PrzeglÄ…d tabel

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez twari 2004-06-22, 10:16 pm

Juz wole tych z PZPN na kacu niz tych z FIFA trzezwych...
twari

Postprzez slawojka 2004-06-29, 2:40 pm

W nowym sezonie, w szeregi III-ligowców weszły Inkopax Wrocław, Polar Wrocław, GKS Jastrzębie, Arka Nowa Sól, TOR Dobrzeń Wielki.
Zatem aż 3 drużyny z Wrocławia.
Czy ktoś może zagrozić Śląskowi w awansie? Odra? Radzionków? Miedź? Raczej nikt inny
slawojka

Postprzez Erazmus 2004-06-29, 2:45 pm

slawojka napisał(a):W nowym sezonie, w szeregi III-ligowców weszły Inkopax Wrocław, Polar Wrocław, GKS Jastrzębie, Arka Nowa Sól, TOR Dobrzeń Wielki.
Zatem aż 3 drużyny z Wrocławia.
Czy ktoś może zagrozić Śląskowi w awansie? Odra? Radzionków? Miedź? Raczej nikt inny

Na razie nic nie wiadomo co będzie ze Śląskiem .

Na dziś wrocławski Śląsk jest III-ligowcem i raczej niewiele może się w tym temacie zmienić. Zawodnicy mają wolne do 5 lipca.

- Nawet nie myÅ›lÄ™ o żadnym wyjeździe. Nie mam na to nastroju – mówiÅ‚ nam wczoraj ze smutkiem w gÅ‚osie bramkarz RadosÅ‚aw Janukiewicz. - Ten tydzieÅ„ spÄ™dzÄ™ we WrocÅ‚awiu.Wszyscy jesteÅ›my smutni. Uważam, że nie zasÅ‚użyliÅ›my na porażkÄ™ z ArkÄ…. Czy mamy żal do Tomka Kosztowniaka? Nie, absolutnie. Nie można caÅ‚ej winy zrzucać na niego, przecież grajÄ…c w dziesiÄ…tkÄ™ też mieliÅ›my dwie stuprocentowe sytuacje. Tomek zachowaÅ‚ siÄ™ nieodpowiedzialnie, ale bardzo to przeżyÅ‚. Z nikim nie rozmawiaÅ‚ – dodaÅ‚ mÅ‚ody bramkarz ÅšlÄ…ska.

W drużynie wrocławskiej szykują się spore zmiany. Swoich piłkarzy z powrotem w Inkopaksie widziałby Paweł Pałys.

- Marcin Wróbel, Radosław Flejterski i Rafał Binda będą grali w naszym zespole. Być może także namówimy do gry Patryka Lipińskiego, któremu skończyła się umowa ze Śląskiem - mówi szef klubu, który po awansie z IV ligi do III w nowym sezonie będzie grał Kątach Wrocławskich.

Być może do Oławy odejdzie Marek Grabowski, gdzie miałby zostać grającym trenerem IV-ligowego MKS-u. W swoim składzie Pawła Sasina widziałby beniaminek II ligi Radomiak Radom. Tyle tylko, że klub z miasta gdzie wychował się Sasza ma spore problemy finansowe i z pieniędzmy na transfery może być w nim krucho. Inną propozycję złożył Sasinowi Lech Poznań.

- Po meczu rozmawiałem z trenerem Lecha Czesławem Michniewiczem, który widziałby mnie w Lechu - potwierdza piłkarz. - Nie było jednak żadnych konkretów. I dopóki ich nie będzie nie ma o czym mówić, nadal gram w Śląsku.

Czy odejdzie także Janukiewicz, którego ambicje siÄ™gajÄ… na pewno wyżej niż III ligi? - Na razie nie dostaÅ‚em żadnych sygnałów o zainteresowaniu mojÄ… osobÄ…. Na pewno stawiÄ™ siÄ™ na treningu 5 lipca. A jeÅ›li pojawi siÄ™ jakaÅ› oferta, to na pewno jÄ… rozważę – skoÅ„czyÅ‚ Janukiewicz.

źródło: Słowo Polskie - Gazeta Wrocławska / Gazeta.pl
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez zgredos 2004-06-29, 4:56 pm

Ja też czytałem że ze Śląska odchodzi kilku piłkarzy. W zeszłym roku kompletowaliście drużynę za pięć dwunasta w tym będzie podobnie? A może to jakaś tradycja?
zgredos

Postprzez Erazmus 2004-06-29, 6:18 pm

Zobaczymy jak będzie w tym roku. Piłkarze mają wolne do 5 lipca . Schetyna już obiecał piłkarzom że od września będzie 2 nowych sponsorów . Kwestią otwartą pozostają czy mu uwierzą bo w minionym sezonie z dotrzymywaniem słowa przez Schetynę nie było za dobrze . Na pewno gdyby udało się utrzymać skład to bylibyśmy murowanym faworytem do zajęcia pierwszego miejsca. Chłopcy się ograli i stanowią naprawdę świetny kolektyw nastawiony na ofensywny , ładny futbol. Z drugiej strony ich wartość bardzo wzrosła i niektórzy spokojnie poradziliby sobie w silnych II ligowych drużynach.
Erazmus
Wrocławianin

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników