Zagłębie - Pogoń, 08.11.08, godzina 18

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie - Pogoń, 08.11.08, godzina 18

Postprzez Strooś 2008-11-10, 3:36 pm

To nie pierwszy raz gdy w ten sposób rozpoczynamy mecz, bez agresywności, bez właściwego mentalnego podejścia. W ten właśnie sposób piłkarze sami pozbawiają się największych atutów jakie są im dane: stadion, oświetlenie, kibice, marka Zagłębia... i własne umiejętności, bo z pewnością nie brakuje ich naszym piłkarzom. Większość drużyn w 3 lidze nigdy nie miała okazji grać w takich warunkach i przyjeżdżając na Ludowy jest to dla nich duży stres. Nasi piłkarze natomiast od pierwszej minuty robią wszystko, aby przeciwnik uwierzył, że nie taki diabeł straszny, a przeciwnicy widząc co się dzieje poczynają sobie coraz śmielej. Powinni od pierwszej minuty grać agresywnie i jak najszybciej dążyć do strzelenia bramek, tak aby w 30 minucie było 2 lub 3 do zera dla Zagłębia i pozamiatane. Ja osobiście tego oczekuje od tej drużyny.
Jak już wcześniej pisałem z takim podejściem jak do tej pory nie awansujemy.

pozdrawiam
Strooś

Postprzez STS_1906DG 2008-11-10, 4:18 pm

jls napisał(a):Jakie konsekwencje tego meczu [zachowanie kibiców, lub tak naprawdę BANDYTÓW ] przyniesie czas, to widać po wypowiedziach właściciela oraz osób związanych z klubem.
Ale to akurat nikogo nie obchodzi. Na forum nadal wypowiedzi w stylu 'koazckiego watażki'.
Na trybunach tabuny drobnych pijaczków.
Dopóki nie będzie zakazu wpuszczania na stadion ludzi pod wpływem lub pachnących alkoholem, dotąd losy klubu nigdy nie ulegną poprawie.
Kibice spójrzcie na siebie i uwierzcie w to co widzicie, fanatyzm i zapijaczone gęby.
Więcej samokrytyki.

Zastanów się co mówisz idioto. Na Ludowym zazwyczaj jest spokój, nie ma zadym, ale zrozum, jeśli byle ścierwo ze szczecina będzie chciało opanować NASZ stadion to nie mozna im na to pozwolić! A nie no sorry, ty byś wolał żeby sie wjebali na nasz saktor, a żebyśmy my spierdolili wszyscy gdzie piepsz rośnie, a ich wyłapała policja. TO byłbby najlepszy scenariusz.

Przypominam, że jest to temat o piłce nożnej !
Flex
STS_1906DG

Postprzez Minion 2008-11-10, 8:09 pm

Mecz był wyrównany i do wyjęcia. Drugie i trzecie wybiegnięcie na murawe było GŁUPOTĄ i pozerką na maxa. Tylko pierwsze wtargniecie jest w pełni usprawiedliwione. Ten co rzucił racę na murawę to palant. Wspaniała postawa naszych piłkarzy tonujących gorace głowy. I ja to widzę tak: to przez ten incydent przegralismy. Widac to było na murawie bardzo bardzo wyraźnie. Jako kibic przepraszam naszych piłkarzy. Nie zasłużyliscie na klęskę. Jestem z Wami. Zagłębie!
Minion

Postprzez mgx84sc 2008-11-11, 7:46 am

Strooś napisał(a):To nie pierwszy raz gdy w ten sposób rozpoczynamy mecz, bez agresywności, bez właściwego mentalnego podejścia. W ten właśnie sposób piłkarze sami pozbawiają się największych atutów jakie są im dane: stadion, oświetlenie, kibice, marka Zagłębia... i własne umiejętności, bo z pewnością nie brakuje ich naszym piłkarzom. Większość drużyn w 3 lidze nigdy nie miała okazji grać w takich warunkach i przyjeżdżając na Ludowy jest to dla nich duży stres. Nasi piłkarze natomiast od pierwszej minuty robią wszystko, aby przeciwnik uwierzył, że nie taki diabeł straszny, a przeciwnicy widząc co się dzieje poczynają sobie coraz śmielej. Powinni od pierwszej minuty grać agresywnie i jak najszybciej dążyć do strzelenia bramek, tak aby w 30 minucie było 2 lub 3 do zera dla Zagłębia i pozamiatane. Ja osobiście tego oczekuje od tej drużyny.
Jak już wcześniej pisałem z takim podejściem jak do tej pory nie awansujemy.

pozdrawiam

Zgadzam się w pełni z kolegą. Naszym piłkarzom czasem brakuje werwy, agresywności. Może brakuje zgrania i wiary we własne siły? Teoretycznie mamy dobry zespół: część piłkarzy doświadczonych, "obitych" w ekstraklasie gdzie mierzyli się z nie byle kim + młodzi perspektywiczni piłkarze żądni sukcesów. Copjak trochę to wszystko poukładał, jednak jeśli nasi piłkarze nie przepracują porządnie zimy to możemy się pożegnać z awansem.
mgx84sc

Postprzez mgx84sc 2008-11-11, 8:00 am

czopers napisał(a):august mgx84sc i reszta patafianow. mam do was małą prośbę ;-) zebyście się już nigdy na Ludowym nie pokazywali weźcie swoje dzieci zony i dziwki na spacer po silesi w niedziele pooglądac witryny w sklepach a nie chodzic na Zagłębie i potem pier**lic na foru jak to wam jest źle... wstyd mi za was! CHWDP!! 8)

BAN! Odezwał się "hooligan". Dumny jesteś z siebie pajacu nie? Kozak przed monitorem. Szkoda że ty nie dostałeś gumową kulą w ten pusty łeb.
mgx84sc

Postprzez KRIS6411 2008-11-11, 8:35 am

czopers napisał(a):august mgx84sc i reszta patafianow. mam do was małą prośbę ;-) zebyście się już nigdy na Ludowym nie pokazywali weźcie swoje dzieci zony i dziwki na spacer po silesi w niedziele pooglądac witryny w sklepach a nie chodzic na Zagłębie i potem pier**lic na foru jak to wam jest źle... wstyd mi za was! CHWDP!! 8)

Żal mi Ciebie chłopcze Jeżeli Zagłębie ma takich kibiców jak ty, to nie dziwi mnie że doszło do takich incydentów w sobotę.Myślę że nie musisz apelować aby "tacy" na Ludowym się nie pokazywali.Wielu kibiców mówi że dłuuuuuuugo na Ludowy nie przyjdzie i na nic będą pojawiały się hasła typu "Wszyscy na Ludowy" Zaraz pewnie się odezwiesz że pikników i emerytów na stadionie nie potrzeba tylko nie zapomnij że to oni robią frekwencję i jak tak dalej pójdzie to na mecze bedzie przychodziło 300-500 osób
KRIS6411

Postprzez mgx84sc 2008-11-11, 9:28 am

KRIS6411 napisał(a):

Żal mi Ciebie chłopcze Jeżeli Zagłębie ma takich kibiców jak ty, to nie dziwi mnie że doszło do takich incydentów w sobotę.Myślę że nie musisz apelować aby "tacy" na Ludowym się nie pokazywali.Wielu kibiców mówi że dłuuuuuuugo na Ludowy nie przyjdzie i na nic będą pojawiały się hasła typu "Wszyscy na Ludowy" Zaraz pewnie się odezwiesz że pikników i emerytów na stadionie nie potrzeba tylko nie zapomnij że to oni robią frekwencję i jak tak dalej pójdzie to na mecze bedzie przychodziło 300-500 osób

A najgorsze jest to że na tym ucierpi tylko nasz kochany klub (w tej sytuacji Bogu ducha winny). Smutne ale prawdziwe :-(
mgx84sc

Postprzez Przemek26 2008-11-11, 10:53 am

mgx84sc napisał(a):
KRIS6411 napisał(a):

A najgorsze jest to że na tym ucierpi tylko nasz kochany klub (w tej sytuacji Bogu ducha winny). Smutne ale prawdziwe :-(

Gdyby nie ci kibice dziś siedziałbyś na stadionie gieksy bądź ruchu, bo Zagłębie by nieistniało.
Przemek26

Postprzez Schabu 2008-11-11, 1:26 pm

Przed sezonem pisałem,że z tym składem będzie 8 miejsce przynajmniej po rundzie.Nie jestem z tego dumny,ale niestety zgadłem!!
Pozostał mecz z Kotwicą.I jeżeli jeszcze marzymy o ....awansie to trzeba go wygrać bezdyskusyjnie!!
Każdy inny wynik będzie naszym końcem.
Schabu

Postprzez psv 2008-11-11, 1:40 pm

Schabu napisał(a):Przed sezonem pisałem,że z tym składem będzie 8 miejsce przynajmniej po rundzie.Nie jestem z tego dumny,ale niestety zgadłem!!
Pozostał mecz z Kotwicą.I jeżeli jeszcze marzymy o ....awansie to trzeba go wygrać bezdyskusyjnie!!
Każdy inny wynik będzie naszym końcem.

poprawka z Jarotą Jarocin
psv

Postprzez Schabu 2008-11-11, 10:15 pm

Tak przepraszam z Jarotą.Dzięki za poprawke
Schabu

Postprzez Raul75 2008-11-12, 12:45 am

wydawało mi się, że po strzelonej bramce przez Krzyśka pociągniemy dalej ale po dwóch zupełnie nieudanych kontratakach, w których Smolec zachował się jak trampkarz (i w paru innych sytuacjach) powietrze uszło z naszych. Zabrakło Arka i Białka, bo to co się działo w obronie to dramat: każda wybijana piłka spadała pod nogi paprykarza. I jeszcze jedno do klubu: panie Szatan; zainteresuj się pan organizacją spotkań, bo to, że MOSiR płaci nie oznacza, że w trakcie meczu pan masz to w dupie. Cała trzy tysięczna trybuna wychodzi JEDNYM wąskim wyjściem!!! Tam byli różni ludzie; ojcowie z dziećmi, zadymiarze, kobiety a wszyscy oni zostali potraktowani jak KURCZAKI w ubojni !!! Jak masz pan zrezygnować to rezygnuj a jak masz pan inwestować to inwestuj! Szkoda czasu na mydlenie oczu.
Raul75

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna