich wina ze nie mają obycia,kompetencji a wypowiedzenie dwoch sensownych zdań graniczy z cudem.Stosują zasade ze nie ważne ze przygłup ale wazne ze lojalny.Do tego czuja sie bezkarni pod parasolem fifa i uefa.Jedynym rozwiązaniem jest rozpirzenie tego "towarzystwa wzajemnej adoracji"po Euro i nie liczenie sie z konsekwencjami.Nasza piłka ligowa,zarzadzanie,infrastruktura,marketing,sponsoring lezy tak nisko ze czas ktory zyskamy na ewentualnym zawieszeniu nas w strukturach tylko moze nam pomóc.Czasami można żyć...bez powietrza ;-)
dziejus

Postprzez Smazu 2010-03-30, 2:01 pm

LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez patrios91 2010-03-30, 2:03 pm

:lol: Dzieki za poprawe nastroju :)
Wojciech R. (dyrektor klubu), Krzysztof T. (trener), Mariusz U. (piłkarz), Wojciech M. (piłkarz)...kim oni sa ? :)
Polska pilka to przyslowiowa biala koperta z duza zawartoscia gotowki. Ciekaw jestem o kim uslyszymy za rok,2,3 lata...

Niespodzianka...korupcja kwitnie...w koncu wiosna idzie :-) :
-> http://sport.interia.pl/raport/korupcja ... ny,1458683
Afera na pol Polski zapewne...Polkowice powinny zaczynac od A-klasy.

30 marca 2010, 15:20:38 - prof
Prokuratura przesłała do sądu akt oskarżenia w sprawie Górnika Polkowice

Wrocławska prokuratura apelacyjna skierowała we wtorek do sądu w Lubinie (Dolnośląskie) akt oskarżenia w śledztwie dotyczącym korupcji w polskie piłce nożnej. Objęto nim 48 osób, głównie działaczy i piłkarzy Górnika Polkowice.

Jak poinformowała PAP rzeczniczka Prokuratury Apelacyjnej we Wrocławiu Elżbieta Czerepak, akt oskarżenia obejmuje 48 osób, przede wszystkim działaczy i piłkarzy Górnika Polkowice udzielających obietnic i wręczających korzyści majątkowe sędziom oraz obserwatorom meczów Górnika w sezonie 2003/2004 i 2004/2005 oraz piłkarzom zespołu RKS Radomsko, którzy rywalizowali z drużyną z Polkowic w czerwcu 2005 r.

Prokurator dodała, że oskarżenia obejmują zdarzenia korupcyjne dotyczące 40 meczów polkowickiej drużyny w sezonach 2003/2004 i 2004/2005. Proponowane i wręczane korzyści majątkowe wynosiły od kilku tysięcy do nawet 100 tys. zł.

Spośród 48. oskarżonych, 27 osób złożyło wnioski o dobrowolne poddanie się karze.

źródło: PAP
-> http://www.90minut.pl/news/119/news1196 ... owice.html
Z minuty na minute robi sie coraz ciekawiej... :)
Ostatnio edytowano 2010-03-30, 2:53 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-03-30, 2:42 pm

A jak Prokuratura prześle akt oskarżenia wobec Rudego i innych złodziei od nas to my tez odpadniemy ? To, że PZPN ukarał klub Polkowice degradacją to jedna sprawa a sprawa karna osób w to zamieszanych to druga. U nas (mam nadzieję) że będzie tak samo. Przecież gnida Rudy nie poniósł żadnych konsekwencji prawnych !!!
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-03-30, 2:49 pm

August napisał(a):A jak Prokuratura prześle akt oskarżenia wobec Rudego i innych złodziei od nas to my tez odpadniemy ? To, że PZPN ukarał klub Polkowice degradacją to jedna sprawa a sprawa karna osób w to zamieszanych to druga. U nas (mam nadzieję) że będzie tak samo. Przecież gnida Rudy nie poniósł żadnych konsekwencji prawnych !!!

Racja....Rudy bez kary.
Kara dla Polkowic to pikus...chetnie bym ja przedluzyl. Jeszcze kara dla Jagielonii-degradacja..ktora ciagnie sie w sadach i chyba komplet. Jeden mecz sprzedany powinien byc karany degradacja(a nie kto da wiecej). Tabela karna od 1 meczu do 5ciu-- 4pkt...itd...smiech na sali.
Zaraz uszlyszymy,ze Janusz tez jest zamieszany....nie wieze,ze braciszek nie wiedzial nic o braciszka kopertach. Doczepic sie do niego moga,bo to PZPN.

Za jakie sezony Gornik zostal zegradowany do IV ligi ? Zostal za 60 meczow,a mowa o 40stu...sie cos nie klei,czyz to nie czasami dodatkowe mecze,czy kara dla winowajcow za stare.
Ostatnio edytowano 2010-03-30, 2:58 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
patrios91

Postprzez August 2010-03-30, 2:57 pm

Ja bym chciał znać wykaz wszystkich 28 spotkań kupionych przez Rudego. Do tej pory wydawało mi się, że chodzi o co najwyżej kilka (udowodnionych) meczy z czego część to bukmacherka grajków. Przy okazji stawiam pytanie, czy ico mają na sumieniu ci wszyscy ludzie, którzy wtedy pracowali w klubie i pracują teraz. Choć formalnie nie byli zakuci w kajdanki.
August

Postprzez django 2010-03-30, 3:22 pm

August napisał(a): Przy okazji stawiam pytanie, czy ico mają na sumieniu ci wszyscy ludzie, którzy wtedy pracowali w klubie i pracują teraz. Choć formalnie nie byli zakuci w kajdanki.

Lepiej nie ruszać tego tematu. Pamiętasz co było niedawno na forum jak Jaroszewski w felietonie wspomniał jednym zdaniem o korupcji w Zagłębiu? Ja tylko czekam aż sprawa trafi na wokandę. Mam nadzieję, że się doczekam.
django

Postprzez August 2010-03-31, 12:04 pm

django napisał(a):
August napisał(a): Przy okazji stawiam pytanie, czy ico mają na sumieniu ci wszyscy ludzie, którzy wtedy pracowali w klubie i pracują teraz. Choć formalnie nie byli zakuci w kajdanki.

Lepiej nie ruszać tego tematu. Pamiętasz co było niedawno na forum jak Jaroszewski w felietonie wspomniał jednym zdaniem o korupcji w Zagłębiu? Ja tylko czekam aż sprawa trafi na wokandę. Mam nadzieję, że się doczekam.

Pierwsze zdanie wiele mi mówi . I nic dodawać nie trzeba. Przykład Polkowic pokazuje, a właściwie daje nadzieję, że akt oskarżenia wobec tych, którzy okradali klub i kibiców wpłynie w końcu do sądu. I mam również nadzieję, że zostaną w końcu ukarani. I chciałbym rownież, iż jeśli są jeszcze tacy, których nie udało się z różnych przyczyn złapać, złapani i ukarani zostaną. Nie wiem czy jeszcze tacy są, ale widziano osoby związane z Załębiem, które bladły i oblewały się potem na widok radiowozu.
August

Postprzez patrios91 2010-03-31, 1:03 pm

W Motorze tez osadzaja teraz winnych. Moze i wezma sie za d*pe ludziom korumpujacych Zaglebie.
-> http://www.90minut.pl/news/119/news1196 ... karze.html
patrios91

Postprzez nexus7777 2010-04-01, 8:43 am

Stołek Grzegorza Laty zagrożony
SĄD O LEGALNOŚCI ZJAZDU WYBORCZEGO ZZPN
Stołek Grzegorza Laty zagrożony
Będą potrzebne nowe wybory?
W czwartek Sąd Apelacyjny w Szczecinie wyda wyrok w sprawie legalności zjazdu wyborczego Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej z 2008 roku. Jeśli ten okaże się niezgodny z prawem, możliwe że Grzegorz Lato będzie musiał pożegnać się z funkcją szefa polskiej piłki nożnej.
W listopadzie ubiegłego roku Sąd Okręgowy unieważnił wybór Jana Bednarka na prezesa, a także wybór pozostałych organów Zachodniopomorskiego ZPN: zarządu, Komisji Rewizyjnej, Sądu Koleżeńskiego oraz delegatów wojewódzkich na zjazd PZPN.
PZPN. Łączy nas... niechęć?
Miało być pięknie, a wyszło... jak zwykle. Polski Związek Piłki Nożnej... czytaj więcej »

Uprawomocnienie wyroku może być jednak także podstawą do unieważnienia wyborów władz PZPN z października 2008 roku, kiedy prezesem został Grzegorz Lato. W zjeździe wtedy uczestniczyli przedstawiciele województwa zachodniopomorskiego delegowani niezgodnie z prawem.

Zjazd niezgodny z prawem?

Podstawą do wyroku unieważniającego decyzje Walnego Zgromadzenia ZZPN były błędy proceduralne oraz udział - zdaniem inicjatorów pozwu - osób nieuprawnionych. Niektórzy uprawnieni do udziału w obradach mieli nie otrzymać również powiadomienia o terminie zjazdu. ZZPN tłumaczył to strajkiem na poczcie.
Greń podpadł i odpadł
Kazimierz Greń już nie jest delegatem ds. bezpieczeństwa. Zarząd Polskiego... czytaj więcej »

Kiedy na obradach okazało się, że nie było quorum - wyznaczono kolejny termin Walnego Zgromadzenia, które miało się rozpocząć godzinę po pierwotnym terminie, co również miało być niezgodne z prawem. Według inicjatorów pozwu, przynajmniej 28 osób uczestniczących w zjeździe nie miało do tego uprawnień.

W dniu wydania wyroku w pierwszej instancji ZZPN złożył oświadczenie, że nie zgadza się z przedstawioną przez szczeciński sąd sentencją wyroku i podkreślił, że "Walne Zgromadzenie Sprawozdawczo Wyborcze (...) odbyło się z zachowaniem wszelkich przepisów powszechnie obowiązującego prawa i statutu ZZPN".

nsz//kdj

http://www.tvn24.pl/-1,1650359,0,1,stol ... omosc.html
nexus7777

Postprzez Dobromir01 2010-04-06, 9:43 pm

Tego sie obawiałem.
Hytry tylko pobiadolił jaki to jest nieszczęśliwy, ze Dziady z PZPNu zamkneli nam stadion.
Chyba ma nas kibiców w dupie- bo nic nawet nie wspomniał na oficjalnej ze złozyl jakies odwołanie czy cos w tym temacie.
Dobromir01

Postprzez August 2010-04-06, 9:48 pm

Dobromir01 napisał(a):Tego sie obawiałem.
Hytry tylko pobiadolił jaki to jest nieszczęśliwy, ze Dziady z PZPNu zamkneli nam stadion.
Chyba ma nas kibiców w dupie- bo nic nawet nie wspomniał na oficjalnej ze złozyl jakies odwołanie czy cos w tym temacie.

Własnie dlatego Pezetpeen nam w taki sposób zamknął stadion. Oni dobrze wiedzą, że działacze Zagłębia pod tym względem to - za przeproszeniem - mamlasy, którym można wszystko nawrzucać i się nic nie stanie. Z taka Pogonią wiadomo, że tak łatwo nie pójdzie bo taki Prezes Kałużny ma po prostu jaja.
August

Postprzez patrios91 2010-04-06, 9:51 pm

August napisał(a):
Dobromir01 napisał(a):Tego sie obawiałem.

Własnie dlatego Pezetpeen nam w taki sposób zamknął stadion. Oni dobrze wiedzą, że działacze Zagłębia pod tym względem to - za przeproszeniem - mamlasy, którym można wszystko nawrzucać i się nic nie stanie. Z taka Pogonią wiadomo, że tak łatwo nie pójdzie bo taki Prezes Kałużny ma po prostu jaja.

Najlepsze jest to,ze mozna to stwierdzic nie zagladajac mu w gacie...
patrios91

Postprzez cala 2010-04-28, 9:44 pm

Troche odswiezymy temat ;)
Tak sobie ogladalem Barcelone z Interem i zastanawiam sie czy PZPN zamknie stadion Barcelonie za zachowanie kibicow po zakonczonym meczu :)
cala

Postprzez patrios91 2010-04-28, 9:52 pm

cala napisał(a):Troche odswiezymy temat ;)
Tak sobie ogladalem Barcelone z Interem i zastanawiam sie czy PZPN zamknie stadion Barcelonie za zachowanie kibicow po zakonczonym meczu :)

? eeee to mial byc zart ?
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna