Zaglebie Sosnowiec - Legia Warszawa 07.III.2008 godz. 20:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2008-03-10, 9:06 pm

Bartos napisał(a):a ja przy okazji spytam "Ultrasów" o to samo o co pytałem po meczu z Ruchem...
gdzie byla oprawa na ktora caly czas i wszedzie zbieraja?

ostatni mecz z oprawa to ... pierwszy mecz na "Ludowym" z Wisłą ... później już na żadnym meczu nie było oprawy ani na Lechu ani na Odrze ... ani na Ruchu!! ... a na Legii to jedyna oprawa były serpentyny :D i ... to co Legia sama zorganizowała czyli race i sektorówke "Turysci".

po cholere zbieracie kase jak nic z tego nie ma!
po za płatną (jednorazową) oprawą taką jak: pirotechnika, kartoniada, baloniki, jednorazowe transparenty, serpentyny - są też oprawy wielokrotnego użycia jak sektorówka (3 lata zbierania i 3 razy rozłożona), mniejsze flagi sektorowe, flagi na kijach ....

co sie z tym wszystkim dzieje?
gdzie sie podziała zebrana kasa?
kto się zajmuje tą oprawa, której nie ma?

jaki jest problem ze zrobieniem kartoniady (po za wiatrem, ktory hulał na Ruchu), np. 100 balonow w danym kolorze mozna kupic juz za 8 zl z kawałkiem (np. http://www.allegro.pl/item325662385_naj ... _slub.html ) po 100 balonow czerwonych, zielonych i białych to koszt ... 25 zl a chyba tyle sie uzbierało przez te kilka m-cy.
Sorry ale nie mam już zamiaru dorzucać sie do oprawy, której nigdy nie ma

Z tego co pamiętam to była informacja że oprawa będzie na meczu z Craxą i Górnikiem
A co do kasy Łachy im nie robisz.
Przemek26

Postprzez a(L)ko 2008-03-10, 9:22 pm

flex napisał(a):
Bartos napisał(a):TVN ogolnie od dluzszego czasu ignoruje Zagłębie S-ec :(

Dla tego z chociaż nie popieram tego typu kibicowania z nieukrywaną przyjemnością słuchałem w piątek "Sp......j aITiaI" ;-)
Z drugiej strony chyba tylko taki klub jak Legia może sobie pozwolić na jazdę po swoim sponsorze.

Na cale nasze nieszczescie iti nie jest sponsorem, lecz włascicielem. To co dzieje sie teraz w Legii to dramat. Mam nadzieje, ze dzien w ktorym iti wycofa sie z Legii przyjdzie jak najszybciej.
Pozdro dla Zagłębia
a(L)ko

Postprzez koszki 2008-03-10, 10:54 pm

Przemek26 napisał(a):
Bartos napisał(a):a ja przy okazji spytam "Ultrasów" o to samo o co pytałem po meczu z Ruchem...
gdzie byla oprawa na ktora caly czas i wszedzie zbieraja?

ostatni mecz z oprawa to ... pierwszy mecz na "Ludowym" z Wisłą ... później już na żadnym meczu nie było oprawy ani na Lechu ani na Odrze ... ani na Ruchu!! ... a na Legii to jedyna oprawa były serpentyny :D i ... to co Legia sama zorganizowała czyli race i sektorówke "Turysci".

po cholere zbieracie kase jak nic z tego nie ma!
po za płatną (jednorazową) oprawą taką jak: pirotechnika, kartoniada, baloniki, jednorazowe transparenty, serpentyny - są też oprawy wielokrotnego użycia jak sektorówka (3 lata zbierania i 3 razy rozłożona), mniejsze flagi sektorowe, flagi na kijach ....

co sie z tym wszystkim dzieje?
gdzie sie podziała zebrana kasa?
kto się zajmuje tą oprawa, której nie ma?

jaki jest problem ze zrobieniem kartoniady (po za wiatrem, ktory hulał na Ruchu), np. 100 balonow w danym kolorze mozna kupic juz za 8 zl z kawałkiem (np. http://www.allegro.pl/item325662385_naj ... _slub.html ) po 100 balonow czerwonych, zielonych i białych to koszt ... 25 zl a chyba tyle sie uzbierało przez te kilka m-cy.
Sorry ale nie mam już zamiaru dorzucać sie do oprawy, której nigdy nie ma

Z tego co pamiętam to była informacja że oprawa będzie na meczu z Craxą i Górnikiem

Jak na razie to wychodzi na to że łachę to robią oni z oprawą
koszki

Postprzez Bartos 2008-03-10, 11:09 pm

Przemek26 napisał(a):Z tego co pamiętam to była informacja że oprawa będzie na meczu z Craxą i Górnikiem

Informacja była dokładnie taka: http://zaglebie.sosnowiec.pl/shown.php3?nid=3779
czyli, że oprawa będzie na jednym z kolejnych meczy no i po meczu z Ruchem już był Bytom (w), była Legia a 20.03 jest hiper ważny mecz z ŁKSem.

a co do łachy to jakoś inaczej to wygląda gdy kupujesz bilet w kasach i podsuwają puszkę "na oprawe", kupujac bilet w klubie jest to samo (tak bylo przed meczem z ruchem), wchodzisz na stadion (obojętnie od której strony) i też stoi wiele osob z puszkami "na oprawe"...
wiec jesli sie cos dorzuca za kazdym razem to chyba mam prawo wiedziec czy to idzie na oprawe (ktorej nie ma i nie ma i nie ma) czy moze na piwo dla zbierajacych.
Kiedys oprawa była na kazdym meczu z renomowanym rywalem, którego kibice licznie przyjezdzali do Sosnowca .... a teraz przyjezdza Lech ze spora iloscia kibicow i oprawy zero, to samo jest na Ruchu, to samo jest na Legii, a z wiadomosci Przemka26 wynika, ze na ŁKSie tez nie ma co liczyc na oprawe.

jak jest problem to trzeba go wyjasnic zeby wiedziec na czym sie stoi i zeby wiedziec jak zaradzic
- nie ma kasy bo ktos ukradl? to napiszcie to wprost
- kasy jest zamało wiec dlatego dalej zbieracie - oki, ale napiszcie to wprost
- nie ma chetnych do prac przy oprawie? to napiszcie to - moze zglosza sie jakies osoby chetne do pomocy
Bartos

Postprzez flex 2008-03-11, 8:41 am

Bartos napisał(a):
Informacja była dokładnie taka: http://zaglebie.sosnowiec.pl/shown.php3?nid=3779
czyli, że oprawa będzie na jednym z kolejnych meczy no i po meczu z Ruchem już był Bytom (w), była Legia a 20.03 jest hiper ważny mecz z ŁKSem.

jak jest problem to trzeba go wyjasnic zeby wiedziec na czym sie stoi i zeby wiedziec jak zaradzic
- nie ma chetnych do prac przy oprawie? to napiszcie to - moze zglosza sie jakies osoby chetne do pomocy

Dokładnie tutaj muszę poprzeć Bartosa. Najwyraźniej Przemek gubi się już z tym jaka informacja na jakim forum została podana ;-)

Jak jest problem to trzeba o nim rozmawiać ;-)
flex
Administrator

Postprzez HrabiaZąbek 2008-03-11, 4:49 pm

Dla chętnych obejrzenia sobie w całości tego wiekopomnego wydarzenia dla całego Zagłębia Dąbrowskiego jakim niewątpliwie był piątkowy mecz Zagłębia z Legią, to bardzo proszę:

http://www.allgoals.info/showthread.php?t=8541

Mecz jest do ściągniecia z kilku serwerów.
HrabiaZąbek

Postprzez Rahim 2008-03-11, 6:08 pm

zgubiłem plecak w Sosnowcu(albo w Dąbrowie Górniczej), czy ktoś go może odnalazł? pzdr
Rahim

Postprzez odzef 2008-03-11, 6:23 pm

Bartos napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Z tego co pamiętam to była informacja że oprawa będzie na meczu z Craxą i Górnikiem

a co do łachy to jakoś inaczej to wygląda gdy kupujesz bilet w kasach i podsuwają puszkę "na oprawe", kupujac bilet w klubie jest to samo (tak bylo przed meczem z ruchem), wchodzisz na stadion (obojętnie od której strony) i też stoi wiele osob z puszkami "na oprawe"...
wiec jesli sie cos dorzuca za kazdym razem to chyba mam prawo wiedziec czy to idzie na oprawe (ktorej nie ma i nie ma i nie ma) czy moze na piwo dla zbierajacych.
Kiedys oprawa była na kazdym meczu z renomowanym rywalem, którego kibice licznie przyjezdzali do Sosnowca .... a teraz przyjezdza Lech ze spora iloscia kibicow i oprawy zero, to samo jest na Ruchu, to samo jest na Legii, a z wiadomosci Przemka26 wynika, ze na ŁKSie tez nie ma co liczyc na oprawe.

Witam. I ja muszę poprzeć Bartosa.

Nawet gdyby nie było historii z puszkami przy każdym wejściu, nie można mówić że łaski się Ultrasom nie robi.

Zawsze wrzucam kasiorkę do puszek, zawsze wierzę ze będzie świetna oprawa i..jej niema.

Ktoś powie że przychodzi się na mecz oglądać piłkę, okej, jego sprawa. Ja siedzę dość mocno w branży promocyjnej i bardzo ciekawią mnie oprawy, często kupuje droższy bilet żeby widzieć oprawę od tzw frontu. Śledzę też oprawy na innych stadionach.

Chętnie służę pomocą w przygotowaniach, mam trochę pojęcia o malowaniu itp motywach które można bardzo ciekawie eksponować na trybunach.

Prawda jest taka że gdyby się bardzo chciało to i na Ruchu mogła być świetna oprawa, tak jak to napisano wcześniej, oprawy nie są tylko jednorazowe...

Jeśli jest problem faktycznie powinno sie o tym mówić a jeżeli nie ma to należałoby dyskutować nad poprawieniem jakości.. Tylko nie w stylu, kumaci wiedzą o co chodzi, albo że prawdziwi wypowiadają się na innym forum.

Nie udzielam się często na forum, choć czytam je co dzień, ta sytuacja dotknęła mnie na tyle, że musiałem zabrać głos.

Pozdrawiam Maciek
odzef

Postprzez daro 2008-03-11, 8:54 pm

Mysle ze to nie jest zacheta dla ludzi ,co daja kase na oprawe ,a tej oprawy nie ma i nie wiedza co sie z ta kasa stalo. I mimo ze zrobilem tylko jeden przelew na mecz Zaglebie - Ruch,to tez by mi bylo milo gdyby ktos powiedzial na co ta kasa poszla.Sory,to bardzo glupi temat na forum,ale wynikla sytuacja tez jest glupia. I chyba nikt tu nikomu lachy nie robi.Szanujmy sie.Pozdro.
daro

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna