Sobota, 02.10 godz. 13.00 Radomiak Radom - Zagłębie.S

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Wally 2004-10-03, 1:37 pm

PS Blajpios: Nie pamiętam twojego wpisu, żeby był napisany normalnym polskim językiem, zawsze musisz tak pisać jak co najmniej Nostradamus w swoich przepowiednich. Radom mi się spodobał, nie powiem, ale chodzi mi o centrum, rynek itd. To, co prezentowali kibice Radomiaka było wiejską propagandą. Podczas spacerowania po mieście też mogłem swój osąd na temat ludności miasta wysunąć, więc wysunąłem. Prawdopodbnie Ciebie na tym wyjeździe nie było, więc nie osądzaj moim wpisów, jak nie znasz prawdy. Może przesadziłem z tym totalne, ale jednak coś w tym jest. A prezes spoko koleś :D

PS Adzime: Jeżdżę i jeżdżę na te wyjazdy i Wojtek jest stróżem na nich, a czasem mu się zdarza być MC :wink:

PS Marcin: To był mój pierwszy i ostatni występ jako MC, zostałem wybrany na to stanowisko przez AG i myślę, że było zabawnie, ale wywiązałem się ze swojej "funkcji".
Wally

Postprzez Władek 2004-10-03, 2:12 pm

Mecz dobry, choć trzeba uczciwie przyznać, że Radomiak nic nie pokazał. Z mniej przyjemnych rzeczy: trochę mnie zabolało kiedy kibice Radomiaka wywiesili transparent "pamiętamy jak krzyczeliście precz z warchołami, Radom 1976". Po pierwsze klub Zagłębie nie ma z tym nic wspólnego (Gierek był kibicem Ruchu Chorzów), po drugie i w Sosnowcu i w Radomiu byli ludzie po dwu stronach barykady, i po trzecie wreszcie większości ludzi z tego sektora nie było w 76 na świecie więc nie mają prawa tego pamiętać. To tyle - musiałem sobie pomarudzić. Pozdro dla wszystkich z Warszawy i Zagłębia z którymi piłem od czwartku do dziś. I dla wszystkich pozostałych :)
Władek

Postprzez dziejus 2004-10-03, 4:19 pm

Wladek.chyba rozumie o co Ci chodzi.Nie mozna mieszac polityki do sportu bo w koncu dojdzie do absurdow.Przeciez my tez moglismy pojechac do kazdego miasta Polski z transparentem ''Pamietamy jak krzyczeliscie-POMOZEMY 1970rok'' ale ktory z tych mlodych oszolomow zrozumie o co chodzi i jak to ma sie do sportu.
dziejus

Postprzez Madball 2004-10-03, 5:28 pm

Pod tym adresem mozna sciagnac bramki z meczu Radomiak-Zagłębie.
http://www.tkdami.net/~mariusz12/rks-sosnowiec.avi
Nie ma niestety pierwszej bramki Pitrego.
Madball

o zwalczaniu wieśniactwa

Postprzez Blajpios 2004-10-03, 9:18 pm

do Wally'ego. No, to szkoda. Będzie mi miło, jak się postarasz takich moich, o których piszesz, nie wyrzucać z pamięci, tylko właśnie zapamiętać ;-)
Jak wspominałem, nie ma co z tej kwestii wieśniactwa robić tu w tej chwili sprawy podstawowej. Włożyłem staranie w mój wpis, by były wypunktowane sprawy główne, jak radość ze zwycięstwa i odpowiednie gratulacje, jak również inne sprawy. Właśnie też dlatego, że zauważyłem u Ciebie zdolność różnicowania osądów, refleksji, jak również zdolność zainteresowania tym, co w swej kulturze (zapewne nie "wieśniaczej" tylko miejskiej) czynili mieszkańcy budując miasto - to zdecydowałem się poddać coś pod myślenie. Jak wspominałem, chodzi o coś szerszego niż ta jedna zbitka słowna występująca w tym wypadku... Bo trochę śmieszne jest, że pisze się o "wieśniactwie" tych ludzi a zaraz daje przykład zachowania, które się szanuje. Chodzi o coś więcej - czyli o szacunek dla ludzi, nie wyrażanie pogardy wobec innych z racji swej "rasowej wyższości pochodzących z miasta" - bo właśnie taka postawa pokazuje, że się nie prezentuje tej klasy, która pozwala mówić o jakiejś wielkości człowieka. Dlatego ucieszyłem się, że się jednak zawahałeś, "czy aby to nie przesada z tym określeniem <totalnie>".
Ale nie chodzi o kłótnie. Bardziej o myślenie, co najmniej.
Pozdrawiam!
Blajpios

Postprzez Wally 2004-10-03, 10:07 pm

Ja nie pisze o swojej wyższości, że jestem miastowy. Radom też miasto, tylko mniejsze, u nas np. nie ma tak, że 50 metrów od osiedla 10-piętrowców pasą się krowy, które mieszkańcy tych bloków doskonale widzą.... Zauważyłem, że jest to miasto "starzejące się". Większość ludzi to osoby w podstarzałym wieku. Na pewno zdecydowana większość z nich swoje dzieciństwo spędziło we wsiach. Młodsi strasznie kozaczyli na meczu, cwani byli również przez siatkę. Szkoda tylko, że próbując wykazać kibicom Zagłębia, że są nastawieni na zmiażdżenie nas ,to gdy nasi kibice już rozwalali boczną kratę ich zapał jakoś zmalał, czyżby strach? Ich cwaniakowanie po zakończeniu meczu, również dało się odczuć. Chyba nie znają swojego miejsca w szeregu, ale zobaczymy co pokażą i ilu ich przyjedzie na wiosnę.
Wally

Postprzez Gość 2004-10-04, 3:40 pm

"Ciebie jak siÄ™ opier..., to od razu lepiej grasz"

Napastnik Przemysław Pitry w pięciu ligowych występach w barwach Zagłębia Sosnowiec strzelił już pięć goli. Jeszcze niedawno kopał piłkę w V-ligowej Iskrze Pszczyna.

Podczas zwycięskiego meczu w Radomiu (zdobył dwa gole) opuścił boisko w 85. min. Przez trenera Krzysztofa Tochela został na ławce rezerwowych powitany słowami: - Ciebie jak się opier..., to od razu lepiej grasz.

Więcej - w "Gazecie Wyborczej".

http://sport.onet.pl/988763,wiadomosci.html

Nie wiedzialem gdzie wkleic wiec dalem tutaj
Gość

Postprzez ATR 2004-10-04, 5:12 pm

A propos Przemka Pitrego. Jak donosi dzisiejszy dziennik zachodni Bogdan Maślanka (menedżer działający na rynku skandynawskim) po transferze Stolpy ma już ofertę dla Pitrego. Miałby on przejść testy w szwedzkim Djurgarden. Oferta wpłynęła do klubu ale Zagłębie nie jest zainteresowane sprzedażą piłkarza a sam Pitry chciałby się w Polsce najpierw ograć. Do ponownych rozmów ma dojść zimą.
ATR

Postprzez eMeR 2004-10-04, 7:20 pm

ZAGLEBIE POLEGLO
Kibice Zagłebia stracili w Radomiu dwie flagi, swoja i Legii

to a propos textu ""Ciebie jak siÄ™ opier..., to od razu lepiej grasz"
mam oczywiście rozumieć że to jakaś debilna prowokacja ??
eMeR

Postprzez PawełK 2004-10-05, 6:17 am

Myśle że temat do zamknięcia. Teraz Ruch :twisted:
PawełK
pyszałek

Postprzez Dzik 2004-10-05, 6:26 am

eMeR napisał(a):
ZAGLEBIE POLEGLO
Kibice Zagłebia stracili w Radomiu dwie flagi, swoja i Legii

to a propos textu ""Ciebie jak siÄ™ opier..., to od razu lepiej grasz"
mam oczywiście rozumieć że to jakaś debilna prowokacja ??

No way, niczego takiego nie było :D Było fajnie, kogo nie było niech żałuje
pozdro z Wwy
Dzik

Postprzez bankier 2004-10-05, 7:29 am

ok - temat zamykamy 8)
bankier

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack