Zagłębie Sosnowiec - Elana Toruń 15.V.2010 g. 20.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Elana Toruń 15.V.2010 g. 20.00

Postprzez Darian 2010-05-16, 2:01 pm

AdriX_SC napisał(a):Ciekawe ile lat spędzimy w 3 lidzę : ) , z taką grą to napewno dużo chyba , że zaczniemy kupować mecze.

Pytanie słuszne ale odpowiedź może być zgoła inna: krótko! Ale nie z racji awansu ale spadku bądź wycofania drużyny z rozgrywek. Szatan już nabił sobię kobzę. Natomiast w sytuacji gdy nie będzie widział perspektyw na zyski po prostu zamknie swój folwark i pójdzie w świat a My zostaniemy z torbami.

Pytanie jak znacząco urósł dług Zagłębia ? - staje się dla mnie podstawowym pytaniem. Bo coś mi podpowiada żę zmierzamy w kierunku którymi podążeł GKS Jastrzębie a nawet Hetmana Zamość. Chyba będziemy w przyszłości grać wychowankami bo na innych graczy nie będzie nas stać albo ze względu na długi będziemy mieli zakaz transferów.
Darian

Postprzez Kolix77 2010-05-16, 6:07 pm

nivealol napisał(a):Haha wy pewnie gralibyscie zadarmo z usmiechem na twarzy wkoncu pracujecie charytatywnie ... . Jakos ciezko mi sobie wyobrazic zeby 3/4 z was oddawala 100% swojego zdrowia dla firmy (klubu) w ktorym pracujecie - to nie jest druzyna ktora jest zbudowana z 60% wychowankow ktorzy beda zapier.... nawet bez pieniedzy bo sa zwiazani tak jak kibice emocjonalnie z ta druzyna . Moze nalezy sie zastanowic gdzie sie podzialy te pieniadze od crakowi od wisly ?? Sam trener nie jest wpelni odpowiedzialny za transfery bo ktos je akceptuje i to ktos inny podpisuje kontrakty na ktore potem niema pieniedzy - czy w klubie nie potrafia dodawac ? . Mowicie ze skoro trener niepodejmuje sam decyzji to powinien odejsc , a jak przyjdzie nowy to sadzicie ze bedzie podejmowal je sam ? ze mu na to pozwola . Moze zapytajmy jaki sens mial oboz w hiszpani gdzie druzyna trenowala w wiekszosci na sztucznej murawie ,a taka mamy u nas . Moze skusili nas wspaniali sparing partnerzy 4 i 5 liga hiszpanska :lol: czy w klubie ludzie opowiedziali za finanse nie wiedzieli ze zaczyna byc krucho z pieniedzmi ktos nas okradl ? Prawda jest taka ze dopoki w klubie sytuacja finansowa i organizacyjna nie bedzie stabilna to mozemy tylko pomazyc o awansach i chwale . Bo moze i pilkarze maja co wrzucic do garka , ale sytuacja gdy ktos im zalega z pieniedzmi za 2 miesiace napewno niewplywa dla nich mobilizujaco szczegolnie , ze atmosfere buduja wszyscy a zapewniam was ze niekazdy tam zarabia po 6 tys jak napisal ktos wczesniej sa tacy fakt mlodzi ktorzy zarabiaja ponizej 1600 zl i oni moge juz miec problem z pieniedzmi gdy poslizg dochodzi do 2 miesiecy . :czerwona: dla ludzi odpowiedzialny za organizacje w klubie az boje sie pomyslec co by bylo gdyby nie pieniadze od wisly i crakowi pewnie zaleglosci dochodzily by do 4 miesiecy ... .Pozdrawiam cich cich

a Ty co k***a rodzina trenera czy trener po nowym nickiem :czerwona:
Kolix77

Postprzez petromar 2010-05-16, 7:22 pm

ludzie ale chłopcy którzy zarabiają po te 1600 to raczej w kadrze nie są.... a jakoś ludzie zarabiają po 1000 zł i mają na śniadanie !! Pierścień pojechał na konferencji o meczu jak jakiś niedorozwój kompletny o rzeczach które się rozwiązuje w klubie - non stop tylko słucham jego wypocin typu "jestem wychowankiem tego klubu...ble ble ble.... k***a " taki niby trener to może trawe kosić na bocznym bo na głównym jakby źle skosił to by powiedział ze to nie jego wina i ze dostał złe buty od swojego klubu i jest ciężko - przyznaj sie chłopie ześ zdupił sprawe maksymalnie i do trenerki się nie nadajesz albo odejdź trenować Cklase - choć to za wysokie progi dla Ciebie...
takie moje zdanie na ten temat
petromar

Postprzez YOOSHKY 2010-05-16, 7:34 pm

Nie wiele osób o tym wie, że wczorajszy mecz mógł się nie odbyć. Z powodu poważnych kłopotów finansowych Elana wczoraj mogła nie dotrzeć do Sosnowca. Efektem byłby walkower przyznany Zagłębiu. Klub ma poważne zaległości finansowe w stosunku do swoich pracowników. Zawodnicy Elany nawet nie mogą marzyć o kontraktach takich jakie maja zawodnicy Zagłębia. Żeby dostać 12 tys. do ręki (podobno najwyższy kontrakt w Sosnowcu) zawodnik Elany musi biegać niemal pół roku. Czy wczoraj widać to było na boisku? Kto grał wczoraj o awans? Spójrzcie na skład Elany. Kto tam gra? Na liście same anonimowo brzmiące nazwiska. Elana miała zaledwie 11% szans na zwycięstwo w tym meczu i dokonała tego, zaledwie 2% szansy na osiągnięcie wyniku 2:0 i dokonała tego. Pokonała zespół który zajmuje 3 lokatę w tabeli (14 poz. wyższą), zespół który w tym sezonie nie przegrał na własnym terenie, zespół który stracił tylko 2 gole na tym boisku. Skąd w tej drużynie taka motywacja, chęć do gry? Widać zdają sobie sprawę że spadek do niższej ligi nie rozwiąże ich problemów.
Z trenerem trzeba się pożegnać jak najszybciej bo to jego wina ze zespół wczoraj grał jak grał. Zawodnicy wczoraj się starali ale jak Wojtek Todur stwierdził "byli bezradni i bezsilni". Było widać sporo złości i podłamania gdy schodzili do szatni. Nie wiem tez czy są zadowoleni z wypowiedzi "swojego adwokata" Pierścionka czy nie. Klubów w których płacą dużo i regularnie w I czy II lidze jest niewiele.
Dopóki szansa na awans jest większa niż zero to należy walczyć do samego końca ambitnie, nie poddawać się bo tylko wytrwałość rodzi sukces.
YOOSHKY

Postprzez wojtekcat 2010-05-16, 7:51 pm

Wypowiedź jednego z użytkowników portalu 90minut.pl

Bezstronni - 15 maja 2010, 22:04:18 - zabka037.fucio.net
Słuchajcie, Polkowice to wiocha zabita dechami w którą kase pcha KGHM tak samo jak w Lubin. Dlaczego w Sosnowcu zamknięto stadion akurat przed meczem z Polkowicami I dlaczego decyzje wydaje Wojewoda który jest w radzie nadzorczej KGHM Dlaczego z-ca wojewody wydaje znowu negatywną decyzje odnośnie stadionu, i w koncu powiedzcie mi jakim cudem Elana czyli klub który walczy o utrzymanie ogrywa Zagłębie, które wcześniej nie przegrało ŻADNEGO spotkanie na własnym obiekcie, powiem więcej przez cały sezon ligowy straciło tylko 2 bramki na własnym obiekcie. Radzę trochę pomyśleć i się zastanowić nad Polska ligą.

CO TO MA BYC !?

Jak mówiłem tak zrobiłem. // Smazu
wojtekcat

Postprzez YOOSHKY 2010-05-16, 7:52 pm

wojtekcat napisał(a):Wypowiedź jednego z użytkowników portalu 90minut.pl

Bezstronni - 15 maja 2010, 22:04:18 - zabka037.fucio.net
Słuchajcie, Polkowice to wiocha zabita dechami w którą kase pcha KGHM tak samo jak w Lubin. Dlaczego w Sosnowcu zamknięto stadion akurat przed meczem z Polkowicami I dlaczego decyzje wydaje Wojewoda który jest w radzie nadzorczej KGHM Dlaczego z-ca wojewody wydaje znowu negatywną decyzje odnośnie stadionu, i w koncu powiedzcie mi jakim cudem Elana czyli klub który walczy o utrzymanie ogrywa Zagłębie, które wcześniej nie przegrało ŻADNEGO spotkanie na własnym obiekcie, powiem więcej przez cały sezon ligowy straciło tylko 2 bramki na własnym obiekcie. Radzę trochę pomyśleć i się zastanowić nad Polska ligą.

CO TO MA BYC !?
Wklej to jeszcze 10 razy w różnych wątkach...
YOOSHKY

Postprzez django 2010-05-16, 8:21 pm

Pierścionek de facto sam się swoją wypowiedzią zwolnił z tego klubu. I to w momencie, w którym szanse na awans, małe bo małe, ale ciągle są. Jak dla mnie to jest zwykła dezercja. I to popełniona niby w imieniu piłkarzy, którzy jakoś mimo zaległości nie płaczą publicznie nad swoim losem. Bardzo się rozczarowałem Pierścionkiem, bo kilka razy udowodnił,że ma zadatki na dobrego trenera. Niestety przegrał sam ze sobą.
Dla Pierścionka nie ma usprawiedliwienia, bo w końcu są trenerzy, którzy dają radę w dużo trudniejszych warunkach, ale zwalanie na niego całej winy jest nie fair. Pierdolnął żenujący tekst o głodujących piłkarzach, ale wcześniej mówił też, że są inne sprawy nie tylko finansowe. I bardzo żałuję, że nie rozwinął tego tematu bo forumowi hejterzy by się mogli bardzo zdziwić. Przypominam tylko, że zespoły pokroju Elany wygrywały już na Ludowym i za kadencji Kudyby i za kadencji Copjaka i za kadencji innych trenerów. Przyczyny tego, że w Zagłębiu dzieje się tak jak się dzieje są dużo głębsze i ja bym się nie łudził, że następny trener coś tu zmieni.
django

Postprzez lys1975 2010-05-16, 8:38 pm

django napisał(a):Pierścionek de facto sam się swoją wypowiedzią zwolnił z tego klubu. I to w momencie, w którym szanse na awans, małe bo małe, ale ciągle są. Jak dla mnie to jest zwykła dezercja. I to popełniona niby w imieniu piłkarzy, którzy jakoś mimo zaległości nie płaczą publicznie nad swoim losem. Bardzo się rozczarowałem Pierścionkiem, bo kilka razy udowodnił,że ma zadatki na dobrego trenera. Niestety przegrał sam ze sobą.
Dla Pierścionka nie ma usprawiedliwienia, bo w końcu są trenerzy, którzy dają radę w dużo trudniejszych warunkach, ale zwalanie na niego całej winy jest nie fair. Pierdolnął żenujący tekst o głodujących piłkarzach, ale wcześniej mówił też, że są inne sprawy nie tylko finansowe. I bardzo żałuję, że nie rozwinął tego tematu bo forumowi hejterzy by się mogli bardzo zdziwić. Przypominam tylko, że zespoły pokroju Elany wygrywały już na Ludowym i za kadencji Kudyby i za kadencji Copjaka i za kadencji innych trenerów. Przyczyny tego, że w Zagłębiu dzieje się tak jak się dzieje są dużo głębsze i ja bym się nie łudził, że następny trener coś tu zmieni.

Raczej nie zmieni - gdyż profesjonalizm sterników naszego klubu jest najprawdopodobniej na poziomie wypowiedzi trenera, z którym nota bene zarząd wiązał był wielkie plany...
A Pierścionek powołując się na miłość do barw klubowych powinien się 1000 razy zastanowić, nim wyartykułuje jakąś skrywaną dotąd prawdę - czasem warto...
lys1975

Postprzez August 2010-05-16, 10:05 pm

django napisał(a):Pierścionek de facto sam się swoją wypowiedzią zwolnił z tego klubu.

Jaroszewski w Hat-tricku stwierdził, że noeficjalnie Pierscionek jest już wyjebany. pardon: zdymisjonowany.
Ostatnio edytowano 2010-05-16, 10:11 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dziejus 2010-05-16, 10:09 pm

Zgodnie z pzpn-owskim "duchem sportu"powinien podać się do dymisji ze względu na stan zdrowia(psychicznego) :brawo:
dziejus

Postprzez django 2010-05-16, 10:21 pm

August napisał(a):
django napisał(a):Pierścionek de facto sam się swoją wypowiedzią zwolnił z tego klubu.

Jaroszewski w Hat-tricku stwierdził, że noeficjalnie Pierscionek jest już wyjebany. pardon: zdymisjonowany.

Nieoficjalnie to już było wiadomo od wczoraj. Wiele wskazuje na powrót Jurka D. któremu jak pamiętamy prawie się udało nie awansować do ekstraklasy z budżetem, o którym teraz możemy najwyżej pomarzyć.
django

Postprzez August 2010-05-16, 10:22 pm

django napisał(a):
August napisał(a):

Nieoficjalnie to już było wiadomo od wczoraj. Wiele wskazuje na powrót Jurka D. któremu jak pamiętamy prawie się udało nie awansować do ekstraklasy z budżetem, o którym teraz możemy najwyżej pomarzyć.

Co to znaczy "wiele" ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Smazu 2010-05-16, 10:24 pm

Też słyszałem nieoficjalnie o Dworczyku ;-) Trochę bez sens, tylko Dworczyk i Pierścionek są wolnymi trenerami w Polsce?

Polecam inne tematy,ten został wyczerpany.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna