przez django 2010-05-16, 8:21 pm
Pierścionek de facto sam się swoją wypowiedzią zwolnił z tego klubu. I to w momencie, w którym szanse na awans, małe bo małe, ale ciągle są. Jak dla mnie to jest zwykła dezercja. I to popełniona niby w imieniu piłkarzy, którzy jakoś mimo zaległości nie płaczą publicznie nad swoim losem. Bardzo się rozczarowałem Pierścionkiem, bo kilka razy udowodnił,że ma zadatki na dobrego trenera. Niestety przegrał sam ze sobą.
Dla Pierścionka nie ma usprawiedliwienia, bo w końcu są trenerzy, którzy dają radę w dużo trudniejszych warunkach, ale zwalanie na niego całej winy jest nie fair. Pierdolnął żenujący tekst o głodujących piłkarzach, ale wcześniej mówił też, że są inne sprawy nie tylko finansowe. I bardzo żałuję, że nie rozwinął tego tematu bo forumowi hejterzy by się mogli bardzo zdziwić. Przypominam tylko, że zespoły pokroju Elany wygrywały już na Ludowym i za kadencji Kudyby i za kadencji Copjaka i za kadencji innych trenerów. Przyczyny tego, że w Zagłębiu dzieje się tak jak się dzieje są dużo głębsze i ja bym się nie łudził, że następny trener coś tu zmieni.