przez Tomcjo 2013-05-06, 9:34 am
Wiem ze przemawia przeze mnie rozgoryczenie . Ale nijak nie pojmuje polityki transferowej klubu. Kiedys sciagano strzelcow z nizszych lig i wielokrotnie byly to strzaly w dzisiatke. Jak Pitry z Iskry Pszczyna. Teraz bierzemy szrot z wyzszych lig i prawie 100% to pomylki. Napastnik to gosc ktory strzela 20 goli w sezonie. A w tak niskiej lidze to i 30 jak jest wybitny. A nasi maja problem z 10. I nikt nie przekona mnie ze to wina braku pieniedzy i kosztownego skautingu. To wina brakow w inteligencji i fachowcow w kierownictwie klubu. Co szkodzi poszukac w internecie kto w ligach 3 do 5 strzelil w sezonie 25 30 goli. I to nie tylko w naszym regionie. Zaprosic ich na sparingi , najlepszych zabrac na oboz a tym co rokuja ze dadza rade zaproponowac kontrakt w ktorym prawdziwe pieniadze beda dopiero po potwierdzeniu klasy na boisku . Jesli Zagłębie nie ma kasy to nie stac nas na zawodnikow ktorzy nic nie pokazuja na boisku. Kryzys to tez okazja na poprawe w zarzadzaniu. Pilkarze godza sie na nizsze stawki i prawdziwe pieniadze za sukces. Np wysoka premia ale za awans , pucharowe mecze z druzynami z wyzszych lig badz takie spektakularne mecze jak rzucenie na kolana ROWu 4-1 w Sosnowcu. Po ktorym wszyscy o tym mowia i kazdy chodzi dumny ze swojego klubu. Ta druzyna daje nadzieje na nowy sezon . Ale bez trzech czterech napastnikow nie bedzie awansu. Teraz mamy jednego i to siedzacego na lawie bo nie moze sie odblokowac. A nie moze bo nie mamy rezerw gdzie mozna go wyslac zeby strzelil sobie kilka bramek dla treningu.