Zagłębie Sosnowiec - Nielba Wągrowiec, 16.09.2009r. g. 19

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Nielba Wągrowiec, 16.09.2009r. g. 19

Postprzez Blajpios 2009-09-17, 11:37 am

August napisał(a):
kasa napisał(a):Mayday-a cóż ja takiego piszę żebyś buczał że jestem człowiekiem z klubu ?Co znów jest żle?Piszę to o czym wiem na 100% .A jeśli ty wiesz coś więcej proszę podziel się swoimi uwagami!

Bardzo dobrze, że jest ktoś z klubu czy raczej - jak podejrzewam - bardziej związany z samą drużyną i się do tego przyznaje. Moim zdanie wręcz powinna istnieć taka "łączność" pomiędzy zespołem a zawodnikami.

Oczywiście, że jest dobrze - a będzie bardzo dobrze, gdy będzie i ktoś z klubu i ktoś z drużyny i będzie to wkład w duchu jakiegoś otwarcia wzajemnego na swoje argumenty bez powstawania zaraz wojny na noże.
No, ale trzeba dodać, że do tego "bardzo dobrze", to jeszcze jest bardzo daleko. Gdy narastał kryzys, należało przede wszystkim przed nim zabezpieczać. Kiedy w tej chwili jedynie ciutkę kryzys złapał zadyszkę, przeszło się ostry jeden zakręt: to jednak trzeba też zwrócić uwagę na odpowiednie nastawienie, by zaraz nie uwierzono, że cały kryzys zażegnany, wszystko jest wspaniale, bo nie jest. Dodatkowo - by zaś euforycznie natychmiast nie uwierzono, że Zagłębie, to główny kandydat do awansu i ewent. nie osiągnięcie awansu w tym sezonie znaczyć będzie, że są kompletne patałachy i wieszać na nich należy psy, jak w zeszłym sezonie. Najkrócej pisząc (bo tu więcej kwestii jest ukrytych) - tak, jak od początku sezonu pisałem, przestrzegając, by nie zaczęło się zeszłoroczne biadolenie, gdy znów parę meczy nie wyjdzie: Zagłębie nie należy do głównych faworytów, których jest z dwóch czy trzech, należy do drugiej grupki, kandydatów do awansu.
Natomiast - co do spraw organizacyjno-forumowych, to też bynajmniej dobrze (a przynajmniej bardzo dobrze) jeszcze nie jest, bo jest trochę spraw niewyjaśnionych. Dla mnie na przykład jest taką zagadką zupełne zniknięcie jednego przecież z twórców tego portalu, który podjął się roli rzecznika klubu a okazuje się, że coraz mniej ma chyba możliwości działania. Wciąż pozostaje sprawa niemrawego marketingu. W zeszłym roku była jedna inicjatywa - i "musieli pójść sobie na drzewo". Niedawno też tu rysowała się druga taka akcja - i też jakby ucichło. Tak więc, należy chyba przestrzegać przed przejściem teraz do entuzjazmu. Jakkolwiek - nie rozwijam tu tych kwestii, bo to bardziej do tematu Przyszłość Zagłębia.
W tym jednak temacie powstała wielka jedna kontrowersja i myślę, że trzeba ją poruszyć dalej jeszcze niż Kol.August słusznie zauważa, że dobrze, iż są ludzie z klubu, bądź drużyny. Chodzi mi o to, że mieliśmy tu akcje, które - jeżeli rzeczywiście okazuje się, że nie ma konfliktu w drużynie - mogą kazać pytać się, czy aby nie był to zorganizowany atak dywersantów chcących rozbić to, co w drużynie się dzieje ku scalaniu; i to w grę wchodziłoby rozbijanie nawet uciekając się do kłamstw i pomówień. To przecież niedawno tutaj padały głosy nawet tak dziwnie ostro zarysowane, gdy ktoś pisał, że P. Pierścionek "niech spada do Jaworzna, choć nawet tam nie zrobił" (podczas gdy przyszedł do Górnika przejmując go na ostatnim miejscu, po pierwszej rundzie byli w środku stawki i nawet na jaworznickim portalu, choć zostawił zespół z powrotem w środku rundy pisali o nim po sezonie, że zatrudnienie go było "strzałem w dziesiątkę" a w rundzie wiosennej też było nieźle, bo choć były wpadki również zaskakujące, to jednak Górnik skrzętnie ciułał punkty"). Padały tu słowa "o wiedzy tajemnej" mówiącej o pewnym konflikcie, o kłamstwie co do tego, że Rada Drużyny prezentuje fałszywy obraz stanu drużyny, która de facto bynajmniej tak za Pierścionkiem nie jest - i inne podobne rzeczy. Tak więc - także i od tej strony "forumowej" można powiedzieć, że tak dobrze nie jest. Dla mnie - był to powód dużego zdegustowania. Gdzieś coś nie gra - i nie można być zadowolonym...
P.S. Od razu dodam, dla jasności, by znów nie było nieporozumienia. To, że zacytowałem Kol.August i dalej coś innego dopisuję, nie oznacza, że przeciwstawiam się całkowicie, wytykam błąd. Tak samo, jak poprzednio zresztą - wyraźnie to napisałem, ale różnie może być czasem odczytane. Jak napisałem - popieram i zdanie, że bardzo dobrze jest, gdy są ludzie z klubu, drużyny, jeżeli jest to we właściwej formie. Tyle, że "ciągnę dalej" tę myśl. Jest też dobrze - jak są krytycy, jeżeli uczciwie i mądrze te rzeczy prezentują. I nie jest tylko bardzo dobrze, jak sądzę - w tej sytuacji, która jest, bo paru rzeczy do takiego " bardzo dobrego stanu" brakuje.
Blajpios

Postprzez Darian 2009-09-17, 11:58 am

Blajpios napisał(a):
To przecież niedawno tutaj padały głosy nawet tak dziwnie ostro zarysowane, gdy ktoś pisał, że P. Pierścionek "niech spada do Jaworzna, choć nawet tam nie zrobił" (podczas gdy przyszedł do Górnika przejmując go na ostatnim miejscu, po pierwszej rundzie byli w środku stawki i nawet na jaworznickim portalu, choć zostawił zespół z powrotem w środku rundy pisali o nim po sezonie, że zatrudnienie go było "strzałem w dziesiątkę" a w rundzie wiosennej też było nieźle, bo choć były wpadki również zaskakujące, to jednak Górnik skrzętnie ciułał punkty"). Padały tu słowa "o wiedzy tajemnej" mówiącej o pewnym konflikcie, o kłamstwie co do tego, że Rada Drużyny prezentuje fałszywy obraz stanu drużyny, która de facto bynajmniej tak za Pierścionkiem nie jest - i inne podobne rzeczy. Tak więc - także i od tej strony "forumowej" można powiedzieć, że tak dobrze nie jest. Dla mnie - był to powód dużego zdegustowania. Gdzieś coś nie gra - i nie można być zadowolonym...
P.S. Od razu dodam, dla jasności, by znów nie było nieporozumienia. To, że zacytowałem Kol.August i dalej coś innego dopisuję, nie oznacza, że przeciwstawiam się całkowicie, wytykam błąd. Tak samo, jak poprzednio zresztą - wyraźnie to napisałem, ale różnie może być czasem odczytane. Jak napisałem - popieram i zdanie, że bardzo dobrze jest, gdy są ludzie z klubu, drużyny, jeżeli jest to we właściwej formie. Tyle, że "ciągnę dalej" tę myśl. Jest też dobrze - jak są krytycy, jeżeli uczciwie i mądrze te rzeczy prezentują. I nie jest tylko bardzo dobrze, jak sądzę - w tej sytuacji, która jest, bo paru rzeczy do takiego " bardzo dobrego stanu" brakuje.

Jeżeli to do mnie było skierowane to od razu piszę że moje sformuowanie było podobnej treści "Niech spada do Jaworzna bo to klub i klasa rozgrywkowa na jego możliwości trenerskie".
Piszę tak bo nie wiem czy to faktycznie do mnie było skierowane, są bowiem osoby na tym forum i nie tylko które podobnie uważają że uczyć sie na Zagłębiu nie powinien a samo Zagłębie jako klub z tradycjami i ambicjami potrzebuje szkoleniowca z wyższej półki. Osobiście nie wytykałem Pierścionkowi że nic nie osiągnął w Jaworznie.

Co do spraw marketingowych to proponowałbym trzymać sie tematów i pisać w odpowiednim temacie bo do tego specjalnie zostały one stworzone. ;-)
Darian

Postprzez Jureksynek 2009-09-17, 12:59 pm

k***a...!!!! wy nie umiecie grać do Chuja czy jaki c***.... proszę o szybką odpowiedz??????????????????????

odpowiedzią na Twoje pytanie jest... BAN :D / swiezy52
Jureksynek

Postprzez django 2009-09-17, 1:31 pm

Jureksynek napisał(a):Mam pytanko kiedy będziecie na pierwszym miejscu w tabeli................ bo jak na razie to wstyd być na miejscu 6 tym.....?????????????????????????????????

Ja też mam pytanie. Dlaczego nie banujecie takich debili?
django

Postprzez Blajpios 2009-09-17, 2:22 pm

Darian napisał(a):(...)
Jeżeli to do mnie było skierowane to od razu piszę że moje sformuowanie było podobnej treści "Niech spada do Jaworzna bo to klub i klasa rozgrywkowa na jego możliwości trenerskie".
Piszę tak bo nie wiem czy to faktycznie do mnie było skierowane, są bowiem osoby na tym forum i nie tylko które podobnie uważają że uczyć sie na Zagłębiu nie powinien a samo Zagłębie jako klub z tradycjami i ambicjami potrzebuje szkoleniowca z wyższej półki. Osobiście nie wytykałem Pierścionkowi że nic nie osiągnął w Jaworznie.

Co do spraw marketingowych to proponowałbym trzymać sie tematów i pisać w odpowiednim temacie bo do tego specjalnie zostały one stworzone. ;-)

Nie, jeżeli Kolega pisał dokładnie (co do treści) tak, to nie do Kolegi - te moje słowa były nawiązaniem do kogoś, kto pisał w duchu "w ogóle do niczego, nic nie osiągnął, dno". Co nie za bardzo faktów się trzyma, ale "czy to zawadzi rzucić mięsem"? Nie pamiętam dokładnie, to nie był też dokładnie cytat tylko z pamięci - ani czasu ani ochoty szukać nie miałem. W sprawie, czy ma się uczyć na Zagłębiu, czy nie mam trochę inne zdanie (uważam, że w obecnej sytuacji klubu to lepsze, bo na wyraźnie lepszego trzeba by wyraźnie lepsze pieniądze - a drugie lepsze pieniądze, by jeszcze był przejęty tak, jak Pierścionek). Niemniej - to jest dyskusja, mamy inne zdania i tyle. Tamten głos bardziej odbierałem jako nagonkę, rozgrywki, gnojenie. Zresztą - jak na razie, chyba ci ludzie się nie za bardzo odzywają teraz po wygranej z Nielbą... To też o czymś mówi. I na to zwracałem uwagę, już drugi raz (raz przed meczem). Jako że jest źle, bo albo były te gry przeciw trenerowi ze strony zawodników, albo jakby obsesyjna rozróba.
Sprawy marketingowe (i inne) - nakreśliłem w zarysie i sam napisałem, że to nie do końca ten temat - natomiast tu je do całości włączyłem, bo ad hoc, przy tym meczu akurat pokazywałem to wszystko, co wydawało mi się teraz pożyteczne, by pokazać, że z jednej strony nie należy teraz popaść w euforie, bo kryzys nie jest bynajmniej zażegnany, bo jest wiele spraw "zastanawiających" - a z drugiej strony nie należy też wszystkiego gnoić i gnoić. To też można by pisać np. w wątku o przyszłości, niemniej akurat dyskusja się tu tyczyła i nawiązuje do sytuacji akurat teraz panującej... Pozdrawiiam.
Blajpios

Postprzez pawel2809 2009-09-17, 4:12 pm

do kiedy otwarty jest sklep kibica w piątek a do kiedy w sobotę?
pawel2809

Postprzez kermit666 2009-09-17, 4:34 pm

Wracając jeszcze do 2 ostatnich meczy, obydwa oglądalem z trybun:

Lechia
Grupa mlodych ambitnych chlopakow, biegających bez ladu po boisku,

Nasi zawodnicy przy takim przeciwniku biegaja równie chaotycznie jak oni,
strzaly nie dolatują,
strzały nie trafiaja w bramke
malo indywydualnych pojedynkow
brak ciągu na bramke
ich bramkach sam probuje cos ukuć w swoją sieć i mu sie udaje;) (talent)

3 DNI MIJAJą NIELBA
Poukladany zespól, zaplecze Lecha ponoć

Nasi prezentują się dobrze, szybkościowo, poukładani
Strzały mocne, celne (dzieki bramkarzowi tylko 1 bramka dla nas)
Non stop gra do przodu
szybkościowo wyglądamy bardzo dobrze
ogolnie DOBRY MECZ

PYTANKO CO ZMIENILO SIE PRZEZ 3 DNI??

A) WYTRZEŹWIELI
B) KURS NIE BYŁ NA TYLE INTERESUJĄCY
C) PIERSCIONEK ICH SUPER ZMOTYWOWAŁ

BRADZO JESTEM CIEKAW OPINI FORUMOWICZÓW
kermit666

Postprzez django 2009-09-17, 5:03 pm

D) Pierścionek dobrze ustawił zespół

Wydaje mi się, że problem zaczął się w meczu ze Ślęzą. Tam mecz życia zagrali Pietrzak z Ryndakiem, co przekonało Pierścionka do trochę cudacznego ustawienia z Pietrzakiem jako obrońco - pomocnikiem i Dorobkiem jako defensywno - ofensywno - skrzydłowym pomocnikiem. Pietrzak to nie jest obrońca i zwyczajnie nie miał siły w każdym meczu zajmować się defensywą i ofensywą. Dorobek w poprzednim sezonie pokazał, że potrafi od czasu do czasu zagrać dobrze do przodu, ale w tym sezonie robi się z niego klon Skórskiego. Trzeba było noża na gardle, żeby Pierścionek wrócił do starego, dobrego 4-4-2 bez udziwnień. Wreszcie też zrozumiał, że nie ma większego sensu ustawianie Pajączkowskiego na obronie, bo to jest piłkarz o inklinacjach ofensywnych, który przez całą karierę grał na pomocy. Dochodzi do tego pewniejszy od Strojka Bednar i Jaromin, który w Polonii grywał na skrzydle i widać było, że nie jest to dla niego pierwszyzna. Efektem tych zmian jest zwycięstwo nad Nielbą, ale trzeba poczekać, żeby stwierdzić, czy to stała tendencja, czy po prostu głód gry u starszych piłkarzy, którzy do tej pory wchodzili tylko na zmiany.
Ostatnio edytowano 2009-09-17, 7:12 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez Bizoniasty 2009-09-17, 6:23 pm

Hah Szatan nie gral i nie oddawal pilek w srodku pola :D To sie zmienilo
Bizoniasty

Postprzez zaglebie76 2009-09-17, 7:04 pm

Nie demonizujmy ;-) już tak tego Szatana.
Jakby się dobrze rozejrzeć po naszych zawodnikach ,pewnie znalazłby się ktoś gorszy.
Cieszmy się z poprawy gry i punktów ,zamiast go jechać.
zaglebie76

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-09-17, 7:49 pm

Kol. Django - zgadzam sie z Twoim postem dodam tylko jedno a mianowicie
w wyjsciowej jedenastce i meczu moze grac tylko 2 małolatow i koniec nie
wiecej wowczas druzyna moze wygrywac mecze opierajac sie na doswiadczeniu
tych starszych bo po to ich zakontraktowalismy, przeciez jeszcze czekamy na
Pacha i Kłode ktorzy napewno beda wzmocnieniem - oby wrócili szybko do
druzyny i wowczas mozemy zobaczyc jak bedzie grało Zagłebie - mam nadzieje
ze punkty beda na naszym koncie.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez swiezy52 2009-09-17, 9:23 pm

uważam że temat się wyczerpał... w niedziele jedziemy do Jarcina, skupmy się na meczu z Jarotą.
zamykam
swiezy52
100% Zagłębie

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna