KOMU PODZIEKUJE KRZYSZTOF TOCHEL

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mały 2004-11-16, 9:53 am

Po informacjach w dzisiejszej prasie nie liczyłbym na wielkie wzmocnienia.
Włosi zaproponowali kasę na jednego zawodnika do pierwszego składu-czytaj " bramkarz" i na jednego perspektywicznego - typu" Pitry" czyli tani. Na pozostałe transfery klub będzie musiał wysłupłać pieniądze ze sprzedaży obecnych zawodników. Czyli wielkiej rewolucji nie będzie !
mały

Postprzez zgredos 2004-11-16, 10:02 am

Cygan napisał(a):]Panowie: nie patrzcie na każdego zawodnika sprowadzonego do naszego klubu, jakby to miał być wielki gwiazdor, który sam nam bedzie mecze wygrywał!!![/b]

.

Moim zdaniem zawodnika kupuje się po to żeby wzmocnił zespół a nie po to żeby siedział na ławie lub u lekarza
zgredos

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-11-16, 10:05 am

Nie moge zgodzic sie z twierdzeniem ze A.BALA nie chcial grac dla ZAGLEBIA natomiast nie akceptuje tez twierdzenia za MALOMOWNOSC przeszkadzala A.BALA w grze. W moim odczuciu to byly inne przyczyny - jak podaje Kol. IQ zawodnik ten tylko w 9 nie calych meczach. I tak sie ma ze wszystkimi zawodnikami, ktorzy przyszli do ZAGLEBIA i tak: Bugaj, Kitowicz, Malinowski etc.

Twierdze ze usytuowanie druzyn - mam na mysli rezerwy i pierwsza druzyne dzieli z aduza przepasc tj. A-klasa a II liga. Wybaczcie ale zawodnicy II Ligi nie moga byc porownywani z A-klasa i grac w niej jako przygotowanie do spotkan II ligowych. Sadze ze to powinna byc druzyna w IV lidze mozna by robic jakies porownania. No Koledzy a gdzie PRESTIZ- zawodnik I-ligowy gra w A-klasie przyklad A.Bala.

A prosze kto mi odpowie dlaczego w rezerwach nie graja Trescinski, Ujek, Lachowski itd.

Od samego poczatku proponowalem aby A. Bala dac szanse gry - nie dostal Ktr. rozwiazal, nie ma sprawy NIEPRZYJEMNY ZAPACH POZOSTAL I WSTYD.

Nowe twarze w druzynie po I rundzie rozgrywek II ligowych nie widac aby osoby odpowiedzialne za transferydzialaly preznie. Nie ma najmniejszej pewnosci ze przyjda Berensztajn, Kolendowicz czy inni - mam na mysli doswiadczonych zawodnikow zdolnych do gry od wczoraj.

Szczakowianka sie sypie a M. Iwanski mysli o Lubinie a nie o Sosnowcu. Stawiam sobie pytanie czy mlody pomocnik (podpisal Ktr. z dniem 1.12.br) pociagnie gre ZAGLEBIA w nastepnej rundzie. On powinien przez jakis czas zdobywac doswiadczenie u boku starszego Kolegi, jest to zawodnik w ktorego trzeba zainwestowac aby miec w przyszlosci pozytek.

Moje mieszane uczucia o znaczacych perspektywicznych wzmocnieniach pozostaja bez pokrycia, bo wlasciciel prawdopodobnie DUZEJ KASY nie wylozy a za naszych zawodnikow KLUB nie zainkasuje DUZYCH pieniedzy.

Pozostaje nadzieja.-

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Cygan 2004-11-16, 2:32 pm

zgredos napisał(a):
Cygan napisał(a):]Panowie: nie patrzcie na każdego zawodnika sprowadzonego do naszego klubu, jakby to miał być wielki gwiazdor, który sam nam bedzie mecze wygrywał!!![/b]

.

Moim zdaniem zawodnika kupuje się po to żeby wzmocnił zespół a nie po to żeby siedział na ławie lub u lekarza

I z tym sie zgadzam. Ja tylko nadmieniłem,że nie każdy z nabytków od razu będzie gwiazdorem.Nie każdy też ma do tego predyspozycje.Moim zdaniem A. Bała ich nie miał.Tak jak wspominałem, był i jest on tylko ligowym wyrobnikiem, który sam sie nigdy nie wybije ponad przecietnośc drużyny.Moim zdaniem dostał za mało czasu na pokazanie swych możliwości i wkomponowanie sie do składu - przede wszystkim.
Cygan

Postprzez Krecik 2004-11-16, 2:39 pm

Gazeta Wyborcza
Zagłębie Sosnowiec opuści w przerwie zimowej pięciu, może sześciu zawodników. Trener Krzysztof Tochel nie chciał wczoraj mówić, kto znajdzie się na tej liście. - Okres roztrenowania zakończymy 31 listopada i wtedy będzie można mówić o rozstaniach. Co, teraz mam podziękować połowie drużyny? Przecież nie miałbym z kim trenować! Zresztą może działacze już zdecydowali za mnie? Może już nie jestem trenerem? Nie wiem - mówi.

W klubie spekuluje się, kto może opuścić drużynę. Najczęściej padają nazwiska: Łukasza Antczaka, Radosława Bugaja, Jarosława Raka, Marcina Drzymonta oraz Grzegorza Kurdziela. Wcześniej podziękowano już Adamowi Bale.

Wypożyczeni do innych zespołów mogą też być wychowankowie klubu Przemysław Broczkowski i Patryk Stemplewski. Kto na ich miejsce? - Potrzebuję zawodników, którzy będą boiskowymi wojownikami - podkreśla trener. Może być jednak i tak, że rozstań będzie mniej, bo na rynku nie ma zbyt wielu wartościowych piłkarzy z kartami na ręku, a głównie takich szukają w Sosnowcu.

Przygotowania do rundy rewanżowej Zagłębie rozpocznie 4 stycznia. Sosnowiczanie pojadą na dwa obozy do Międzybrodzia i Dzierżoniowa. W planach był też wyjazd do Turcji. - To miała być nagroda za dobre wyniki, nie ma więc o czym mówić - kończy trener.
Krecik
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna