przez Krecik 2004-11-16, 2:39 pm
Gazeta Wyborcza
Zagłębie Sosnowiec opuści w przerwie zimowej pięciu, może sześciu zawodników. Trener Krzysztof Tochel nie chciał wczoraj mówić, kto znajdzie się na tej liście. - Okres roztrenowania zakończymy 31 listopada i wtedy będzie można mówić o rozstaniach. Co, teraz mam podziękować połowie drużyny? Przecież nie miałbym z kim trenować! Zresztą może działacze już zdecydowali za mnie? Może już nie jestem trenerem? Nie wiem - mówi.
W klubie spekuluje się, kto może opuścić drużynę. Najczęściej padają nazwiska: Łukasza Antczaka, Radosława Bugaja, Jarosława Raka, Marcina Drzymonta oraz Grzegorza Kurdziela. Wcześniej podziękowano już Adamowi Bale.
Wypożyczeni do innych zespołów mogą też być wychowankowie klubu Przemysław Broczkowski i Patryk Stemplewski. Kto na ich miejsce? - Potrzebuję zawodników, którzy będą boiskowymi wojownikami - podkreśla trener. Może być jednak i tak, że rozstań będzie mniej, bo na rynku nie ma zbyt wielu wartościowych piłkarzy z kartami na ręku, a głównie takich szukają w Sosnowcu.
Przygotowania do rundy rewanżowej Zagłębie rozpocznie 4 stycznia. Sosnowiczanie pojadą na dwa obozy do Międzybrodzia i Dzierżoniowa. W planach był też wyjazd do Turcji. - To miała być nagroda za dobre wyniki, nie ma więc o czym mówić - kończy trener.