Miedź Legnica-Zagłębie Sosnowiec 1 października 16:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Miedź Legnica-Zagłębie Sosnowiec 1 października 16:00

Postprzez django 2010-10-03, 10:20 am

August napisał(a):
django napisał(a): znaczy mamy Mroza, tylko że on ma przepuklinę o czym w klubie wiedzieli jeszcze przed podpisaniem kontraktu, bo miał robione specjalne badania.

Napisz, że to tylko marny dowcip.

Chciałbym. Poza tym zobacz:

Mróz, Białas, Skrzypek, Folc, Stolpa, Szlakotin - ci wszyscy nowi piłkarze mają, bądź już mieli kontuzje. Trochę dużo tego.
django

Postprzez bidzej 2010-10-03, 10:43 am

janeker napisał(a):Myślę podobnie. Trzeba zdjąć różowe okulary i trzeźwo spojrzeć na sytuację. Nie pomogą zmiany trenerów
ani akcje podejmowane przez kibiców. Po sezonie znowu zajmiemy 3 - 4 miejsce i do awansu braknie nam dwóch głupich punktów. W składzie naszych "ulubieńców" większość pamięta przecież czasy gry w ekstraklasie. I co? Czy ktokolwiek boi się nas z tego powodu? Pod względem nazwisk mamy najsilniejszą pakę. A pod względem gry, zapału do niej, ambicji? Wszyscy leją nas na głowę. Czy nie lepiej jest grać z tytułami prasowymi: "młodzież Zagłębia spisała się dzielnie?" czy "Weterani Zagłębia znów zawiedli". Dlaczego Raków, który nie jest pewien czy przeżyje do następnego meczu potrafi strzelić przeciwnikowi 5 bramek a Lechia Z.G. ma w meczach z nami min, 4 punkty pewne? Czy nasza sympatia nie jest bliższa
zespołom, które kompletują swoje składy na 2 godziny przed meczem i niejednokrotnie z nami wygrywają?
Czy bardziej cenimy juniorów drużyn przeciwnych, którzy nie dotrwają do końca meczu bo nie mogą czy też naszych "orłów" - bo nie chcą?
Panie Tadeuszu, tu nawet Mourinho nie pomoże. Duże nadzieje - jak większość - wiązałem z trenerem Chojnackim. Dzisiejszy mecz siatkarzy i rezygnacja Castellaniego nasuwa pewne analogie.
P.S. Cóż z tego, że z Tychami wygramy 1:0 (?) skoro z następnego wyjazdu i tak wrócimy, może z dobrymi recenzjami, ale bez punktów?

Serdecznie pozdrawiam wszystkich

Wszystko trafnie ująłeś kolego. Osobiście wydaje mi się, że po prostu nie wszystkim zależy na tym awansie. Co gorsza ten zespół aż tak bardzo sie nie osłabił, fakt że trzon drużyny stanowili w poprzednim sezonie Hosić, Pach później doszedł Kłus ale jak spojrzy się na strzelców goli http://www.90minut.pl/liga/0/liga4507.html to widać że większośc z tych piłkarzy jest dalej w Zagłębiu tylko, że zaangażowanie jakby inne. Nic nie gra Filipowicz ... tylko dlaczego? Nie ma formy??? Czy nie przypadł do gustu Chojnackiemu? dalej Lacha - było widać w pierwszych meczach ogromne zaangażowanie a teraz z meczu na mecz chyba przestaje mu brakować zapału bo widzi co sie dzieje... że to nie jest to co ma być.... Mamy jednak teoretycznie następców tych co odeszli. fajnie wkomponował się Mielec, doszedł Stolpa - zawodnik z wysoką samooceną swojej osoby tylko ciekawe czy pokaże nam co potrafi chociaż do listopada bo chyba na tyle ma kontrakt. Można by jeszcze dużo pisać i o zawodnikach i o całych formacjach. Ale po co skoro wydaje mi się że to wina trenera że nie potrafi z całkiem niezłego składu skompletować fajnej paki, nie potrafi ich zmotywowac czasami krzyknać podpowiedzieć a czasami opierdol.... Gościu po prostu nie ma jaj.
bidzej

Postprzez mada2412 2010-10-03, 11:45 am

i to są Ci kibice na dobre i na złe.Nie można wygrać wszystkich meczów.Trzeba wzmocnić obronę-mamy bardzo dużo straconych bramek,a sukcesy pomału przyjdą.Powodzenia.
mada2412

Postprzez mariusz76 2010-10-03, 1:10 pm

mada2412 napisał(a):i to są Ci kibice na dobre i na złe.Nie można wygrać wszystkich meczów.Trzeba wzmocnić obronę-mamy bardzo dużo straconych bramek,a sukcesy pomału przyjdą.Powodzenia.

Ja już czekam od dawna na te sukcesy a ostatnie lata udowadniają że zasługujemy tylko na tą ligę w której jesteśmy.
(na dobra i na złe- rzygam tym stwierdzeniem już!!!) Jasna sprawa że zawsze będziemy za naszą drużyną i tyle!! Ale jak się wykonuje jakąś robotę i się sporo zarabia to i się wymaga!!! (nie chce znów pisać o klubach biedniejszych które mają zapał i serce do gry w ligach wyższych za psie pieniądze) Za nie długo będzie nowy projekt Ludowego tak na 2tyś bo więcej nie trzeba (taka ironia :lol: )!!!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Fazi 2010-10-03, 5:31 pm

Noooo ... nie za ciekawie to wygląda , porażka i trzeba się spodziewać wg mnie iż awans nam Może się nie udać ...no chyba że rzutem na taśmie.
Kolejna bramka stracona taka typowo po naszym błędzie...szkoda, ale zobaczymy co dalej...
ZAGŁĘBIE !
Fazi

Postprzez sisi123 2010-10-03, 10:15 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Zastanówmy sie trener KUDYBA to nie jest taki nieudacznik jakim go robicie. To dobry trener
tylko warunki i osoby które wówczas kierowały Zagłebiem przeszkadzały trenerowi w realizacji
zamierzen. Ja byłem zwolennikiem trenera Kudyby. To jest dobry trener i tyle.
Pozdrawiam Tadeusz

Oj Panie Tadeuszu-to naprawdę NIE JEST TRENER!!!!!!!!!!!!!!!!!Proszę nie obrażać TRENERÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sisi123

Postprzez 1010536 2010-10-04, 9:03 am

Kibic też człowiek swoje nerwy ma.Czy ja mogę widzieć kto dlaczego konto babel1602 zostało zbanowane ? Przecież nikogo nie obrażano ani nic w tym stylu ?
1010536

Postprzez August 2010-10-04, 1:00 pm

mariusz76 napisał(a):Ja już czekam od dawna na te sukcesy

Jak dla mnie to niedawno stuknęło 32 lata tego czekania. I wygląda na to, że jeszcze sobie poczekamy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-10-04, 8:52 pm

KOl. SiSi- gdyby trener Kudyba byl nieudacznikiem to nie wygrałby z naszymi dwa razy
po odejsciu z Zaglebia.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PawełK 2010-10-04, 8:59 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):KOl. SiSi- gdyby trener Kudyba byl nieudacznikiem to nie wygrałby z naszymi dwa razy
po odejsciu z Zaglebia.
Pozdrawiam tadeusz

Tadeuszu, w tym meczu to nie Miedź była taka zajebista...
PawełK
pyszałek

Postprzez YOOSHKY 2010-10-04, 10:09 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):KOl. SiSi- gdyby trener Kudyba byl nieudacznikiem to nie wygrałby z naszymi dwa razy
po odejsciu z Zaglebia.
Pozdrawiam tadeusz

W 2009 roku Kudyba wygrał będąc trenerem Miedzi (mecz na Stadionie Ludowym) z drużyną którą sam skompletował i przygotował do rundy jesiennej (wynik ten sam) :) Później walczyliśmy w barażach o utrzymanie.
Bardzo lubię i szanuję trenera Kudybę ale nie przesadzajmy.
W minioną sobotę chyba nie było drużyny która by z nami nie wygrała.
YOOSHKY

Postprzez django 2010-10-04, 10:13 pm

Już nie róbcie z Kudyby jakiegoś super trenera. Fakt, że wywalili go piłkarze, ale dał sobie wejść na głowę Szatanowi i Hytremu, poza tym nasprowadzał do klubu gwiazd typu Hustava. Z jego transferów sprawdził się tylko Filipowicz. W Miedzi, czy w Gawinie miał taki komfort pracy, jakiego w Zagłębiu nigdy żaden trener mieć nie będzie. W trzy sezony spokojnej pracy większość trenerów potrafiłaby zbudować niezłą drużynę, tylko że u nas nikt nie będzie czekał tyle czasu. Dlatego Kudyba to może i niezły trener, ale dla klubów bez większych ambicji.
django

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna