przez kwachu 2005-11-20, 12:17 pm
Zakładam nowy temat - jesień 2005 już za nami. Według mnie runda średnia. Szóste miejsce w tabeli nie odpowiada naszym ambicjom, ale pozycja wyjściowa do ataku na 1 lub 2 miejsce jest niezła. Głupio stracone punkty w meczach na Ludowym spowodowały, że na wiosnę będziemy mieli sporo emocji. Gdyby nie mecze z Heko, Lechią i Polkowicami, w których straciliśmy 7 punktów, mielibyśmy pozycję lidera, ale może to i lepiej że tak się nie stało, gdyż wszyscy wpadliby w samozadowolenie. A według mnie, żeby na spokojnie włączyć się do walki o awans potrzebne są zmiany - po jednym nowym zawodniku do każdej formacji. O konkurencji na bramce jest już w paru innych tematach, pozycja rozgrywającego to także bolączka naszej drużyny. Konkurencja dla Pitrego i Zubanowicza w ataku (wobec słabiutkiej postawy Małochy) też musi być. Jeśli transfery będą udane i trener Tochel poprowadzi nas jeszcze w rundzie wiosennej jestem optymistą. Dodatkowo nalezy zwrócić uwagę, że mecze z całą czołówką (Widzew, ŁKS, Jagiellonia, KSZO, Śląsk) gramy na Ludowym. Oby były to spotkania co najmniej w takim stylu jak mecze ze Śląskiem Wrocław w III lidze lub Ruchem w II. Głośny doping i równie dobra gra piłkarzy. I tym optymistycznym akcentem zakończę rundę jesienną :wink: