WOJNA PODJAZDOWA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

WOJNA PODJAZDOWA

Postprzez mały 2005-11-10, 1:42 pm

Ostatnie przegrane zespołu , zamieszanie wokół Pitrego , wypowiedzi Trenera i ostatnio Prezesa skłoniły mnie do podzielenia się swoimi spostrzeżeniami z innymi czytelnikami forum i wiernymi kibicami Zagłębia.
Od początku rundy nie ma spójności i determinacji w realizacji celu jakim ma być awans do ekstraklasy. Prezes nie określa precyzyjnie co ma na myśli i pozostawia pole do niedomówień co skoleji nie wpływa na dobrą atmosferę . Trener przyjmuje postawę wyczekującą stwierdzając , że jednego czego jest pewien to jego żona ! Zawodnicy nie przejawiają chęci awansu - na boisku bo w wywiadach każdy pragnie awansu tak jak " 6" w totka ! O Panu Rudym nie ma co pisać bo facet schowany jest z podwójną gardą i czeka na posunięcia Prezesa ! Czy naprawdę w klubie nie ma faceta z jajami , który bez owijania w bawełnę powie O CO TAK NAPRAWDĘ CHODZI ?! W całym kontekście tych wydażeń wydaje się , że odejście Tomka Łuczywka i Mariusz Ujka miały nie tylko aspekt sportowy- czyli podnoszenie swych umiejętności sportowych w I lidze. Zastanawiająca jest postawa Przemka Pitrego , który spostrzegł związłość sytuacji w klubie i nie pali się już tak do gry w Zagłębiu jak było to rok temu . Proszę nie traktować moich wywodów jako czarnowidztwa ! Ot takie moje skromne spostrzeżenia !!

POZDRAWIAM i CZEKAM NA AWANS !!
mały

Postprzez keff79 2005-11-10, 2:03 pm

Niestety rysuje się coraz mocniej obraz dzięki, któremu można wydzielić dwie grupy piłkarzy w naszym Zagłebiu :

- grupa pierwsza to Ci ambitni, którzy chcą coś w zyciu sportowym osiągnąć (1-liga, może "niebylejaki" klub zagraniczny i takie tam..)

- grupa druga to ci, którym jest dobrze :evil: i chcą pogrzać tyłki w Sosnowcu jak najdłużej bo tu płacą na czas.. najlepiej nic nie zmieniać bo jest fajnie..

niestety piłkarze z grupy pierwszej kiedy widzą nastawienie drużyny zwijają żagle.. lądują w Bełchatowie i Bóg wie gdzie jeszcze.. wcześniej Ujek, Łuczywek teraz być może Pitry, Lacha.. niestety, także Teresa w ostatnim wywiadzie mówi że chyba już by chciał zmienić otoczenie.. a i po reakcjach Dzenana Hosic'a po przegranych meczach widać że mu cholernie zależy na I-lidze.. i trzeba się zacząć obawiać czy nie odejdzie nasz bałkański zaciąg

jaki jest przepis katharsis w Zagłębiu : proste 3xW

- wyłowić, wyciąć, wywalić.. a reszta na boisko

i tego oczekuje od treneiro!
keff79

Postprzez barthez 2005-11-10, 2:10 pm

Powiem tak. Jesli konkretnie określa się cel - czyli awans to należy ekzekwowa to od tego kto ma to wykonac - czyli piłkarzy.
Jesli mnie w pracy szef coś zleci a ja tego nie zrobię to wyjebka na bruk. Jedyne co mnie ratuje to awaria sprzętu, tsunami albo awaria elektrowni.
Jesli panowie piłkarze marzą o grze w II lidze to nalerzy ich wywali do rezerw albo z klubu. O środku tabeli marzą Finishparkiet, Heko, Świt i Polonia. Niech idą i tam szukają szczęścia. Zagłebie chcąc wejś do I ligi już dziś musi mie takich piłkarzy którzy nie będą się bali ze po awansie pójdą w odstawkę.
barthez

Postprzez twari 2005-11-10, 4:10 pm

Zanim na dobre rozpocznie sie koleny temat z cyklu "TEORIA SPISKU" proponowal bym zaczekac do momentu w ktorym bedzie jasne kto opuszcza nasz okret a kto do załogi dołączył! Wtedy bedzie wiadomo co ma na mysli Prezes, co robi Rudy, kogo obawia sie Tochel itd itd...
twari

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-10, 9:33 pm

Kol.MALY - jestem przekonany o slusznosci zaistnienia na Naszym Forum tego tematu. Od dluzszego czasu my Kibice nie mielismy pewnosci czy nasi pilkarze graja to co ustalono w szatni przed meczem .W wielu meczach
okazalo sie ze NIE. Dzisiaj dowiadujemy sie iz kazdy zawodnik jest przygotowany kondycyjnie do biegania przez 90 minut meczu.
Bardzo starannie przeczytalem wywiad z A.Adzem. Zastanowily mnie jego wypowiedzi i tak w ub. Sezonie gral lepiej i byla zadowolony natomiast w tym Sezonie zauwaza brak zaufania do jego osoby, slabszy mecz z Polkowicami i grzeje lawe z KSZO.
Pozwolil sobie na ocene gry zespolu, graja zbyt ofensywny footbal, obrona gra wyzej, wiecej bledow i tym samym wieksze straty w ilosci bramek oraz czesto graja w roznych skladach.
Kol. KEFF79 dokonal wlasciwego podzialu na dwie grupy. Ta pierwsza profesjonalna trzyma sie wskazowek trenera natomiast ta druga jest sama sobie a od czas do czasu zagra w pierwszym skladzie bo jest taka koniecznosc.
Znajac trenera KT w sensie jego postepowania - to jest pewnik iz beda zmiany w skladzie po zakonczeniu tej rundy. Beda to zn\miany na miare AWANSU. Zwrocmy uwage, iz nie bylo znaczacych zmian w ostatnim OKNIE TRANSFEROWYM.
Oczywiscie zmiany beda zalezec od ilosci KASY jaka Pan Motto przeznaczy
na ten cel, jak zwsze wszystkie transfery beda okryte tajemnica - zreszta wiekszosc Klubow tak postepuje.
Ktos postawi pytanie Kto odejdzie z obecnej ekipy a kto przyjdzie - z mojej strony NO COMMENTS.
Ja sadze , iz Balkanski Zaciag ma mocna pozycje i nic Tym zawodnikom nie grozi - takie jest moje zdanie.
Jak widac z perspektywy lat - Dyr. Rudy jest blizej Zarzadu i Prezesa Motto natomiast trener KT ma swoich zawodnikow ktorych dostanie i musi zrobic ustalony wynik sportowy, nasz trener jest samodzielny w poczynaniach z druzyna, ze zwolnieniem wlacznie.
Jeszcze jeden punkt chcialbym zamiescic otoz nie mam pewnosci CZY machanie szabelka przez trenera po przegranym meczu " a to zabiore forse, a to grzanie lawy, a to zabiore premie " jestem zdania iz stanowcze dzialanie a mniej komentowania na ten temat daje lepszy wynik.
Czekajmy do konca rozgrywek w tej rundzie a zobaczymy co sie wydarzy.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez mały 2005-11-12, 5:25 pm

Bitwa wygrana przez " piłkarzy " . Zobaczymy kto wygra wojnę ! Panie trenerze trzymam kciuki !
mały

Powrót do Piłka nożna