Ankieta na SG dotyczaca koloru strojów meczowych

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Ankieta na SG dotyczaca koloru strojów meczowych

Postprzez barthez 2008-07-09, 9:30 am

Ludzie kochani, bo mi zaraz pikawa stanie. Co to za rewia mody!
Od kiedy to po przeszło 100 latach działalności klubu pyta się kibiców, w jakich strojach ma grać zespól u siebie. Gdyby, Joan Laporta zapytał kibiców, w jakich strojach ma grac Barca u siebie, nazajutrz nie był by prezesem. Owszem, wyjazdówki się zmieniają i oto ewentualnie, bardzo ostrożnie można pytać.
Niech wreszcie się to uporządkuje! Kiedy pierwszy raz poszedłem na Ludowy zobaczyłem piłkarzy w JEDNOLITYCH CZERWONYCH STROJACH z łukowatym napisem Zagłębie na piersi
Statystycznie Zagłębie u siebie najczęściej widziałem w czerwonych. Tak też powinno zostać. Nie róbmy sobie jaj z historii.
Dodatkowo zestawienie kolorystyczne czerwieni z zielonym jest bardzo trudne. Mieszanie wszystkich barw w jednym stroju to nieporozumienie, chyba, że jeden kolor dominuje w 90 % a pozostałe to delikatne wstawki.
Mam nadzieję ze zwycięży zdrowy rozsądek a nie młodzieńcza fantazja(młodzież gremialnie głosuje na to dziwne zestawienie nie bacząc na historię klubu)
Najlepiej też jakby wypowiedział się ktoś z większym stażem niż mój i wiedzą historyczną.
U siebie tylko w czerwonych. Niech Zagłębie gra wreszcie w jednym zestawie kolorystycznym, co sezon. Twórzmy historię klubu. Historyczny znak na piersiach piłkarzy już jest, teraz czas na barwy.
barthez

Postprzez maciek123 2008-07-09, 9:36 am

Ja jestem za jednolitym czerwonym u siebie i jednolite biale lub zielone wyjazdowe !!
maciek123

Postprzez paflo 2008-07-09, 10:17 am

nie po to jestesmy czerwonym zaglebiem zeby grac w zielonych.czerwone z delikatnymi wstawkami to jest to
paflo

Postprzez kriss68 2008-07-09, 10:28 am

Gdzie ty widzisz historyczny znak ??
Koszulki na sparingach nowej firmy ale logo stare / trójkąt w piłce /.
Pewnie dalej nie ma porozumienia z D. Kisielem.
Barwy / jak powtarzał wielokrotnie spiker przed meczem / tradycyjne czerwono-zielone żadnej ! całkowitej czerwieni.
kriss68

Postprzez barthez 2008-07-09, 10:54 am

Barwy / jak powtarzał wielokrotnie spiker przed meczem / tradycyjne czerwono-zielone żadnej ! całkowitej czerwieni.[/quote]

Od kiedy to Zagłębie ma barwy czerwono zielone? Nie wiem może mówimy o jakich dwóch różnych klubach?
Nie przypominam sobie te dwadzieścia kilka lat temu aby grali w takich zestawach?
Owszem w pewnym momencie zaczął się okres "kolorowych jarmarków" który nieustannie trwa do dziś! Dzięki czemu to w jakich strojach w danym sezonie zagra jest zagadką do pierwszego meczu.
Spiker sobie może mówić. Zagłębie grało w czerwonych i basta. Barwy to jedno a stroje drugie. Nie myl tu kolego pojęć i obudź się wreszcie. Tu chodzi o historię i tradycje a nie jakieś widzimi się kibica!!!
barthez

Postprzez psv 2008-07-09, 11:03 am

barthez i tu się z tobą całkowicie zgadzam. Trzymajmy się czerwieni i basta, nie możemy wyglądać jak cyrk.
psv

Postprzez ZAGLEBIAK00 2008-07-09, 12:02 pm

i ja też się z tobą zgadzam tylko ten czerwony powinien być żywy anie jak wyblakły ale to już szczegół barthez masz u mnie poparcie
ZAGLEBIAK00
Mistrz ortografii

Postprzez Persymona 2008-07-09, 12:27 pm

Ja zgodzę się na każdy kolor koszulki,ważne aby koszulka była charakterystyczna i aby kolor obowiązywał na lata.Też postawiłbym na czerwony,zresztą nie problem dogadać się z Vigo aby zrobili czerwone koszulki,zarząd musiał by jedynie oficjalnie ogłosić iż oficjalnym kolorem koszulek Zagłębia Sosnowiec będzie kolor czerwony,każdy to zaakceptuje i przy okazji nawet My kibice będziemy stworzyć pierwszy kibicowski marketing.

Dość z grą w koszulkach w kolorze tęczy !!!

PS.Zapraszam do tematu "Vigo-nowy sponsor techniczny Zagłębia"-tam ustalmy co i jak.I przedstawmy zarządowi jak wygląda nasze zdanie.
Persymona

Postprzez Przemek26 2008-07-09, 12:29 pm

kriss68 napisał(a):Gdzie ty widzisz historyczny znak ??
Koszulki na sparingach nowej firmy ale logo stare / trójkąt w piłce /.
Pewnie dalej nie ma porozumienia z D. Kisielem.
Barwy / jak powtarzał wielokrotnie spiker przed meczem / tradycyjne czerwono-zielone żadnej ! całkowitej czerwieni.

Jak byś przejrzał forum znalazłbyś informację że te koszulki w sparingach to stare stroje z ME
Przemek26

Postprzez novack 2008-07-09, 1:50 pm

A oto przykład jak można połączyć na koszulce trzy kolory, w tym czerwień i zieleń.
http://pl.wikipedia.org/wiki/NEC_Nijmegen
Wyobraźmy sobie, że czarne rękawy, spodenki i getry zastępujemy bielą i mamy charakterystyczny tylko dla Zagłębia strój. Podałem pierwszy z brzegu przykład.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez barthez 2008-07-09, 2:11 pm

Źle by to nie wyglądało(w przeciwieństwie do zielonych koszulek, czerwonych spodenek i białych getrów, czy na odwrót)
Szkopuł w tym że moim zdaniem drużyna Nec Nijmegen gra w tych strojach( o takim układzie) od początku swojego istnienia. Większość klubów w europie na świecie gra w strojach których wzór(układ) kształtował się kiedy te kluby powstawały.
My po stu latach istnienia klubu pytamy jakie kolory i w jakiej ilości. Chyba nie tak to powinno wyglądać, skoro da się powiedzieć że z pewnymi wyjątkami Zagłębie grało w czerwonych kostiumach w meczach u siebie najczęściej to nie ma o czym dyskutować.
Aż strach pomyśleć co by było gdyby zapytano w ankiecie z kim Zagłębie powinno mieć zgodę. Pewnie też wyszły by jakieś głupoty.
Historii się nie zmienia, ją się pielęgnuje.
barthez

Postprzez michaelus 2008-07-09, 9:06 pm

Problemem jest to, że jeszcze nigdy nie widziałem Zagłębia grającego całą rundę w jednym zestawie barw. Niestety wyglądało to z lekka na A klasę gdzie kluby mają co mecz inny kolor strojów.

Dlatego ankieta jest jak najbardziej na miejscu. Z barw jakie w ostatnim czasie widziałem przypadły mi do gustu jedynie białe koszulki z jednym czerwonym i drugim zielonym rękawem. To naprawdę było ciekawe połączenie wszystkich barw klubowych. Całkowitym nieporozumieniem były jednolite zielone stroje, na których nie można nawet było doczytać się nazwisk zawodników czy reklamy Ergomu.

Osobiście zagłosowałem na stroje czerwono-zielono-białe, ale najważniejsze żebyśmy w końcu mieli jeden stały zestaw barw (+ oczywiście rezerwowy). Wtedy powyższa poruszałaby kwestie tradycji a nie indywidualnych doznań estetycznych.
michaelus

Postprzez kriss68 2008-07-09, 10:57 pm

[ Dodano: 2008-07-10, 12:25 am ]
barthez napisał(a):Barwy / jak powtarzał wielokrotnie spiker przed meczem / tradycyjne czerwono-zielone żadnej ! całkowitej czerwieni.

Od kiedy to Zagłębie ma barwy czerwono zielone? Nie wiem może mówimy o jakich dwóch różnych klubach?
Nie przypominam sobie te dwadzieścia kilka lat temu aby grali w takich zestawach?
Owszem w pewnym momencie zaczął się okres "kolorowych jarmarków" który nieustannie trwa do dziś! Dzięki czemu to w jakich strojach w danym sezonie zagra jest zagadką do pierwszego meczu.
Spiker sobie może mówić. Zagłębie grało w czerwonych i basta. Barwy to jedno a stroje drugie. Nie myl tu kolego pojęć i obudź się wreszcie. Tu chodzi o historię i tradycje a nie jakieś widzimi się kibica!!![/quote]

Na wielu historycznych zdjęciach Zagłębie ma czerwone koszulki ale NA PEWNO NIE SPODENKI one są BIAŁE
Stroje z Ekstraklasy były niczego sobie /zrobić krótki rękaw parę wstawek /
http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/2 ... ropped.jpg
kriss68

Postprzez barthez 2008-07-10, 7:22 am

kriss68 napisał(a):[ Dodano: 2008-07-10, 12:25 am ]
barthez napisał(a):Barwy / jak powtarzał wielokrotnie spiker przed meczem / tradycyjne czerwono-zielone żadnej ! całkowitej czerwieni.

Na wielu historycznych zdjęciach Zagłębie ma czerwone koszulki ale NA PEWNO NIE SPODENKI one są BIAŁE
Stroje z Ekstraklasy były niczego sobie /zrobić krótki rękaw parę wstawek /
http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/2 ... ropped.jpg

Czyli jednak do czegoś zmierzamy!!!
Da się pogrzebać w histrorii i coś ustalić.
Potwierdza to moją tezę że zestawienie czerwone koszulki, zielone spodenki, białe getry jest księżycową wizją.
Zestaw musi być jak najbardziej zbliżony do tego co pojawiało się przez 100 lat funkcjonowania klubu. Ostatnich kilku lat nie brał bym serio w tym temacie.
Ten klub odradza się po raz kolejny po ciężkim upadku. Wydaje mi się że to dobry moment aby wreszcie ustalić jeden wzór strojów meczowych u siebie.
Zestaw biały z dwoma rękawami w kolorze czerwonym i zielonym być może byłby dobry jako wyjazdowy.

Liczę na rozsądek zarządu klubu w tym temacie. Powrót do historycznego najpiękniejszego pod słońcem herbu był dobrym i pożądanym przez kibiców sygnałem.
Teraz czas na stroje, ale nie udziwniajmy i nie róbmy nic na siłę!
barthez

Postprzez adas 2008-07-10, 7:24 am

barthez napisał(a):Potwierdza to moją tezę że zestawienie czerwone koszulki, zielone spodenki, białe getry jest księżycową wizją.
Być może księżycową wizją, jednak jak zerkniesz na wynik sondy, ta "księżycowa wizja" zdecydowanie prowadzi.
adas

Następna strona

Powrót do Piłka nożna