Zagłebie Sosnowiec - Polonia Słubice

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłebie Sosnowiec - Polonia Słubice

Postprzez Blajpios 2011-05-28, 2:01 pm

GrubyPerez napisał(a):...strzelcy bramek dla Zagłębia :
OJRZYŃSKI
OGIELA
KOZIELSKI
mogło i powinno być 5:0 , ale nasze słupy strzelali w słupki :P

a z racji niezwykłego piękna tego meczu UEFA wydała oficjalną decyzję, że mecz Barcelony z Realem może być uznany jedynie za przedmecz tego prawdziwego finału Ligi Mistrzów, jaki ma miejsce w Sosnowcu. Barcelona z Manchesterem tak się zresztą zawstydzili swojej impertynencji polegającej na tym, że chcieli grać ze sobą jakby to miał być finał - że postanowili w ogóle na Wembley nie wchodzić, nawet kiedy sam Donald Tusk im nie zamykał a otwierał i zapraszał. Tak oto więc Zagłębie dzięki swym wspaniałym zagrywkom zdobyło jako pierwsza polska drużyna Puchar Ligi Mistrzów w piłce nożnej (bo w siatkówce i szabli zespoły z Sosnowca Europejskie Mistrzostwo posiadły już wcześniej). Nieoficjalnie już wiadomo, że zresztą ten trium zostanie uznany za rozciągający się na następne lata, niemniej dopiero na kongresie UEFY delegaci ustalą w drodze głosowania połączonego z losowaniem, czy wspaniały triumf Zagłębia liczy się przez 3 lata z rzędu czy przez 5 i dopiero od 2016 na nowo rozgrywany będzie finał Ligi Mistrzów, zapewne do końca XXI wieku w Sosnowcu.

PS. Przepraszam najmocniej za jedno - że niecnie wykorzystałem tuta prawdziwe sukcesy sosnowieckich sportowców, jedyne w Polsce przez długi czas zwycięstwa drużynowe w klubowych rozgrywkach europejskich - i pomieszałem te sukcesy z żenadą obecnego piłkarskiego Zagłębia. Mam nadzieję jednak, że prawdziwi mistrzowie Europy z Sosnowca mi wybaczą - a odniesie to określony skutek mobilizacyjny, czy przywracający nadzieje, by mimo wszystko nie skończyło się tylko na satyrze.
Blajpios

Postprzez turku 2011-05-28, 10:31 pm

Nie byłem na meczu ze względu na pogodę. Ale patrząc po wyniku i sytuacji w jakiej obecnie znajduje się Zagłębie, prognozuje to bardzo dobrze.

Zawodnicy nie podłamali się brakiem awansu i dalej widać w nich determinację do walki o najwyższe cele , do końca bez względu na okoliczności.

Pytanie d tych co byli na meczu, możecie mi napisać jak grał Suker? Będzie coś z niego w przyszłym sezonie? Będzie wartościowym piłkarzem który w znacznej mierze przyczyni się do awansu? Czy znów przestrzelony transfer?
turku

Postprzez RUDI 2011-05-29, 11:15 am

Panowie a jak Dziółka ,jak Dziółka , była kartka ?,mamy sponsora ,producent noszy zapewnił nam w przyszłym sezonie specjalne na zamówienie ,2,5 metra ,tak mają się angażować nasi piłkarze .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack