ZAGŁĘBIE - OLIMPIA GRUDZIĄDZ / 21.07.2024 / 19:35

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - OLIMPIA GRUDZIĄDZ / 21.07.2024 / 19:35

Postprzez hanson 2024-07-22, 10:34 am

Jeszcze nie wróciłem z urlopu, ale oczywiście nie mogłem przegapić transmisji meczu w TVP Sport. Wygrana 2-1 nad Olimpią Grudziądz to świetny wynik, szczególnie biorąc pod uwagę statystyki - przeważaliśmy w ilości oddanych strzałów, co pokazuje nasze zaangażowanie.

Cieszy fakt, że z jednej z najstarszych drużyn staliśmy się jedną z najmłodszych, co świadczy o potencjale na przyszłość. Zauważyłem, że Biliński miał słabszy dzień i zmarnował kilka okazji, ale za to Mularczyk naprawdę błysnął, jego dośrodkowania były świetne. Sokół mógłby się od niego wiele nauczyć. Snopczyński również pokazał się z dobrej strony, co dobrze rokuje na przyszłość.

Kapitan Niewulis w obronie dał dużo jakości i wnosi również wartości ofensywne. Mimo wszystko, nie popadajmy w hurraoptymizm. Olimpia grała w 10, co miało na pewno wpływ na wynik, a nie wydaje się, żeby była hegemonem 2 ligi. Mamy przed sobą dobre początki, ale wciąż są elementy do poprawy, jak skuteczność. Przy odrobinie szczęścia możemy mieć wiele radości z tej nowej drużyny - chlopaki się dopiero poznają i zgrywają. Valencia też da nam wiele radości, chłop był najlepszym zawodnikiem ekstraklasy I ma potencjał nie tylko na ekstraklase ale i Europę. Sagan musi znaleźć sposób na wykorzystanie jego potencjału. Widzę co chce grać Valencia, gra z klepki i do przodu. Jest niesamowicie szybki. Chłopki parę razy zwolnili grę i mu nie zagrali, ale wierzę że ten potencjał w krótce się odblokuje.
hanson

Postprzez GrubyPerez 2024-07-23, 2:39 pm

ja natomiast uważam, że paradoksalnie- czerwona kartka ( "sędzia" się zagotował- i koledzy z forum znający się na sędziowaniu "od podszewki" pewnie potwierdzą, ze koleś będzie miał fatalne oceny od obserwatora)* - pomogła Olimpii- bo do tego momentu przewaga Naszego Zagłębia była przygniatająca. ( w pewnym momencie w rr było chyba 13-0) . Czerwo wymusiło zmianę taktyki - i Niciński z nią trafił- co nie znaczy że Nasi sobie nie radzili. Raz- stracona bramka ( dejże panie spokój - ta ręka nie była niewidzialna- a boczny to chyba w kiblu był) - nie podłamała - a wręcz wqrwiła Zagłębie. Zgadzam się- że Bila to lepiej gdyby jedną z trzech pozostałych wykorzystał- a nie tego farfocla- niemniej cieszy reakcja).
Też oglądałem z daleka - ale chyba jednak miałem bliżej niż Tomcjo- bo jemu chyba streaming rwał :lol:
Bez obrazy kolego - ale "wygrała drużyna słabsza" ?
Weź to odwiń jeszcze raz ;)
Albo posłuchaj samego Nicińskiego.
Ktoś wspomniał - że Olimpia hegemonem nie będzie- hmm, może- ale wiele punktów faworytom urwie.
Ani chwili nie drżałem o wynik, nie zanotowałem żadnej -jak to nazwać żeby było zrozumiałe, choć wiecie o ci mi chodzi - "sosnowieckiej śmieszności" , co już samo w sobie jest okolicznością nie spotykaną w Zagłębiu od dawna.
Mamy zdaje się jeszcze jednego nieźle rokującego napastnika , który wnet zasili nasze szeregi.
Panie, Panowie- by źle nie odczytać moich intencji- to nie hurraoptymizm- ale przyznać się bez bicia- kto miał dobrze "zrobioną" niedzielę i poranek w pracy - dzięki temu, że przyszła wygrana- i wraca - jak się zdaje normalność?
Każdy mecz będzie trudny - ale w każdym będą się nas obawiać.
Wracają lepsze czasy. I Wam i sobie - tego życzę - i widzimy się niebawem w Bielsku :niezle:
*-edit. W protokole pomeczowym drugie żółtko opisane jako celowe rzucenie piłką w stronę sędziego asystenta - więc jeśli tak- to nie mial wyjścia i drugie żółtko być musiało. Czyli zawodnik bez głowy.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Adam1906 2024-07-23, 8:18 pm

Adam1906

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna