Cena Biletów... Wprowadzenie Normalnych i Ulgowych...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Cena Biletów... Wprowadzenie Normalnych i Ulgowych...

Postprzez Cooba 2006-03-12, 10:51 pm

Mam 15 lat i za obejrzenia meczu jestem zmuszony zapłacic 12 zł, a powinienem zapłacić 50% na legitke. Za zobacze takich gwiazd jak M.Wlazły, Ignaczak, Winiarski, Szczerbaniuk, którzy są znani w całej Polsce, zapłaciłem 4 zł. Uważam ze to przesada bym za zobaczenie piłkarzy, których oprócz kilkuset Sosnowiczan - nikt nie zna, płacił az 12 zł. To GRUBO za dużo... podpisujcie sie co o tym sądzicie... A i jeszcze tak sobie myśle ile będe musiał płacic za zobaczenie Zagłębia w 1 lidze chyba z 30 zł ;/ , a gdy KSZO było jeszcze w 1 lidze to za mecz z Wisłą (który przgrali 0:1) zapłaciłem za siebie 5 zł... Pozdro...
Cooba

Postprzez WOJTEK 2006-03-12, 10:52 pm

Teamt rzeka. Poruszany wiele razy. Jest taka opcja: szukaj.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Stasiek Cięciur 2006-03-12, 10:53 pm

klub nie przyjmuje większości argumentów kibiców( np. powrót do stareg herbu), więc pewnie szanse są minimalne
Stasiek Cięciur

Postprzez Pluto 2006-03-13, 12:45 am

Kup sobie karnet. A jak Ci tak bardzo zależy na oglądaniu gwiazd, to polecam Ligę Mistrzów w telewizji, za darmo zresztą...
Pluto

Postprzez Kamilsts 2006-03-13, 12:57 am

I co to k***a za odpowiedź ???

To może wczuj się w jego sytuacje chcesz coś mieć a Cię na to nie stać ... bo ktoś Sobie wymyślił ceny takie aby Cię odstraszyć ....
Kamilsts

Postprzez BuliMDC 2006-03-13, 4:10 am

Poza tematem postawie Ci wjazd na pierwszy meczyk ale u Nas <priv>
Pozdro
i bez glupich podtekstow
BuliMDC

Postprzez PTAQ84 2006-03-13, 8:55 am

temat poruszany milion razy..i nic to nie zmieniło..
PTAQ84
WOJKOWICE

Re: Cena Biletów... Wprowadzenie Normalnych i Ulgowych...

Postprzez Pasta 2006-03-13, 9:24 am

Cooba napisał(a):Za zobacze takich gwiazd jak M.Wlazły, Ignaczak, Winiarski, Szczerbaniuk, którzy są znani w całej Polsce, zapłaciłem 4 zł.

No tak ale zapłaciłeś te 4 zł za to żeby zobaczyć drużynę która przegrywa prawie wszystko z góry do dołu. Zresztą ceny biletów na Kaziki są pewnym precedensem bo nigdzie w Polsce nie są one tak tanie. W zeszłym sezonie kosztowały przecież 10 i 15zł, a więc dla wielu były nawet droższe niż na Zagłębie. Trudno oczekiwać, że inni też tak obniżą ceny. Rozumiem że 12zł za bilet to dla niektórych dużo ale porównywalne ceny są wszędzie. Tutaj tylko dwa przykłady, w tym ceny na mecze przytaczanego przez ciebie KSZO
http://www.kszo.net.pl/index.php?module ... comments=1
http://widzew.lodz.pl/news.php?ID=1446&d=5
Pasta

Postprzez emdżej 2006-03-13, 9:34 am

Na dowód tego, że inni też mają drogo (wprawdzie to bilet na trybunę krytą, ale mimo to cena zwala z nóg nawet mimo obniżki o połowę).

http://img164.imageshack.us/my.php?image=mr130019bq.jpg

Ale mimo wszystko bilety ulgowe powinny być....może nie za połowę ceny normalnego, ale chociażby za 8-9zł.

I mówię ogólnie więc z góry uprzedzam, żeby mnie nie krytykować za wypowiedzi w kwestii biletów bo ich nie kupuję.
emdżej

Re: Cena Biletów... Wprowadzenie Normalnych i Ulgowych...

Postprzez Gość 2006-03-13, 9:49 am

Pasta napisał(a): porównywalne ceny są wszędzie.

Ceny biletów (kluby pierwszo i drugo ligowe z woj.śląskiego
Odra W kryta 35 , otwarta 20 , srojące 15 , młodzież do lat 16- 5pln
Górnik-25 trybuna górna , 20 trybuna dolna , 15 wejściowy ,5 ulgowy
Szczakowianka- kryta 12 , 7 miejsca pozostałe i 3 bilety dla młynu
Piast-10 normalny i 5 ulgowy
TSP-15 kyta , 10 otwarta , 5 ulgowy
Polonia-12 normalny i 8 ulgowy
Może zamiast porownywac sie do Widzewa zobaczmy jak wygląda sytuacja cenowa nieopodal nas (zbliżone jak nie identyczne warunki ekonomiczne).Doskonale rozumiem mlodszego kolege.Pisałem kiedyś na tym forum , że wielu moich kumpli (zaznaczam Wiernych Kibiców Zagłębia) zrezygnowało z chodzenia na mecze właśnie przez wzgląd na kasę....Sytauacja ekonomiczna Zagłebia Dąbrowskiego wyglada niestety tragicznie i nie piszcie tutaj że ktoś może zbierac przez 2 tygodnie na bilet ...Skoro tak jak napiszal Wojtek ten temat byl poruszany wiele razy to logiczne jest to że problem istnieje i nie jest wcale mały.Staciek Cięciur napisał z koleji :klub nie przyjmuje większości argumentów kibiców( np. powrót do stareg herbu), więc pewnie szanse są minimalne.....
WIĘC MOŻE ZRÓBMY COŚ A ŻEBY TE ARUMENTY ZACZĘŁY TRAFIAC DO DZIAŁACZY DLA KTÓRYCH NASZ KLUB I MY TO ZŁO KONIECZNE , MOŻE ZRÓBMY COŚ CO SPOWODUJE ŻE TE "MINIMALNE SZANSE" SIĘ ZWIĘKSZĄ.......
Gość

Postprzez emdżej 2006-03-13, 9:56 am

Psiqus zgadzam się. Ceny są porównywalne i niemal wszędzie zbliżone. Z tą różnicą jeszcze, że w większości przypadków są bilety ulgowe. Co stanowi także utrudnienie dla ojców chcących wszczepić zamiłowanie do piłki swoim synom. Z drugiej strony na hokeju mamy bilety ulgowe i lata pełno rozwrzeszczanej dzieciarni po trybunach. Te sprawy jak każde mają swoje blaski i cienie. I jak w tym kraju zrobić coś, żeby wszyscy byli zadowoleni? ;)
emdżej

Postprzez Gość 2006-03-13, 10:02 am

emdżej napisał(a): Z drugiej strony na hokeju mamy bilety ulgowe i lata pełno rozwrzeszczanej dzieciarni po trybunach ;)

Niigdy nie byłeś dzieckiem :?: :?: :?: Chyba lepiej , że dzieciaki przychodzą na mecz , może nie wszyscy ale częśc z nich na pewno kiedyś będzie zagorzałymi Fanatykami Zagłebia(ja sam podobno w wózku a potem na ławkach darłem ryja aż miło :wink: )
Gość

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-03-13, 11:35 am

Cooba - ma 100 % racji mlodzi ludzie w jego wieku powinni kupowac
bilety ulgowe na mecze Zaglebia. Przeciez jest rzecza oczywista
ze jest to korzysc bardzo duza nie bede podawal szczegolow, ale wlasnie
tacy mlodzi ludzie staja sie zagorzalymi KIBICAMI ZAGLEBIA.
Klub robi blad nie wprowadzajac biletow ulgowych.
Pozdrawiam wszystkich
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez SCORPARO 2006-03-13, 12:34 pm

... jestem podobnego zdania co Psiqs. Czasu między meczami " u siebie" jest dość , aby wysupłac 12 PLN na bilet. Przysłowiowe 1 Pivo mniej i przez 14 dni po jednej złotóweczce odłoży. Co do ulgowych bilecikow: klub rzeczywiście daje D***, natomiast dla kogoś naprawę chcącego obejrzeć Zagłębie Sosnowiec w "akcji" 12 PLN nie powinno stanowic problemu (nie mowie że to mało dla ludzi w wieku 15 lat biorąc pod uwage ograniczana mozliwosc zarobkowania).
SCORPARO

Postprzez MrCricket 2006-03-13, 1:33 pm

Wszyscy(prawie) mamy podobne zdanie na ten temat. Ale co to obchodzi decydentów ? Oni takie pomysły, gdzie zmniejszą się wpływy z biletów, mają tam gdzie się kończy jelito grube.

Pierwsze pytanie tego wywiadu wyjaśnia wszystko:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/wywiady/showwywiad.php3?idw=52
MrCricket

Następna strona

Powrót do Piłka nożna