CALISIA Kalisz - ZAGŁĘBIE Sosnowiec sobota 12.04.14r.godz.18

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: CALISIA Kalisz - ZAGŁĘBIE Sosnowiec sobota 12.04.14r.god

Postprzez wilczy_jezdziec 2014-04-14, 8:04 am

Sławek,
nie dziw się ludziom, że są wkurzeni. Ile można na ten awans czekać? A kiedy pojawia się szansa, to nasi zaczynają odpieprzać jakieś cyrki. Kiedyś też myślałem tak jak Ty, ale sezony spędzone w tej II lidze spowodowały to, że doszedłem do wniosku iż jeśli będziemy piłkarzy tylko klepać po takich meczach mówiąc, że spokojnie, nic się nie stało i nic poza tym to będziemy siedzieć w tej lidze jeszcze 20 lat. Pamiętam, że w sezonie 2009/2010 też już awans był na wyciągnięcie ręki i głupia porażka z Elaną, która wtedy także broniła się przed spadkiem, pozbawiła nas tej nadziei i tkwimy tak tu do dzisiaj.
wilczy_jezdziec

Postprzez novack 2014-04-14, 3:14 pm

Jeśli w następnej kolejce "zastepujemy" sobie za jeden punkt ze Zdzichami, czyli przecież rewelacją wiosny, to może okazać się, że dogoni nas Warta, Bytovia odskoczy na 4 punkty, a Chrobry na siedem. Mysleliśmy przecież przed rozpoczęciem wiosny, że możliwe jest dogonienie 2 miejsca, a nikt nie marzył nawet, że góra tabeli zrobi nam tyle miłych niespodzianek. Nie wykorzystaliśmy tego, a obawiam się że takich szans nam już nie dadzą i dogonienie Bytowa i Głogowa może okazać się trudne. Oni juz swoje błędy tej wiosny popełnili.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez RysioLubicz 2014-04-14, 3:57 pm

Znowu pompowanie balona, Smyła robi dobrą robotę, zobaczcie jak zaczynał które mieliśmy miejsce w tabeli.
O ile dobrze kojarzę nie przegrał żadnego meczu! Oni na wyjeździe mają nie przegrywać, na Ludowym za to ma być co mecz 3 pkt. I taką taktyką damy radę awansować. A poza tym, jest jeszcze 10 kolejek do końca w tym dla nas w tym walkower. Skupmy się na sobotnim meczu ze Zdzichami a potem będziemy się martwić co dalej.
Jestem dobrej myśli, w kilka miesięcy nasza sytuacja poszła bardzo do przodu!
RysioLubicz

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-04-14, 7:24 pm

Koledzy - wszystko co piszecie to fakty - tylko proszę - zwracam uwagę
na jeden w tej chwili moment - gdzie by było Zagłębie gdyby oklepało
Bytów na LUDOWYM ? A był to mecz do wygrania bardzo łatwo - tylko
tak wyszło jak wyszło - wielka szkoda.
Zagłębie awansując z drugiego miejsca musi mieć pewna przewagę
punktowa na trzecim zespołem, bo przecież gramy z Rakowem, Kluczborkiem
to są ekipy które walczą o życie. Nie myślę o przegranych meczach bo
to katastrofa. Sobota nerwowa jak każda.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sir 2014-04-16, 10:42 pm

A ja oceniam remis w Kaliszu za cenny. Owszem były dwie bardzo dogodne okazje do zdobycia bramki ale Kalisz też miał swoje. NIE MAMY siły ognia jeśli chodzi o NAPADZIORÓW....a gra jednym napastnikiem cały mecz to trochę mało ( wiem że Jankes kontuzja).

Na plus Sadowski.
Sir

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna