Hehe, widac, ze do pewnego redaktora dotarly Wasze zastrzezenia ;) Brawo, robcie dalej swoje i jeszcze raz dzieki za relacje - sa swietne.
Co do spotkania z trenerem Ojrzynskim - trzeba bylo brac autografy, ta wschodzaca gwiazda europejskiej trenerki jest przeciez niemal pewnym kandydatem na objecie MU, kiedy kariera Sir Alexa Fergusona dobiegnie konca. Tylko pomyslcie - Sir Leszek Ojrzynski
" Zagłębie wygrało arcyważny mecz w Kluczborku. To było dla sosnowieckich piłkarzy pierwsze wyjazdowe zwycięstwo w tym roku, które daje już realne szanse na utrzymanie w drugiej lidze.
Bramkę na wagę trzech punktów zdobył Marcin Lachowski. Kapitan przymierzył do siatki rywala bezpośrednio z rzutu wolnego.
Minutowa relacja z tego spotkania na stronie zaglebie.sosnowiec.pl .
Dla Zagłębia zagrała też Chojniczanka, która urwała punkty Turowi Turek (1:1), drużynie, która rywalizuje z sosnowieckim zespołem o utrzymanie w lidze. Zagłębie wyprzedza teraz Tura o jeden punkt. W najbliższą sobotę obie drużyny zmierzą się na Stadionie Ludowym.
Zagłębie w ostatnich tygodniach pokonało długą drogę. Zespół znakomicie prezentuje się w obronie, a w ataku skutecznie wykorzystuje swoje - nawet nieliczne - szanse. Miesiąc temu, po porażce z Górnikiem Wałbrzych napisałem, że misja trenera Jerzego Wyrobka dobiegła końca . Myliłem się. Wyrobek i jego Zagłębie wciąż walczą!
MKS Kluczbork - Zagłębie Sosnowiec 0:1 (0:0)
Bramka: 0:1 Lachowski (59.)
MKS: Abramowicz - Orłowicz, Ganowicz Ż , Sudoł, Pajączkowski Ż - Niziołek, Glanowski, Ulatowski (87. Ekwueme), Swędrowski, Kaczmarek (67. Fryzowicz) - Skrzypczak
(71. Burski)
Zagłębie: Suchański - Sroka Ż, Białek, Jarczyk, Ostrouszko - Ryndak (73. Szatan), Matusiak, Lachowski, Cyganek (70. Gleń), Sierczyński - Jankowski (89. Misiuk)
Sędziował: Remigiusz Lewandowski (Poznań).
tod, sport.pl
Więcej...
http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... z1v4LxO3Nc