Szczakowianka - Zagłębie Sosnowiec 17.V.2006

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2006-05-17, 8:33 pm

1 połowa dominacja, w 2 kontrolowanie przebiegu gry. Szczakowianka to nie jest drużyna na 2 ligę. Bramka Tyca kuriozum, chętnie zobaczę powtórkę. Popieram przedmówców odnośnie Chwalibogowskiego-super forma. Lacha wreszcie w 1 składzie. Dobrze to wyglądało i nie miałbym nic przeciwko jakby w sobotę ze Świtem było tak samo, tym bardziej, że rywale(oprócz ŁKS) zagrali pod nas.
MrCricket

Postprzez mdc dg 2006-05-17, 9:04 pm

Pierwsza połowa w wykonaniu naszych kopaczy wyglądała naprawde bardzo dobrze, to my dyktowaliśmy warunki na murawie czego efektem były 3 bramki.Druga połowa typowo sparingowa i bardzo senna.Brawa za wynik :D
mdc dg

Postprzez Przemek26 2006-05-18, 7:22 am

Obserwując Piętkę we wczorajszym meczu coraz bardziej jestem przekonany o daniu szansy któremuś z nowych bramkarzy. Robert znów wczoraj niepewny ten strzał z rzutu wolnego, takie coś to się łapie a tu znów piłka wybita przed siebie , całe szczęście że piłkarze szczaksy są cińcy. Przy straciiegola nie zrobił nic a była to piłka do obrony lub chociaż do reakcji która by bardzo utrudniła strzał. W sumie kolejny mecz na + dużo strzałów i znów tez niecelność . Oby powtórzyli taka skuteczność w sobotę.

P.S
Martin1906 napisał:
Szczakowianka 1:3 Zagłębie !!!!! Wink

Byłeś prawie bezbłędny. Jaki wynik w sobotę?? :lol: :lol:
Przemek26

Postprzez CharoN^ 2006-05-18, 8:43 am

Pierwsza połowa naprawdę bardzo dobra, świetne akcje uskrzydlające (tu szczególne brawa dla Arka i Dawida, którzy świetnie współpracowali, lewa strona również bardzo dobrze). Gra się poprostu kleiła, choć gospodarze zbyt wysoko poprzeczki nie postawili. Zero krycia, w środku pola pełna swoboda dla Lachy, który rozegrał dobre spotkanie. W kolejnych meczach liczę na Zubana, bo jego druga bramka dobrze rokuje na przyszłość.
Teraz tylko zasadnicze pytanie... Czy to my zagraliśmy tak dobrze, czy poprostu Szczakowianka jest tak słaba?
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Krzysztof15 2006-05-18, 8:47 am

problematyk-ziom napisał(a):(...)
ps. myśle ze powinniśmy wrócić do tradycji... o ile sobie przypominam w zeszłym roku była niezła passa jak Slawojka zakładał tematy :D wiec prosze mi się tu nie lansować... tylko pozostawić sprawy specjalistą :)

:arrow: temat zakłada Slawojka
:arrow: typuje SCORPARO

pozdro(...)

Popieram, Slawojka do dzieła, może i teraz bedziesz miał "dobrą rękę" :D :!:
Krzysztof15

Postprzez warchlak 2006-05-18, 9:30 am

ładna bramka Bartka Chwalibogowskiego. za to myśle ze bramka strzelona przez Tadzia Tyca była bardzo kontrowersyjna i z mojej perspektywy nie uznał bym bramki ale moge się mylić :wink: Szczaxa ma w bramce Buffona bo tak wspaniale wczoraj bronił :lol:
warchlak
Prowokator

Postprzez ASTER 2006-05-18, 8:25 pm

Byliśmy po prostu dużo lepsi od Szczakowianki.
Oby tak dalej.
Brawo Zuban!

Piętka - kolejny słaby mecz :cry:
ASTER

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-19, 9:48 am

Przemek26 napisał(a):Obserwując Piętkę we wczorajszym meczu coraz bardziej jestem przekonany o daniu szansy któremuś z nowych bramkarzy. Robert znów wczoraj niepewny ten strzał z rzutu wolnego, takie coś to się łapie a tu znów piłka wybita przed siebie , całe szczęście że piłkarze szczaksy są cińcy. Przy straciiegola nie zrobił nic a była to piłka do obrony lub chociaż do reakcji która by bardzo utrudniła strzał. W sumie kolejny mecz na + dużo strzałów i znów tez niecelność . Oby powtórzyli taka skuteczność w sobotę.

mam pytanie... byłeś na tym meczu?

ps...
Piętke zdecydowanie obwiniam za strate bramki... żle wyszedł... odsłonił prawie cały długi róg... świetnie wudać to na tym filmiku... a już na meczu była troche dziwna ta bramka z dość ostrego kąta...
problematyk-ziom

Postprzez Przemek26 2006-05-19, 10:24 am

problematyk-ziom napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Obserwując Piętkę we wczorajszym meczu coraz bardziej jestem przekonany o daniu szansy któremuś z nowych bramkarzy. Robert znów wczoraj niepewny ten strzał z rzutu wolnego, takie coś to się łapie a tu znów piłka wybita przed siebie , całe szczęście że piłkarze szczaksy są cińcy. Przy straciiegola nie zrobił nic a była to piłka do obrony lub chociaż do reakcji która by bardzo utrudniła strzał. W sumie kolejny mecz na + dużo strzałów i znów tez niecelność . Oby powtórzyli taka skuteczność w sobotę.

mam pytanie... byłeś na tym meczu?

ps...
Piętke zdecydowanie obwiniam za strate bramki... żle wyszedł... odsłonił prawie cały długi róg... świetnie wudać to na tym filmiku... a już na meczu była troche dziwna ta bramka z dość ostrego kąta...

Nie niestety nie udało mi sie wyrwać z pracy na tem czego ogromnieżałuję ale rozmawiałem z osobą która była na meczu i siedziała w innym sektorze niz kibice Zagłębia. Moja opinię wyrażam więc powołując sie na zdanie tej osoby oraz filmik .

Nie można popełniać dwóch identycznych błedów pod rząd. Mam tu na myśli wspomniany rzut wolny odbity przed siebie na szczęście bez bramki. tak samo było z ŁKS-em i efekt był fatalny. Nie lekceważąc przeciwnika jakim będzie Świt postawił bym na któregoś z dwójki rezerwowych.
Przemek26

Postprzez WOJTEK 2006-05-19, 10:38 am

Przemek26 - rozjebałeś mnie. W pierwszym poście piszesz:
Obserwując Piętkę we wczorajszym meczu coraz bardziej jestem przekonany o daniu szansy któremuś z nowych bramkarzy. Robert znów wczoraj niepewny ten strzał z rzutu wolnego, takie coś to się łapie a tu znów piłka wybita przed siebie , całe szczęście że piłkarze szczaksy są cińcy. Przy straciiegola nie zrobił nic a była to piłka do obrony lub chociaż do reakcji która by bardzo utrudniła strzał. W sumie kolejny mecz na + dużo strzałów i znów tez niecelność . Oby powtórzyli taka skuteczność w sobotę.
W drugim poście napisałeś:
Nie niestety nie udało mi sie wyrwać z pracy na tem czego ogromnieżałuję ale rozmawiałem z osobą która była na meczu i siedziała w innym sektorze niz kibice Zagłębia. Moja opinię wyrażam więc powołując sie na zdanie tej osoby oraz filmik .

Zastanów się czasem zanim coś napiszesz bo wstyd sobie robisz. Wyszedłeś na znawcę, który nie widząc meczu widzi błędy grajków.
Moje gratulacje...
:roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez problematyk-ziom 2006-05-19, 11:20 am

Przemek26 napisał(a):no i mamy 3:0 .Jest pieknie.
Tylko tak się zastanawiam na wyjeździe w 30 minut potrafimy strzlić 3 bramki a na Ludowym przez 90 minut nie potrafimy trafić do siatki z 5 merów.

o tym że kolega nie był na meczu może już świadczyć powyższy post pisany w trakcie meczu... :roll:

a wierz mi na filmiku z całym szacunkiem ale widać bardzo nie wiele... a wyrażanie swojej opini na podstawie kolega mojego kolegi od strony szwagra który jest kolegą takiego pana który słyszał jak ktoś rozmawiał przez telefon i opowiadał o meczu... to żadna opinia...

jak to ktoś kiedyś już tu napisał... NIE BYŁEŚ NIE PISZ!
problematyk-ziom

Postprzez Przemek26 2006-05-19, 11:30 am

Drogi Wojtku.
Może i ciulato to wyszło ale ale nie uważam żebym robił sobie wstyd. Poza tym jak napisałem oparłem się na relację mojego znajomego który jest obiektywny. Po drugie wiem jak smakuje pozycja bramkarza bo grałem kiedys na tej pozycji i wiem ż enie można dwa razy popełniać tkich samych błędów. Po trzecie gdbym nie nie miał realacji ustnej ani bym nie obejrzał filmiki nie miałbym prawa kogokolwiek oceniać w moim przypadku mam do prawo. I zamknijmy juz temat tego meczu . Przed nami Świt i to jest teraz najważniejsze
Przemek26

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna