ZAGŁĘBIE - ROW RYBNIK

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

ZAGŁĘBIE - ROW RYBNIK

Postprzez pyla 2013-05-02, 9:53 pm

Krytykujemy wszystko i wszystkich , a nasze forum też staje się nie wiele lepsze , dlatego pozwoliłem sobie rozpocząć ten wątek. Po ostatnich występach naszych piłkarzy jestem pełen obaw o wynik - a tak bardzo chciałbym się mylić , tym bardziej że ROW też ostatnio nie zachwycał.
pyla

Re: ZAGŁĘBIE - ROW RYBNIK

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-05-03, 10:37 am

Kol. Pyla sluszna racja - Forum naszego Klubu stało sie GROBOWCEM - cisza, zagniewanie
na Klub, Prezesa a i moze na druzyne i trenera - na wszystkich.
Jestem na tym Forum codziennie kilka razy i nic sie nie zmienia - ciągła cisza.
No cóz mecz z ROWEM istotny dla Rybniczan dla nas mniej istotny - wygrac
ten mecz bądz zremisowac - odwaze sie i napisze co mysle otóz nasza druzyna radzi
sobie nie najgorzej.Mysle ze damy rade przywiezc jeden punkt do Sosnowca.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sir 2013-05-03, 5:58 pm

Cieszy zwycięstwo na trudnym terenie w Rybniku. Tym bardziej szkoda straconych punktów u siebie z Głogowem i Kluczborkiem....

PS Znowu nasi " NAPASTNICY " pokazali jak się nie strzela bramek...a Lacha który strzelał najwięcej był nam już niepotrzebny.......za to nowe nabytki Grube, Tumicz...pierwsze skrzypce :lol:
Sir

Postprzez Tomcjo 2013-05-03, 9:08 pm

Otwieram dodatek do Sportu i Przegladu Sportowego LIGA POLSKA WIOSNA 2012/13 . Strona 28 poswiecona GKS Tychy . W dziale plusy minusy w pozycji plus . " TRANSFERY Odejscie Dawida Jarki i Łukasza Tumicza, ktorzy dawno nie robili postepów " no to gratuluje specjaliscie od transferow . A pilkarzom naleza sie brawa za zwyciestwo . Co by sie dzialo gdyby nie pozbyto sie Lachowskiego . Smutne to wszystko i wcale sie nie dziwie ze wiatr hula na forum ...
Tomcjo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-05-04, 8:07 pm

Chciałbym w kazdym meczu tak się mylic jak w meczu z ROWEM.
Druzyna pokazała ze posiada juz pewne umiejętnosci i chartakter
mysle ze w przyszłym roku bedziemy sie cieszyc, oczywiscie w
przerwie letniej sztab szkoleniowy pomysli o wzmocnieniu linii
ataku. Kol. Tomcjo - najpierw wykolegował nas Piast Gliwice czeskim
napadziorem , w ostatniej chwili, a Lukasza Tumicza wzielismy z koniecznosci
tak myslę - Jarka w Polonii tez nic nie wzojował jak narazie.
Przyszły rok bedzie nasz.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tomcjo 2013-05-06, 9:34 am

Wiem ze przemawia przeze mnie rozgoryczenie . Ale nijak nie pojmuje polityki transferowej klubu. Kiedys sciagano strzelcow z nizszych lig i wielokrotnie byly to strzaly w dzisiatke. Jak Pitry z Iskry Pszczyna. Teraz bierzemy szrot z wyzszych lig i prawie 100% to pomylki. Napastnik to gosc ktory strzela 20 goli w sezonie. A w tak niskiej lidze to i 30 jak jest wybitny. A nasi maja problem z 10. I nikt nie przekona mnie ze to wina braku pieniedzy i kosztownego skautingu. To wina brakow w inteligencji i fachowcow w kierownictwie klubu. Co szkodzi poszukac w internecie kto w ligach 3 do 5 strzelil w sezonie 25 30 goli. I to nie tylko w naszym regionie. Zaprosic ich na sparingi , najlepszych zabrac na oboz a tym co rokuja ze dadza rade zaproponowac kontrakt w ktorym prawdziwe pieniadze beda dopiero po potwierdzeniu klasy na boisku . Jesli Zagłębie nie ma kasy to nie stac nas na zawodnikow ktorzy nic nie pokazuja na boisku. Kryzys to tez okazja na poprawe w zarzadzaniu. Pilkarze godza sie na nizsze stawki i prawdziwe pieniadze za sukces. Np wysoka premia ale za awans , pucharowe mecze z druzynami z wyzszych lig badz takie spektakularne mecze jak rzucenie na kolana ROWu 4-1 w Sosnowcu. Po ktorym wszyscy o tym mowia i kazdy chodzi dumny ze swojego klubu. Ta druzyna daje nadzieje na nowy sezon . Ale bez trzech czterech napastnikow nie bedzie awansu. Teraz mamy jednego i to siedzacego na lawie bo nie moze sie odblokowac. A nie moze bo nie mamy rezerw gdzie mozna go wyslac zeby strzelil sobie kilka bramek dla treningu.
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2013-05-09, 1:59 pm

Popieram wypowiedź Tomcjo w całości. Scauting oraz polityka transferowa w Zagłębiu kuleje od wielu już lat i dziwi mnie, że ludzie zarządzający naszym klubem nic nie raczą w tym względzie zrobić. Czy tak trudno jest pojeździć po województwie (a nawet po województwach ościennych) a jeżeli nie ma kasy na paliwo do samochodu, to choćby posiedzieć na internecie i obserwować lokalne portale? Mamy XXI wiek a w klubie jakby nadal zatrzymali się na latach 50-tych ubiegłego wieku...
Adam1906

Powrót do Piłka nożna