Koniec naszego forum

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Koniec naszego forum

Postprzez zagłębiakos 2013-06-07, 10:05 pm

Czy to koniec tego forum ?? Nic tutaj się nie dzieje !! Nie można z nikim podyskutować , wymienić informacji na temat Zagłębia i polskiej piłki . Panie i panowie czas żeby znowu nasze forum świeciło blaskiem tak jak kiedyś . Zachęcam do wymiany zdań .
zagłębiakos

Re: Koniec naszego forum

Postprzez Tomcjo 2013-06-08, 3:54 pm

Dla mnie to efekt Baczyńskiego . Gdy krytykowalem ograniczenie publiczności na Ludowym niektorzy ganili mnie ze przesadzam ze to dobry krok ekonomicznie . A ja wiem swoje . Kibica łatwiej zniechęcić do przychodzenia na stadion jak go pózniej spowrotem ściągnąć. Kibic dostał sygnał . Jest was mało . Jesteście niepotrzebni . Nowego stadionu nie bedzie . Na klub nie ma kasy itp. Cios za ciosem plus kłótnia prezesa z kibicami i okazywanie lekceważenia . Do tego konflikt pomiędzy kibicami i tworzenie klubu w B klasie . Czy potrzeba jeszcze czegoś wiecej . Ostatnimi laty szedł jasny przekaz . Mamy was w dupie . No i odzew nastąpił na całej lini . Jestem pewien ze gdyby od nowego sezonu Zagłębie grało w ekstraklasie to tez nie braklo by biletów na stadionie .
Tomcjo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-06-08, 5:31 pm

Kol. Tomcjo - to co piszesz to jest przeszłość - odwróc to wszystko co napisałes -
prosze o odpowiedz na pytanie który Prezes, trener, Dyrektor ma obowiazek
tłumaczyc sie przed Kibicami co robi, jaki ma plan marketingowy dlaczego tego
czy innego zawodnika zwolnił. Byc Kibicem na dobre i złe to byc z Klubem zawsze
To co Koledzy pisza w Klubie jest lepiej przedewszystkim finansowo, na dowód
otrzymalismy Licencje bez zastrzezeń, druzyna gra znacznie lepiej a Klibice
przycvhodza lub nie ich sprawa sÄ… z Klubem lub ich nie ma.
Ja osobiscie jestem zadowolony ze mój Klub nie boryka sie z takimi problemami
jak np Polonia Warszawa i inne. i zycze obecnemu Prezesowi Panu LB tak trzymac
Panie Baczynski. A stadion, druzyna w Extraklasie przyjdzie w swoim czasie - Ci
młodsi Kibice napewno doczeją sie tego dnia. Cierpliwość
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2013-06-09, 12:09 pm

Panie i Panowie. Kibice za długo byli robieni w wała aby teraz gromadnie powrócili na stadion czy na forum. Po tylu latach degrengoaldy ładna seria spotkań to trochę za mało. Oczywiście zawsze można powiedzieć o progresie w porównaniu z zeszłym rokiem. Ale nie o to chodzi. Popatrzcie, właśnie swój awans do TME świętuje Zawisza. Ten sam, z którym jeszcze niedawno rywalizowaliśmy. I ludzie to widzą. Że tam się dało, a tu nie. Układy są wszędzie. Natomiast w Sosnowcu dysproporcje pomiędzy profesjonalizmem a układzikami i prywatą były i są zbyt duże. W każdym razie ludzie wrócą. I na stadion i na forum. Tyle, że musza widzieć że w klubie zmienia się na lepsze.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tomcjo 2013-06-09, 2:40 pm

Zgadzam sie ze to przeszłość . Zgadzam sie ze Baczynski ma wiecej zasług niz wpadek i nie zamierzam potępiać go w czambuł. Gdybym uchowaj mnie Panie został prezesem klubu pewnie tez nie tlumaczylbym sie ze wszystkiego i tez narzucał swoje wizje i styl . Ale to co obserwujemy na trybunach to efekt działań z niedalekiej przeszłości . Teraz z racji odległości nie bywam na Ludowym ale ja wciąż pamietam smak piątej ligi . I powiem cos co mam wrażenie podzielają ludzie w Zagłębiu . Na mecze piątej i czwartej ligi chodziłem z większa radością i nadzieja niz na obecna trzecia ligę . Drużyna Tochela to były moje chłopaki z Sosnowca . Dałbym sie za nich pokroic . Wszak czekaliśmy tyle lat na ekstraklasie . I co ? Dupa . Afera z kupowaniem meczy i spadek o dwie ligi . Przecież to tez ma wpływ na puste trybuny . Fakt ze obecnie wreszcie mamy drużynę . Ze chłopaki zapierdzielaja aż miło ale w społeczności kibicowskiego cos pękło i nie załatwi sie tego ot tak . Pokolenie kibiców ktore przeszło od 5 ligi do ekstraklasy zostało złamane i juz sie nie pozbiera i nie da takiego wsparcia jak w okresie odbudowy klubu . A nowych grup młodych kibiców na razie nie widać . I wlasnie to mnie wkurza najbardziej . Głupie ruchy zarządu ktore odstraszają zamiast przyciągnąć kibiców . Młodemu kibicowi Zagłębie niczym nie imponuje .
Wiec dlaczego miałby przychodzić na Ludowy . Obecnie to klub dla dziadków z laseczkami . A najwieksza frekwencja to chyba była na sparingu z Wisła . I to pokazuje czego chcą kibice . Mocnych wrażeń . Pozyjemy zobaczymy . Jesli taka runda sie powtórzy w nowym sezonie to moze cos sie ruszy ale jakoś nie widze szans na wiecej jak 2000 kibiców na Ludowym . Wierność fanów nie bierze sie z niczego . Stare firmy budują swoją pozycje latami . A my mamy za sobą pare lat niszczenia ruchu kibicowskiego w Zagłębiu Dąbrowskm . I chyba zazdroszczę ciut Polonii. Bo te kłopoty obudziły kibiców i w czwartej lidze beda miec lepsza frekwencję od nas .
Tomcjo

Postprzez Anakin 2013-06-10, 9:33 am

Jeśli Baczyński się określi co celu w następnym sezonie, a rundu jesienna będzie choćby w przybliżeniu tak udana jak mijająca wiosna to i ludzie zaczną wracać a i na forum zacznie robić się ruch. Zobaczycie.
Anakin

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-06-10, 4:57 pm

Szanowny Kol. August - tu nie ma takiej sytuacji ze ktos kogos - w Zagłebiu
sytuacja była bardzo klarowna - nasz Klub mógł awansowac juz nie raz
problem zawsze ten sam KASA - budzet i moze była wpadka z młodym Prezesem
powtarzam to nie było widzi misie LB - nie było KASY i niebyło AWANSU.
Zawisza Bydgoszcz - zycze im dobrze ale nie wiem jak długo pograja w Extra
nie wiem czy własciciela Zawiszy stać finansowo na Extraklase pewnie licza
na dotacje i inne wplywy z C+ etc. A jesli chodzi o Kibiców Zagłebia to sami
naroblili duzo złej opinii sobie z 1906 Zagłebie i Klubowi temu z tradycjami
tylko prosze mi powiedziec po co ? Cały Sląsk się smiał z Goroli.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sir 2013-06-10, 5:49 pm

Jeszcze trochę musi upłynąć czasu zanim ludzie powrócą na stadion Ludowy.
Nie ukrywajmy, że najważniejsze są wyniki sportowe, jeśli będzie Zagłębie wygrywać i liderować w tabeli to będzie pojawiać się coraz więcej osób na stadionie.

Ostatnie dobre wyniki mogą przyciągnąć większą ilość sponsorów w nadchodzącym sezonie.

Dużo będzie zależało od wzmocnień, Prezes w ten sposób da sygnał o co gramy. Chciałbym od razu jasnej deklaracji od Prezesa, sztabu i piłkarzy, że wiedzą że tylko awans w sezonie 2013/2014 wchodzi w grę.
Sir

Postprzez August 2013-06-10, 9:37 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Szanowny Kol. August - tu nie ma takiej sytuacji ze ktos kogos - w Zagłebiu
sytuacja była bardzo klarowna - nasz Klub mógł awansowac juz nie raz
problem zawsze ten sam KASA - budzet i moze była wpadka z młodym Prezesem
powtarzam to nie było widzi misie LB - nie było KASY i niebyło AWANSU.

Adamczyk był rok i wystarczyło rok aby narobić bajzlu.. Wcześniej był Pasibrzuch Hytry ze swoim guru Krisem Szatanem. Dostawali dotacje z Miasta, były stypendia dla grajków, o forsie od krakusów nie wspomnę. Choć za pół sezonu było tego ze 3 bańki. Więcej naet pisać nie ma co bo mnie mdli na myśl o tych typach.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jondek 2013-06-10, 10:46 pm

I jeszcze przydałoby się jedno,może dwa nazwiska"magnes".Nie z najwyższej półki,ale żeby dograć do emerytury i sprzedać "co nie co" naszej młodzieży,futbolowej mądrości.Taki np.Jacek Berensztajn :niezle:
jondek

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników