Śmierć kibiców Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Śmierć kibiców Zagłębia

Postprzez Sonda 2009-09-23, 12:28 am

W ubiegłym tygodniu w nocy z czwartku na piątek doszło do tragicznego w skutkach wypadku, który miał miejsce na trasie z Katowic do Sosnowca.
W wypadku tym zginęło trzech młodych chłopaków z Osiedla Piastów, dwóch z nich było wiernymi fanami naszego Zagłębia. W dniu jutrzejszym (22 września 2009) o godzinie 14:00 na cmentarzu przy Al. Mireckiego odbędzie się pogrzeb Sebastiana Białego. Pogrzeb kibica znanego jako Rambo odbędzie się w środę 23 września 2009 o 14:00 w parafii św. Joachima w Sosnowcu-Zagórzu.

Informacja ta jest na stronie głównej od kilkudziesięciu godzin, dziwie się że nikt nie założył wątku gdzie będzie można złożyc kondolencje kierowane do rodzin zmarłych tragicznie kibiców. Ja osobiście tych chłopaków nie znam wiec zaskoczony jestem tym bardziej że nie zrobili tego ich znajomi.Uważam że my kibice powinniśmy sie wspierać. Rodzinie i przyjaciołom tragicznie zmarłych składam wyrazy głębokiego współczucia.
Sonda

Re: Śmierć kibiców Zagłębia

Postprzez RysioLubicz 2009-09-23, 7:36 am

Chyba jesteś nie normalny, po co internetowe świeczki? Wczoraj spora delegacja kibiców a nawet delegacja z klubu była na pogrzebie ,dzisiaj będzie tak samo.
RysioLubicz

Postprzez Fazi 2009-09-23, 8:53 am

A no to zarzuciłeś adekwatną informację która wg mnie powinna być na portalu ewentualnie forum...
Fazi

Postprzez Blajpios 2009-09-23, 9:01 am

RysioLubicz napisał(a):Chyba jesteś nie normalny, po co internetowe świeczki? Wczoraj spora delegacja kibiców a nawet delegacja z klubu była na pogrzebie ,dzisiaj będzie tak samo.

No, dobrze. W zasadzie, to wypadałoby mi tak samo - ale mimo wszystko się powstrzymam, nie ma sensu zaogniać... "Chyba jesteś nie normalny" - przecież można odnieść i do Kolegi. Bo czy to normalne naskoczyć tak ostro na Kolegę, który być może nie ma możliwości bycia na pogrzebie a chciał wyrazić swój żal, swoją solidarność z rodzinami pogrążonymi w bólu. Też miałem wrażenie, że ciut za ostro zarysował sytuację "zaniedbania z założeniem tematu" - ale też przyznam, że też przemknęło mi przez myśl pytanie, "ciekawe, czemu nikt nie założył wątku, co to znaczy". Mam też świadomość, że niektórzy mogli zadawać sobie następne pytanie - w związku z tym, że powstawały już tu wątki nieco podobne, jak choćby po śmierci śp. J. Salwina, o ile dobrze pamiętam; jakkolwiek to inna sytuacja, postać znana inaczej, niemniej ktoś mógł jakoś ją zestawić, bo też śmierć. Jeżeli więc teraz wątku nie ma: to dlaczego? Już w dalsze szczegóły wchodzić nie chcę. Tym bardziej, że do końca nie wiem, jak bardzo inna to sytaucja. Samemu nie zakładałem wątku. Niemniej - może Kol. Sonda wręcz tym zdziwieniem się chciał wytłumaczyć, dlaczego on zakłada; może chciał też zaznaczyć, że do końca nie zna szczegółów, ktoś, kto jest bliższy więcej wie - więc jego rozpoczęcia tego wątku nie należy jakoś interpretować "przez szczegóły", które inni znają. On chce po prostu - na miarę swej dalekiej relacji, nawet nie znajomości osób, tylko jako kibic Zagłębia, wyrazić swój żal. Czy należało go podejrzewać o nienormalność?
Dobrze, ale też nie ma co robić z tego wątku analiz osobistych postaw czy zmarłych czy żywych osób. Skoro już się tu wypowiadam, to naprawdę nie byłoby dobrze na tym zakończyć. Wyrażam swoje wyrazy współczucia Rodzinom Zmarłych, jakkolwiek pytanie, czy będzie to w stanie "jeszcze za życia na ziemi" do nich to dotrzeć, ale jeżeli kiedyś dotrze, ufam, że będzie umocnieniem. Wyrazy współczucia - oraz także, chyba jak wszyscy, którym to nie obce - dodaję wspomnienie w modlitwie o pokój wieczny dla śp. śp. Sebastiana i "Rambo".
Blajpios

Postprzez Grzesio19901 2009-09-23, 10:21 pm

Niech spoczywają w pokoju. To byli moi kumple z osiedla. Dzięki za pamięć na meczu z górnikiem - ten transparent był piękny.
Grzesio19901

Postprzez Daab 2009-09-23, 11:55 pm

Dominik (Rambo) był moim kumplem z podstawówki... Piękny pogrzeb. Dzięki wam wszyscy którzy byliście wczoraj (23 wrz) na jego pogrzebie, a szczególnie tym którzy odpalili race.
Daab

Postprzez Marcinxxx 2009-09-25, 10:03 am

A ja postawie świeczke temu "Trzeciemu" bo nikt o nim nie wspomina.

[']
Marcinxxx

Postprzez gregor 2009-09-27, 11:46 am

Cześć ich pamięci !!!
gregor

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników